Νέα απάτη μέσω smartphones

admin
27/10/2015 09:42
 
 
 

Την προσοχή των πολιτών για μια νέα απάτη μέσω smartphones εφιστά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Οι «αετονύχηδες» στέλνουν, μέσω Messenger, μηνύματα σε κατόχους smartphones, ενημερώνοντας τους ότι – δήθεν – έχουν κερδίσει κινητό τηλέφωνο γνωστής εταιρείας, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας. Στη συνέχεια, τους προτρέπουν είτε να επιλέξουν υπερσύνδεσμο που αποστέλλεται στο μήνυμα, για να ολοκληρωθεί η αποστολή του τηλεφώνου, είτε να πληκτρολογήσουν την ταχυδρομική τους διεύθυνση ή τον αριθμό τηλεφώνου τους.

Εάν κάποιος πειστεί και επιλέξει τον προτεινόμενο τρόπο υποτιθέμενης αποστολής του τηλεφώνου, ενεργοποιεί εν αγνοία του τη συμμετοχή του σε συνδρομητική υπηρεσία υψηλής χρέωσης.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συμβουλεύει τους χρήστες που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να μην απαντούν, να μην καταχωρούν και να μην αποστέλλουν προσωπικά τους στοιχεία, ανταποκρινόμενοι στα μηνύματα με το ανωτέρω περιεχόμενο, καθόσον σε καμία περίπτωση δεν είναι αληθινά.

Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

*Τηλεφωνικά στον αριθμό: 111 88

*Στέλνοντας e – mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

*Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones), με λειτουργικό σύστημα iOS – Android: CYBERKID.

*Μέσω Twitter «Γραμμή SOS Cyber Alert»

(φωτό: skai.gr)

 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*