Σύρος: Συνελήφθησαν δυο 16χρονοι για κροτίδα που τραυμάτισε συνομήλικο τους

admin
30/04/2016 17:33
 
 
 

Δύο 16χρονοι Έλληνες και οι μητέρες τους (ηλικίας 50 και 47 ετών) συνελήφθησαν χθες στη Σύρο από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ερμούπολης, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προμήθειας – κατοχής – διάθεσης ειδών πυροτεχνίας και παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα ενημερώθηκαν οι Αστυνομικές Αρχές, από γιατρό του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, για σοβαρό τραυματισμό ανηλίκου από κροτίδα. Από τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι σε χωριό της Σύρου ένας 16χρονος Έλληνας, στην προσπάθεια του να πυροδοτήσει αυτοσχέδια κροτίδα, τραυματίστηκε σοβαρά στο αριστερό του χέρι.

Ο τραυματίας μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο της Σύρου και στη συνέχεια διακομίσθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής για περαιτέρω νοσηλεία.

Όπως προέκυψε από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, την αυτοσχέδια κροτίδα είχαν κατασκευάσει οι δυο 16χρονοι κατηγορούμενοι και ο ένας από αυτούς την διέθεσε στον τραυματισθέντα.

Ακολούθησαν έρευνες στις κατοικίες όλων των εμπλεκομένων, όπου βρέθηκαν και καταχέστηκαν συνολικά 775 τυποποιημένες κροτίδες και βεγγαλικά. Τα εν λόγω ειδή πυροτεχνίας είχαν προμηθευτεί μέσω διαδικτύου οι δυο κατηγορούμενες μητέρες των ανηλίκων.

Οι συλληφθέντες ανήλικοι και οι γονείς τους οδηγήθηκαν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

 

(Visited 29 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*