ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων: Επιμορφωτική ημερίδα για προπονητές, καθηγητές φυσικής αγωγής, εθελοντές για θέματα κοινωνικής συμπερίληψης

Άκης Αξαόπουλος
10/03/2022 20:30
 
 
 

Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων σας προσκαλεί την Κυριακή 13 Μαρτίου στις 18:30-20:30 στο Γρυπάρειο πολιτιστικό κέντρο στη Μύκονο στην ανοιχτή επιμορφωτική ημερίδα “Sport coaches embrace social inclusion issues” του ERASMUS+ SPORT, με τίτλο «SmatchS: Sports organizations Matching Social inclusion issues».

Η εκδήλωση θα έχει μεικτή μορφή, δηλαδή θα υπάρχει η δυνατότητα όποιος/α επιθυμεί να την παρακολουθήσει και διαδικτυακά.

Η παρούσα εκδήλωση αποτελεί πρωτοπορία όχι μόνο για τις Κυκλάδες και απευθύνεται σε προπονητές, καθηγητές Φυσικής Αγωγής και εθελοντές, με επίκεντρο τα θέματα συμπερίληψης στον αθλητισμό για παιδιά ηλικίας με μεταναστευτικές ιστορίες.

Κατά τη διάρκεια της επιμορφωτικής ημερίδας, την οποία θα συντονίσουν προπονητές, ψυχολόγοι και παιδαγωγοί, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την μεθοδολογία του προγράμματος και να εξοικειωθούν με θέματα συμπερίληψης.

Σε επόμενο στάδιο και βάσει της παραπάνω επιμόρφωσης, οι ίδιοι/ες θα κληθούν να πραγματοποιήσουν πιλοτικές αθλητικές δραστηριότητες σε παιδιά 8-14 ετών και κατόπιν τα αποτελέσματα των δραστηριοτήτων αυτών θα καταγραφούν και θα αξιολογηθούν.

Πιο συγκεκριμένα, θα αναλυθούν οι παρακάτω θεματικές ενότητες:
Ενότητα 1: Εισαγωγή: Ο ρόλος των προπονητών στην κοινωνική ένταξη των παιδιών με
μεταναστευτικές ιστορίες
Ενότητα 2: Κοινωνικο-ψυχολογικό προφίλ παιδιών με μεταναστευτικές ιστορίες
Ενότητα 3: Διαπολιτισμικές δεξιότητες προπονητών και καθηγητών φυσικής αγωγής
Ενότητα 4: Παιδαγωγική και Παρακινητική Καθοδήγηση για έναν συμπεριληπτικό αθλητισμό
Ενότητα 5: Πλαίσιο Συνεργασίας με τις οικογένειες παιδιών μεταναστευτικής καταγωγής

Σύνδεσμος για διαδικτυακή συμμετοχή:

Join Zoom Meeting

https://us02web.zoom.us/j/89288028539?pwd=cHk2VS9BUWt1Nkx2S3F3bkRCcFlBUT0

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Στόχος του προγράμματος είναι η ανάπτυξη και εφαρμογή σε τοπικό επίπεδο μιας Πρακτικής Μεθοδολογίας Παρεμβάσεων (SmatchS Methodology) για την κοινωνική συμπερίληψη παιδιών (8-14 ετών) μεταναστευτικής καταγωγής μέσα από τον αθλητισμό. Το πρόγραμμα είναι μία πρωτοβουλία 6 φορέων από το χώρο του αθλητισμού, της πανεπιστημιακής κοινότητας και της κοινωνίας (Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Πορτογαλία, Αυστρία, Κύπρος) και θα υλοποιηθεί μέσα από συνέργειες ανάμεσα σε αθλητικά σωματεία βάσης, κοινωνικούς φορείς και τοπικές αρχές στις παραπάνω χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Κυκλάδων, καθώς και την επίσημη ιστοσελίδα του SMATCHS.

(Visited 109 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*