«Μουστάκειο Basketball Tournament»: Ένα τριήμερο γεμάτο μπάσκετ στην Πίσω Μεριά Κορθίου

Newsroom
26/08/2022 17:08
 
 
 

 

Ένα τριήμερο γεμάτο μπάσκετ περιμένει όσους «πιστούς προσέλθουν» στο γήπεδο μπάσκετ του Κληροδοτήματος Π.Λ. Μουστάκα (Δημοτικό Σχολείο Πίσω Μεριάς Κορθίου) από την Παρασκευή 2 έως την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2022.

Στο «Μουστάκειο Basketball Tournament» θα λάβουν μέρος οι ομάδες νεανίδων και παμπαίδων των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Άρη, Προμηθέα Πατρών, Περιστεριώνα Τήνου και ΑΟ Άνδρου.

Πιο συγκεκριμένα, στην κατηγορία των νεανίδων θα συμμετέχουν οι φετινές πρωταθλήτριες Ελλάδος του Παναθηναϊκού, καθώς και οι σύλλογοι του Άρη, του Προμηθέα Πατρών και φυσικά του ΑΟ Άνδρου, που αναδείχθηκε πρωταθλητής Κυκλάδων στην κατηγορία των κορασίδων για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Αντίστοιχα, στην κατηγορία των παμπαίδων θα συμμετέχουν οι ακαδημίες του ΑΟ Άνδρου, του Προμηθέα Πατρών, του ΠΑΟΚ και ο φιναλίστ του φετινού τελικού της ΕΣΚΚ, Περιστεριώνα Τήνου.

Το τουρνουά διοργανώνεται υπό την αιγίδα του Κληροδοτήματος Πέτρου Λ. Μουστάκα, σε συνεργασία με τη Base Line και τον πρώην διεθνή καλαθοσφαιριστή και παγκόσμιο πρωταθλητή με την Εθνική εφήβων, Γιώργο Καράγκουτη.

Το βράδυ του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου, μετά τον αγώνα Παναθηναϊκός – ΑΟ Άνδρου, θα ακολουθήσει πάρτι για παιδιά και μεγάλους, βλέποντας μάλιστα ζωντανά σε γιγαντοοθόνη τον αγώνα της Εθνικής Ελλάδος με την αντίστοιχη της Ιταλίας (EuroBasket 2022).

«Ο αθλητισμός αποτελεί μέρος της ευρύτερης παιδείας του ανθρώπου, η οποία αποβλέπει στην αρμονική διάπλαση των πνευματικών, ψυχικών και σωματικών αρετών του. Το Κληροδότημα Πέτρου Μουστάκα, σεβόμενο τη βούληση του ευεργέτη του για την παιδεία, θέτει ως προτεραιότητα την υποστήριξη της εκπαίδευσης και του αθλητισμού. Αξίζει να χαρούμε όλοι μαζί την εκδήλωση αυτή, προάγοντας το αθλητικό ιδεώδες. Σας προσκαλούμε όλους να παρακολουθήσετε τους συναρπαστικούς αγώνες της διοργάνωσης και να χειροκροτήσετε τα παιδιά, επιβραβεύοντάς τα για τη συμμετοχή τους» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετικό δελτίο Τύπου που εκδόθηκε.

Το πρόγραμμα του τουρνουά

(Visited 151 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*