Santorini Experience 2022: Οι φετινές εντυπωσιακές διαδρομές

Newsroom
31/08/2022 23:14
 
 
 

 

Μεγάλα ονόματα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης στη Σαντορίνη

Η σπουδαία διοργάνωση Santorini Experience 2022, που αναδεικνύει τις ιδιαίτερες εναλλακτικές μορφές τουρισμού του νησιού όπως τον πολιτιστικό, αθλητικό και θαλάσσιο τουρισμό, επιστρέφει δυναμικά μετά από δύο χρόνια πανδημίας, με νέες εντυπωσιακές διαδρομές στο τρέξιμο και την καθιερωμένη και μοναδική διαδρομή κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης. Ερασιτέχνες και επαγγελματίες κολυμβητές και δρομείς από όλο τον κόσμο θα επισκεφτούν τη Σαντορίνη, έναν από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο, στις 23-25 Σεπτεμβρίου.

Τρέξε στον Ημιμαραθώνιο «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας»

Ο Ημιμαραθώνιος «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωί με εκκίνηση από την Οία, πέρασμα από τις μαγευτικές περιοχές του Ημεροβιγλίου και των Φηρών και τερματισμό πάλι πίσω στην Οία. Η διαδρομή αυτή έλαβε το όνομα «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας», ενός μοναδικού αρχαιολογικού ευρήματος (μαρμάρινου αγάλματος υπερφυσικού μεγέθους, ύψους 2,30 μέτρων και βάρους περίπου 750 κιλών), που χρονολογείται στα 640 π.Χ. και που σύντομα θα εκτεθεί για πρώτη φορά στο παγκόσμιο κοινό, 22 ολόκληρα χρόνια μετά την ανακάλυψή του στο νεκροταφείο της Αρχαίας Θήρας. Τη διοργάνωση θα τιμήσουν με τη συμμετοχή τους, ένα από τα κορυφαία ονόματα του ελληνικού στίβου, ο Ολυμπιονίκης και πρωταθλητής Ευρώπης στα 400μ. με εμπόδια Περικλής Ιακωβάκης και ο Ελληνοαμερικανός υπεραμαραθωνοδρόμος Κωνσταντίνος Καρνάζης που με τη συμμετοχή του θα προβάλλει και θα διαδώσει το μήνυμα του αθλητισμού και του πολιτισμού της Σαντορίνης, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και σε όλο τον κόσμο.

Ο Κωνσταντίνος Καρνάζης στο Santorini Experience (photo by Babis Giritziotis @ Santorini Experience)

Τρέξε στα 5χλμ «Αριστείδης Αλαφούζος»

Ο Δήμος Θήρας συνεχίζει να αναδεικνύει τον πολιτιστικό πλούτο της Σαντορίνης, μέσα από τις φετινές δράσεις του Santorini Experience. Η νέα προσθήκη στο φετινό πρόγραμμα αφορά στο τρέξιμο και τη διαδρομή 5χλμ που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης, όπου βρίσκεται ένας από τους σημαντικότερους προϊστορικούς οικισμούς της Ευρώπης, που έχει ανασκαφεί μερικώς και έχει φέρει στο φως σπουδαία δείγματα πολιτισμού. Οι δρομείς με αφετηρία την εκκλησία του Αγίου Ραφαήλ θα κατευθυνθούν προς τον Φάρο του Ακρωτηρίου, έναν από τους παλαιότερους φάρους της Ελλάδας που κατασκευάστηκε το 1892 και θα φτάσουν στο δυτικότερο σημείο του νησιού, επιστρέφοντας πάλι πίσω στον Άγιο Ραφαήλ για τον τερματισμό τους.

Κολύμβηση από το Ηφαίστειο προς τον Όρμο Φηρών στο Santorini Experience (photo by Danijela Bogdanovic @ Santorini Experience)

Κορυφαία ονόματα παγκόσμιας κλάσης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης στη Σαντορίνη

Οι γυναίκες έχουν την τιμητική τους. Τη διοργάνωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η χρυσή και αργυρή Ολλανδή Ολυμπιονίκης, παγκόσμια πρωταθλήτρια και 8 φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Sharon van Rouwendaal, η δύο φορές αργυρή Βρετανίδα Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Jazz Carlin και η παγκόσμια πρωταθλήτρια κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης και εκπρόσωπος των αθλητών στο ΔΣ της ΚΟΕ, Κέλλυ Αραούζου.

Κολύμβηση από το Ηφαίστειο προς τον Όρμο Φηρών στο Santorini Experience (photo by Danijela Bogdanovic @ Santorini Experience)

Λάβε μέρος στην Κολυμβητική Διαδρομή «L & E Nomikos» 1,5 μιλίου από το Ηφαίστειο

Οι συμμετέχοντες αθλητές θα κολυμπήσουν στη μοναδική κολυμβητική διαδρομή ανοιχτής θαλάσσης «L & E Nomikos», 1,5 μιλίου (2,4 χλμ) του Santorini Experience, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2022 το πρωί, από το ηφαίστειο έως το παλιό λιμάνι των Φηρών, με την έγκριση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΚΟΕ).  Τη διαδρομή έχει σχεδιάσει ο τεχνικός διευθυντής του αγώνα με Ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση, Νίκος Γέμελος.

Δες εδώ τις διαδρομές και τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους

Κάνε την εγγραφή σου – Δωρεάν συμμετοχή για τους Δημότες Θήρας

Οι συμμετέχοντες μπορούν να κάνουν άμεσα την εγγραφή τους και να λάβουν μέρος στις εντυπωσιακές διαδρομές του Ημιμαραθώνιου «Δαιδαλική Κόρη της Θήρας», των 5χλμ «Αριστείδης Αλαφούζος» και Κολύμβησης «L & E Nomikos» 1,5 μιλίου. Οι δημότες Θήρας έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος δωρεάν. Κάνε εδώ την εγγραφή σου
Για τις ομαδικές εγγραφές 10 ατόμων και άνω ισχύει έκπτωση 20%. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στη διοργάνωση.

Official Sponsor της διοργάνωσης είναι το Metaxa Hospitality Group – Santo Maris.
Official Water της διοργάνωσης είναι το Φυσικό Μεταλλικό Νερό Βίκος.
Official Sports Supplier είναι η Luanvi.
Official Travel Partner είναι η Englobia.
Επίσημος Υποστηρικτής είναι το Esperisma bar restaurant.

Η χρυσή και αργυρή Ολλανδή Ολυμπιονίκης στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης Sharon van Rouwendaal θα βρεθεί στη Σαντορίνη (photo by Facebook/Instagram Sharon van Rouwendaal)

Κλείσε το πακέτο σου στη Σαντορίνη με 10% έκπτωση

Η Englobia ως Official Travel Partner της διοργάνωσης, φροντίζει για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των συμμετεχόντων και τη διαμονή τους στη Σαντορίνη κατά τη διάρκεια του event. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν απευθείας το πακέτο τους για το Santorini Experience, το οποίο περιλαμβάνει διαμονή και ενοικίαση αυτοκινήτου. Δες εδώ περισσότερες πληροφορίες για τα πακέτα. Εκμεταλλεύσου την έκπτωση 10% που προσφέρει η Englobia στα πακέτα της, αξιοποιώντας το εκπτωτικό κουπόνι.

Αρωγοί της διοργάνωσης είναι οι: Συνένωση Λεμβούχων Θήρας, Lifeguard Patrol και Εθελοντικό Διασωστικό Σώμα Θήρας.

Οι Χορηγοί Φιλοξενίας, που προσφέρουν τεράστια υποστήριξη στη διοργάνωση μέχρι στιγμής είναι τα ξενοδοχεία: Canaves Oia, Kivotos Santorini, West East Suites, Santo Maris Oia Luxury Suites & Spa,  The Tsitouras Collection, Sienna Eco Resort, 270 Oia’s View Lydia’s House Santorini, Vedema – A Luxury Collection Resort Santorini, Sienna Hotel, De Sol Hotel & Spa, Loizos Stylish Residences, K & K Unique Holiday Homes, Andronis Colombo’s Beachfront Hotel, Marvarit Suites, Fanouris Condo, Santo Houses, Athina Luxury Suites.
Δες εδώ τις ειδικές προσφορές τους

Δες το teaser video της διοργάνωσης που περιλαμβάνει μουσική από το αρχαίο μουσικό όργανο, σαντούρι που συνιστά αναπόσπαστο μέρος της ελληνικής παράδοσης και είναι διαδεδομένο σε όλο τον κόσμο.

Το Santorini Experience, γίνεται φέτος για 6η χρονιά και αποτελεί συνδιοργάνωση του Δήμου Θήρας, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του τμήματος Αθλητικού Τουρισμού της ActiveMedia Group.

Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδας.

Sports Production: ActiveMedia Group
Περισσότερες πληροφορίες: www.santorini-experience.com

(Visited 93 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*