7o Amorgos Trail Challenge: Γιορτή αθλητισμού, εθελοντισμού, φιλοξενίας και παράδοσης!

Newsroom
16/05/2024 14:17
 
 
 

 

Ορεινό τρέξιμο, εθελοντισμός, φιλοξενία, γαστρονομία, πολιτισμός και παράδοση! Αυτό είναι το Amorgos Trail Challenge, το οποίο διοργανώθηκε για 7η φορά στις 10 & 11 Μαΐου 2024 από τον Φυσιολατρικό-Περιπατητικό Σύλλογο «Παλιά Στράτα», τον Δήμο Αμοργού και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Κύριος στόχος της διοργάνωσης η ανάδειξη και προβολή της Αμοργού ως προορισμού αθλητικού τουρισμού, εκτός υψηλής τουριστικής περιόδου, ο οποίος επιτεύχθηκε μιας και
μεγάλα αθλητικά και ειδησεογραφικά ΜΜΕ στήριξαν από την αρχή τη συγκεκριμένη προσπάθειά, ενώ και γνωστοί χορηγοί προϊόντων βρέθηκαν ξανά κοντά στους δρομείς. Στο σημείο αυτό, αξίζει να αναφερθεί ότι μετακινήθηκαν περισσότερα από 600 άτομα και αθλητές από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, αριθμός που ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Σημαντικότατη στήριξη, με γενναιόδωρη έκπτωση στα εισιτήρια, ήταν αυτή της ακτοπλοϊκής εταιρείας Blue Star Ferries, ενώ το θρυλικό “EXPRESS SKOPELITIS” μετέφερε δωρεάν αθλητές τόσο από τη Νάξο, όσο και από τα υπόλοιπα νησιά των Μικρών Κυκλάδων. Δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες που επιθυμούσαν εναλλακτική διαμονή ήταν και το camping της Αιγιάλης.

Επίσης, όλοι οι επαγγελματίες διαμονής και εστίασης προσέφεραν (είτε δίνοντας δωρεάν δωμάτια για τη φιλοξενία των εθελοντών της Αθήνας και των δημοσιογράφων, είτε χορηγικά), καταφέρνοντας έτσι να δοθεί στους συμμετέχοντες ένα πλούσιο πακέτο παροχών έναντι της συμμετοχής.

Το Amorgos Trail Challenge ευχαριστεί:
*Το Aegialis Hotel & Spa , το Vigla Hotel, το Askas Pension για τη μεταφορά των συμμετεχόντων και το Evdokia’s rent a car για τη διάθεση δωρεάν οχημάτων.
*Τις αθλητικές εταιρείες της Αθήνας που προσέφεραν δώρα στους συμμετέχοντες.
*Τι μπύρες «FIX άνευ και FIX άνευ με λεμόνι», καθώς και τη Lucozade που ξεδίψασαν τους αθλητές στις εκδηλώσεις.
Στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων αναφέρονται αναλυτικά όλοι οι υποστηρικτές και οι χορηγοί, για τους οποίους γίνεται συνεχής μνεία και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Spike στη Νικουριά και Loza Kids Race στη Χώρα Αμοργού
Ο αγώνας της Παρασκευής 10/5 και η κατάκτηση μιας από τις κορυφές της νησίδας Νικουριά σε διαδρομή χωρίς σηματοδότηση ήταν κάτι που έγινε για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον Σεπτέμβρη του 2017 (στην 1η διοργάνωση) και η βαρκάδα προς το νησί εξέπληξε ευχάριστα και πάλι τους επισκέπτες.

Το ίδιο απόγευμα όλοι οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Χώρα και το κάστρο. Αυτή τη φορά – και όσο οι επισκέπτες βρίσκονταν στο περίφημο κάστρο του νησιού – μια χαρούμενη εκκίνηση δόθηκε από τα σχολεία. Στους ρυθμούς του Amorgos trail Challenge και πιο συγκεκριμένα στον αγώνα Loza Kids Race στα σοκάκια της Χώρας έτρεξαν περίπου 80 παιδιά. Μπλουζάκια μοιράστηκαν σε όλους τους μικρούς αθλητές από τους χορηγούς KLIMAT και HISENSE με συμβολικό το #57 ως ένδειξη συμπαράστασης στις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη. Το θέαμα εκπληκτικό. Η χαρά παιδιών, γονιών και θεατών τεράστια, με έναν τερματισμό στο κέντρο του χωριού και χειροκρότημα στο συμβολικό μετάλλιο. Το βράδυ οι αθλητές απόλαυσαν χορταστικές μακαρονάδες στο εστιατόριο ΑΣΚΑΣ στην Αιγιάλη.

Αγώνες 19χλμ. και 7,5χλμ.
Το εναρκτήριο λάκτισμα το πρωί του Σαββάτου 11/5 για τον αγώνα των 19 χλμ. δόθηκε στην είσοδο της Ιεράς Μονής Χοζοβιωτίσσης και οι καμπάνες ήχησαν ξανά για την ευγενή άμιλλα των αθλητών. Ο γύρος των χωριών της Αιγιάλης και τα 7,5 χλμ. το ίδιο πρωί ήταν στοίχημα για πολλούς ντόπιους που έτρεξαν μαζί με έμπειρους αθλητές, ενώ πολλά ήταν και τα παιδιά του νησιού που συμμετείχαν στον μικρό αγώνα, τερματίζοντας μάλιστα με χρόνο έκπληξη για όλους.

Η ΕΔΟΚ Αμοργού ήταν παρούσα σε όλη τη διάρκεια των αγώνων καθώς και ο καρδιολόγος κ. Τσαγκαράκης που ήρθε αφιλοκερδώς από την Κρήτη για την κάλυψη των αγώνων. Ευχαριστίες επίσης, στον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους Αμοργού για την παρουσία τους.

Πατατάτο, γλέντι και αμοργιανή φιλοξενία!
Το βράδυ του Σαββάτου, στην τελετή απονομής οι αθλητές τιμήθηκαν για τις διακρίσεις τους με έπαθλα, ενώ στον πρώτο άντρα και την πρώτη γυναικά της μεγάλης διαδρομής δόθηκε δώρο από τον χορηγό από ένα κλιματιστικό.

Τέσσερα καζάνια πατατάτο μαγειρεύτηκαν με μεράκι και μοιράστηκαν σε 450 άτομα. Την ίδια στιγμή, βιολιά και λαούτα ανέβασαν το κέφι στα ύψη, με τους αμοργιανούς σκοπούς να διασκεδάζουν όλους τους παριστάμενους μέχρι τις πρωινές ώρες παίρνοντας μια γεύση τόσο από τις νοστιμιές του νησιού, όσο και από τους χορούς του.

Σημαντικό και αναπόσπαστο κομμάτι του 7ου Amorgos Trail Challenge AMORGOS TRAIL ήταν η στήριξη των Αμοργιανών και ο εθελοντισμός των νέων παιδιών που συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία του αγώνα. Χορηγοί στις μπλούζες των εθελοντών το Evdokia’s Rent a Car , το Maestro, ο Αμόργιαλος και οι βάρκες της Νικουριάς!

«Όλοι από την πρώτη στιγμή, το 2017, αγκάλιασαν αυτό το γεγονός και η θετική ενέργεια που υπήρχε μας έδωσε κουράγιο για να συνεχίσουμε. Οι θετικές κριτικές και τα ενθαρρυντικά σχόλια όσων βρέθηκαν στην Αμοργό για τους ορεινούς αγώνες τρεξίματος μας έδειξαν πως η Αμοργός είναι πλέον στον αθλητικό χάρτη της χώρας μας. Ο αθλητισμός και ο αθλητικός τουρισμός είναι γεγονός πλέον στο νησί μας και το πιο σημαντικό είναι ότι με τον εθελοντισμό και την σύμπνοια μπορούμε να καταφέρουμε τα ακατόρθωτα στον τόπο μας!» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δελτίο Τύπου που εξέδωσε η διοργάνωση, η οποία ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη και εξέφρασε την ελπίδα «να είμαστε συνταξιδιώτες σε αυτό το δρομικό ταξίδι που μας χάρισε στιγμές συγκίνησης μα και περηφάνιας!».

Ραντεβού στο 8ο Amorgos Trail Challenge 2025 που δεν πας στην Αμοργό απλά για να το τρέξεις ή να το περπατήσεις… έρχεσαι για να το ζήσεις!

Για την ιστορία (αποτελέσματα):
Spike
1ος Γεώργιος Βεκρής 00:09:01
2ος Γιώργος Διαλεκτός 00:09:02
3ος Αναστάσιος Μητρόπαππας 00:09:02

Φωτεινή Μειντάνη 00:08:27
Λεμονιά Παναγιώτου 00:10:41
Βασιλική Τζίμα 00:12:31

7,5 χλμ.
1ος Παναγιώτης Νομικός 00:44:24
2ος Χρήστος Βαλλιάντζας 00:45:37
3ος Βασίλης Πάνου 00:47:59

Εφη Φλώρου 00:44:52
Βασιλική Τζίμα 00:51:20
Ιωάννα Φλίγκου 01:02:19

19χλμ
1ος Νίκος Ροδόπουλος 01:35:18
2ος Ιωάννης Λώλος 01:41:12
3ος Ιωάννης Γάκος 01:43:10

Λεμονιά Παναγιώτου 01:52:46
Φωτεινή Μειντάνη 01:54:57
Σταυρούλα Κουσαθανά 02:26:34

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 98 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*