Σημαντικές διακρίσεις για τον αθλητή της Νάξου, που συνεχίζει την εντυπωσιακή πορεία του σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο
Τη δική του ξεχωριστή πορεία στον χώρο του καράτε συνεχίζει ο Ναξιώτης αθλητής Δημήτρης Ελευθερίου, κατακτώντας διαρκώς σημαντικές διακρίσεις και ανεβαίνοντας στα βάθρα των διοργανώσεων στις οποίες συμμετέχει. Με σκληρή δουλειά, αφοσίωση και εντατική προετοιμασία, αποτελεί ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ονόματα του αθλήματος στις Κυκλάδες.
Ο νεαρός αθλητής προπονείται συστηματικά, αφιερώνοντας έως και 17 ώρες εβδομαδιαίως στην προετοιμασία του, έχοντας ως στόχο νέες επιτυχίες σε πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις. Οι συνεχείς διακρίσεις του επιβεβαιώνουν το ταλέντο και την αγωνιστική του συνέπεια, κάνοντας υπερήφανη τη Νάξο και τις Κυκλάδες.
Ο Δημήτρης διαπρέπει στο καράτε, όπως άλλωστε και ο Σύλλογός του, «ΑΣ ΚΑΡΑΤΕ ΟΔΥΣΣΕΑΣ» (πρώτος και για το 2026 στα πανελλήνια πρωταθλήματα ανδρών-γυναικών, παίδων-κορασίδων, με παγκόσμιους και ευρωπαϊκούς πρωταθλητές), όπως είναι και ο προπονητής του, Ξένος Στέφανος, Πρωταθλητής Κόσμου και Ευρώπης στα 60κ.
Πρόθεση του προπονητή του για εκείνον μέσα από τις ατελείωτες ώρες προπόνησης, με την εμπειρία του, και την επένδυση στις «τεχνικές», είναι τα επόμενα σημαντικά βήματα με τον Δημήτρη να έχουν σταθερό προσανατολισμό, τέτοιον που θα επιφέρει τα μέγιστα αποτελέσματα.
Μαθαίνοντας από τον προπονητή του, τον Έλληνα GOAT του καράτε, και με την απαραίτητη από εκείνον ψυχολογική, σε αυτές τις περιπτώσεις, υποστήριξη, την ανάπτυξη της φιλικής τους σχέσης και την καθημερινή τους σύνδεση —που δεν μένει στη τυπική σχέση προπονητή-αθλητή— ο Δημήτρης καταφέρνει να αποκτά περισσότερα εφόδια για να πραγματώσει το όνειρό του.

Πρωταθλητισμός υψηλού επιπέδου και ήθος στο tatami
Ο Δημήτρης Ελευθερίου, σε περίοδο προετοιμασίας και για το 2026, για Πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες προπονείται μέχρι και 17 ώρες την εβδομάδα, με αρκετές εξ αυτών να είναι διπλές (δύο προπονήσεις μέσα στην ίδια ημέρα, για τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα).
Ένας αθλητής που τραβάει τα βλέμματα τόσο για τις αθλητικές του επιδόσεις όσο και για το ήθος του μέσα και έξω από το tatami (ο χώρος που αγωνίζονται οι αθλητές του καράτε). Με αγάπη γι’ αυτό που κάνει, με σεβασμό σε συναθλητές, προπονητές και αντιπάλους, το καράτε αποτελεί για τον συγκεκριμένο hard worker την απόλυτη προτεραιότητα και έναν τρόπο ζωής που συνδυάζει τον πρωταθλητισμό υψηλού επιπέδου με τη σχολική ζωή και τις επιδόσεις που απαιτούνται από έναν μαθητή της Β’ Γυμνασίου.
Τα γερά θεμέλια μπήκαν πολύ νωρίς, αφού ο ίδιος ξεκίνησε να ασχολείται με το καράτε από την ηλικία των 6 ετών. Τα πρώτα, απόλυτα σωστά βήματα έχουν μπει από τη δασκάλα / προπονήτρια του Συλλόγου και Εθνική προπονήτρια, Σουμπασάκη Μαρίζα, που επενδύει στη σωστή διαπαιδαγώγηση και την αθλητική διάπλαση όλων των παιδιών του Συλλόγου από τις πολύ μικρές ηλικίες και φτάνει στους μεγαλύτερους ηλικιακά αθλητές.

Μόνιμος κάτοικος βάθρου και ένα «γεμάτο» καλεντάρι
Ο Δημήτρης Ελευθερίου, φέτος τον Αύγουστο, θα γιορτάσει τα 14 του γενέθλια και έχει ήδη στο ενεργητικό του:
– Χάλκινο μετάλλιο το 2024 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
– Ασημένιο μετάλλιο το 2025 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
– Ασημένιο μετάλλιο το 2026 στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα
Ανεβαίνοντας στο βάθρο των νικητών για 3η συνεχόμενη φορά, φανερώνει πως «το πιάνει από εκεί που το αφήνει» την προηγούμενη περίοδο. Αποδεικνύει την άνοδο, τη στοχοπροσήλωση, το μέγεθος της δουλειάς του και δείχνει ξεκάθαρα πως το μέλλον τού ανήκει. Σε όλα δε τα τουρνουά, μηδενός εξαιρουμένου, που έχει δηλώσει συμμετοχή, βρίσκεται πάντα στο βάθρο των νικητών.
Ο αγωνιστικός ρυθμός συνεχίζεται αμείωτος, καθώς το αγωνιστικό καλεντάρι μέχρι το τέλος του χρόνου είναι γεμάτο. Οι απαιτητικές προπονήσεις επιβάλλουν συνεχή και αδιάκοπη ροή (με εξαίρεση τον Αύγουστο), ενόψει των μεγάλων προσεχών προκλήσεων:
-
Μέσα Ιουνίου: Μεσογειακό Πρωτάθλημα (Αίγυπτος)
-
Ιούλιος: Youth League της WKF (Κροατία)
-
Σεπτέμβριος: Βαλκανικό Εφήβων (Κροατία)
-
Οκτώβριος: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων
-
Δεκέμβριος: Youth League της WKF (Βενετία)

Πολύτιμοι συνοδοιπόροι και Brand Ambassador
Σε όλη αυτή την προσπάθειά του, αρωγός βρίσκεται η PUNOK HELLAS (FASTER, STRONGER, UNBEATABLE), η οποία στέκεται δίπλα στον Δημήτρη προμηθεύοντάς τον με τον απαραίτητο αγωνιστικό και αθλητικό εξοπλισμό —όπως ακριβώς κάνει και η PUNOK WORLD με τον προπονητή του, Στέφανο Ξένο. Παράλληλα, η εταιρεία έχει χρίσει τον νεαρό καρατέκα ως Brand Ambassador για την ηλικιακή του ομάδα.
Στο SportCyclades, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε με την ίδια ζέση, όπως ήδη κάνουμε για ό,τι αφορά τις Κυκλάδες με ενδιαφέρον, όπως όλες τις άλλες, και αυτή την ιδιαίτερα αξιοπρόσεκτη προσπάθεια, του Ναξιώτη, του Απεραθίτη, του ανθρώπου, του αθλητή, Δημήτρη Ελευθερίου, να μετουσιώνεται —του το ευχόμαστε και το πιστεύουμε— σε απανωτές και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες!!!

Πηγή: sportcyclades.gr
Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






























































