Η Ίος «φόρεσε» τα αθλητικά της!

 
 
 

3os omirios imimarathonios 2018

Καινοτόμες δράσεις που προβάλλουν τις αξίες της ευγενούς άμιλλας, της αθλητικής παιδείας και του πολιτισμού πραγματοποιήθηκαν στην Ίο, το εξωτικό νησί των Κυκλάδων με τη διεθνή ακτινοβολία, με τον δήμο Ιητών να επιμένει αθλητικά, διανύοντας μία πολυετή και σταθερή πορεία.

Έτσι, το Σάββατο 9 Ιουνίου ο δήμος και ο Α.Ο. Ίου συνδιοργάνωσαν τον 3ο Ομήρειο Ημιμαραθώνιο, με αφετηρία το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού και τερματισμό στη γραφική κεντρική πλατεία της Χώρας. Σε αυτή τη γιορτή του αθλητισμού συμμετείχαν δεκάδες αθλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία – κατά τη διάρκεια της διαδρομής – να απολαύσουν τις μοναδικές φυσικές ομορφιές και τα γραφικά σοκάκια του νησιού. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν αγώνες των 10Km και των 3Km.
Κυπελλούχοι αναδείχθηκαν οι τρεις πρώτοι αθλητές που τερμάτισαν, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες πήραν μετάλλιο και αναμνηστική μπλούζα. Ο φετινός Ομήρειος Ημιμαραθώνιος ξεπέρασε τις 220 συμμετοχές (αριθμός τριπλάσιος από την 1η διοργάνωση), με στόχο την κατάρριψη του νέου αυτού ρεκόρ το 2019. Τα έσοδα από τον αγώνα θα διατεθούν για κοινωνικούς σκοπούς.

beteranoi ioy panionioy 2018 1

Αγώνας συγκινήσεων από τους βετεράνους
Η λήξη του Ημιμαραθωνίου δεν σήμανε και τη λήξη του αθλητικού παλμού στην Ίο, αφού την επόμενη μέρα 10 Ιουνίου η ποδοσφαιρική ομάδα βετεράνων του νησιού συνάντησε την αντίστοιχη ομάδα του Πανιωνίου μετά από τρία χρόνια.
Στο γήπεδο της Ίου προσήλθε πλήθος κόσμου για να παρακολουθήσει τον αγώνα, που όχι μόνο πρόσφερε πολλές συγκινήσεις, αλλά είχε ως νικητή την αγάπη για τον αθλητισμό και τη φροντίδα για τον συνάνθρωπο, καθώς τα έσοδα της εκδήλωσης θα διατεθούν για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων.
Συνδιοργανωτές του αγώνα ήταν ο δήμος Ιητών και ο ΑΣ Ίου.

beteranoi ioy panionioy 2018 2

(Visited 19 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*