Αλεξάντρα Ριντ: «Η Νάξος είναι σπίτι μου»

 
 
 

Μετά από 2,5 χρόνια στην Ευρώπη σε Φινλανδία και Ελλάδα, η Αλεξάντρα Ριντ αναδεικνύεται για πρώτη φορά στην καριέρα της MVP. Η Αμερικανίδα ακραία του Πανναξιακού στο άκουσμα της είδησης δεν έκρυψε την χαρά της και μιλώντας στο volleyball.gr αναφέρθηκε στη φετινή σεζόν στη Volleyleague, για την Ελλάδα που είναι πλέον σπίτι της, αλλά και για τις διαφορές μεταξύ Ευρωπαϊκού και Αμερικάνικου βόλεϊ.

Που αφιερώνει το βραβείο: «Πρώτα το αφιερώνω στην ομάδα του και στις συμπαίκτριές μου. Χωρίς αυτές δεν θα τα είχα καταφέρει. Κάθε φάση είναι δίπλα μου και παλεύουμε. Επίσης στην οικογένειά μου και σε φίλους στην Αμερική που με στηρίζουν όσο παίζω στην Ευρώπη».

Για την Ελλάδα και τη Νάξο: «Λατρεύω την ελληνική κουλτούρα και γλώσσα και πλέον η Νάξος είναι σπίτι μου. Οι άνθρωποι με έκαναν να νιώθω ευπρόσδεκτη από την πρώτη ημέρα και είναι καλό να νιώθεις τέτοια “ζεστασιά”, ειδικά όταν παίζεις μακριά από το σπίτι σου. Μου αρέσει πολύ να πηγαίνω στη παραλία και να κάθομαι στον ήλιο πίνοντας φρέντο εσπρέσο μαζί με τις συμπαίκτριές μου».

Για τη φετινή σεζόν: «Ανυπομονώ για τα πλέι οφ, όπου όλα μπορούν να συμβούν. Όλες οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία να δώσουν το 100%, να παίξουν με καρδιά και να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, όπως θα κάνουμε και εμείς. Μπροστά μας έχουμε και την πρόκληση του κυπέλλου και όλοι είμαστε χαρούμενοι που η ομάδα είναι για άλλη μία χρονιά στο final-4. Περιμένουμε δύσκολο παιχνίδι κόντρα στη Σαντορίνη και είμαστε έτοιμες να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Για τις διαφορές με την Αμερική: «Το πρώτο πράγμα που παρατήρησα, είναι ότι στις ΗΠΑ ο κεντρικός κάνει περισσότερες επιθέσεις, ενώ η τακτική στην επίθεση είναι διαφορετική. Επίσης, άλλη μία διαφορά που υπάρχει είναι το διαφορετικό στυλ που έχουν οι αμυνόμενοι όταν υποδέχονται την μπάλα. Μου αρέσει όμως να μαθαίνω νέους τρόπους, νέες τεχνικές που με βελτιώσουν ως αθλήτρια».

Η Αλεξάντρα Ριντ MVP της 19ης αγωνιστικής

alex rint mvp

Η Αλεξάντρα Ριντ του Πανναξιακού είναι η MVP της 19ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Volleyleague γυναικών.

H 25χρονη Αμερικανίδα ακραία με 15 πόντους (12/22 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ, 60% υπ.) οδήγησε την ομάδα της στη νίκη με 3-0 σετ στην έδρα του Άρη.

Η Αλεξάντρα Ριντ γεννήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 1994 στην Αμερική. Το 2017 αγωνίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη για λογαριασμό της Liigaploki στην Φινλανδία. Από το καλοκαίρι του 2018 αγωνίζεται με τη φανέλα του Πανναξιακού.

Είναι η τρίτη αθλήτρια του Πανναξιακού που αναδεικνύεται τη φετινή σεζόν 2018-19, μετά την Όλγα Βεργίδου την 3η αγωνιστική και την Φρανστίλ Στεντίλ την 5η.

Η ανάδειξη της MVP κάθε αγωνιστικής γίνεται βάσει στατιστικών, ιδιαιτερότητας αγώνα και καθοριστικής συμβολής της αθλήτριας στην εξέλιξη του. Η επιλογή γίνεται από το γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας σε συνεργασία με τους προπονητές.

(Visited 9 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*