Ένα “θαύμα” από τη Νάξο: Η Γλυκερία Σκάρκου τερμάτισε 2η στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας (video)

 
 
 

Αυτή η μικρή, αλλά θαυματουργή, Γλυκερία Σκάρκου πρωταγωνίστησε και πάλι στο φετινό ημιμαραθώνιο της Αθήνας, τερματίζοντας στη δεύτερη θέση στον αγώνα των τριών χιλιομέτρων. Στην κατηγορία γυναικών, αν και είναι 13 μόλις ετών! Ο χρόνος της; 10’33”.

Η νίκη της γλυκιάς Γλυκερίας Σκάρκου δεν είναι πια έκπληξη! Η 13χρονη αθλήτρια από τη Νάξο απασχολεί με τις επιδόσεις της αλλά και με τη συνέπεια της… αφού σε κάθε αγώνα είναι στο βάθρο! 

“Προπονούμαι 4 φορές την εβδομάδα! δουλεύω την αντοχή… το όνειρό μου είναι μία ολυμπιάδα όπως κάθε αθλητή!” δήλωσε χαρακτηριστικά η αθλήτρια.

Η Γλυκερία είναι σίγουρη πως σχολείο και αθλητισμός μπορούν να συνδυαστούν… και παροτρύνει τους μαθητές να ξεκινήσουν τώρα το τρέξιμο…

Η Ναξιώτισσα αθλήτρια του Α.Ο. Π. Φαλήρου πρωτοεμφανίστηκε ακριβώς πριν από ένα χρόνο στην ίδια διοργάνωση, όταν τότε έτρεξε πέντε χιλιόμετρα και κατέπληξε όλο τον κόσμο με την τρίτη θέση στα 12 χρόνια της. Από τότε έτρεξε σε αρκετούς αγώνες.

glykeria skarkou 2

Πέρα πάντως από τις αθλητικές της επιδόσεις, διακρίνεται και για την ωριμότητα στο λόγο της:

“Σε αγώνες που συναγωνίζομαι μεγάλες αθλήτριες, στόχος δεν είναι η θέση αλλά η επίδοση, από την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένη σήμερα” είπε σήμερα μετά τον τερματισμό. Είναι πολύ ωραίο που βλέπουμε το κέντρο της Αθήνας πλημμυρισμένο από δρομείς και όχι από αυτοκίνητα όπως συνήθως. Θα ήθελα πάρα πολύ να τρέξω και του χρόνου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω πολύ τον προπονητή μου, Παναγιώτη Χαραμή και τον ψυχοθεραπευτή μου, Αναστάσιο Ψαρογιάννη. Πάντα μετά τον αγώνα είμαι ξεκούραστη και χαρούμενη, όπως και στην προπόνηση, η οποία διαρκεί μία ώρα και επαναλαμβάνεται τέσσερις φορές την εβδομάδα”.

Να σημειωθεί ότι πρώτη τερμάτισε η Ζωή Ανδρικοπούλου σε 10’24” και τρίτη ήταν η Έλλη Κουκουβιτάκη με 11’17”.

Δείτε το: VIDEO

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*