SYRATHLON 2019: “Ενώνουμε τις δυνάμεις μας”

Άκης Αξαόπουλος
22/05/2019 19:49
 
 
 

 

Το μήνυμα «Ενώνουμε τις δυνάμεις μας στο SYRATHLON» έστειλαν στη συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του, οι εκπρόσωποι των φορέων που συνδιοργανώνουν το μεγάλο τριαθλητικό γεγονός αυτού του καλοκαιριού.

Στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού του Δήμου, Γουλιέλμος Πρίντεζης, δεσμεύτηκε για μία εξαιρετική διοργάνωση και φιλοξενία στους εκατοντάδες αθλητές και αθλήτριες, καθώς και τις οικογένειές τους που θα επισκεφτούν την «Αρχόντισσα των Κυκλάδων».

Για την εγγυημένη ασφάλεια ως απόρροια της εμπειρίας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου επί 126 έτη στη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων μίλησε ο εκπρόσωπός του στο πάνελ των ομιλητών Γιώργος Κανελλόπουλος.

Ο κοινωνικός σκοπός του SYRATHLON 2019 είναι να αναδείξει το έργο της «Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου», με την πρόεδρό της, Μαρία Φουστέρη, να τονίζει τη σημασία της ευαισθητοποίησης ενός ευρύτερου κοινού και της προβολή του έργου που έχει βοηθήσει περισσότερα από 600 παιδιά μέχρι σήμερα.

Τα φώτα εύλογα στράφηκαν στους τριαθλητές Παναγιώτη Δημόπουλο και Εύα Μπέκα που ταξίδεψαν στη Σύρο, με αφορμή τη συνέντευξη τύπου, για να επισκεφτούν σχολεία του νησιού και το ίδρυμα «Στέγη» και να εμφυσήσουν την αγάπη για το τρίαθλο στα παιδιά.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Αθλητισμού του Δήμου και αντιδήμαρχος Γουλιέλμος Πρίντεζης τόνισε: «Όλη η Σύρος θα συνεργαστεί για να γίνει το SYRATHLON μία διοργάνωση που θα προβάλλει το νησί και θα αναδείξει το άθλημα του τριάθλου. Πιστεύουμε στον αθλητικό τουρισμό και στην αξιοποίηση της ομορφιάς της Σύρου. Θα είναι η τέταρτη χρονιά αγώνων τριάθλου στο νησί και έχουμε αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορούμε να οργανώσουμε μεγάλες διοργανώσεις με επιτυχία. Περιμένουμε τον κόσμο και δεσμευόμαστε πως θα προσφέρουμε μία εξαιρετική φιλοξενία σε όλους τους συμμετέχοντες».

Ο εκπρόσωπος του Ναυτικού Ομίλου Σύρου, Γιώργος Κανελλόπουλος, έδωσε έμφαση στην εξαιρετική συνεργασία ανάμεσα στους φορείς συνδιοργανωτές του SYRATHLON τονίζοντας τη δέσμευση όλων «να γίνει ο αγώνας… θεσμός!». Και συμπλήρωσε: «Από τη μεριά μας θα βοηθήσουμε σε όλους τους τομείς και θα συμμετέχουμε ενεργά με πολλούς αθλητές του Ομίλου, με ομαδικές συμμετοχές, αλλά και σε ατομικό επίπεδο. Έχουμε μεγάλη εμπειρία σε αγώνες θαλάσσης και σε αυτό θα προστεθούν οι γνώσεις του Συλλόγου Δρομέων στο τρέξιμο και στο ποδήλατο ώστε να πραγματοποιηθεί μία άρτια διοργάνωση».

Η πρόεδρος της «Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου», Μαρία Φουστέρη, μίλησε για το πολυετές έργο της Στέγης και την παροχή φροντίδας σε περισσότερα από 600 παιδιά που έχουν περάσει όλα αυτά τα χρόνια. Εξήγησε πως είναι ανάγκη η εύρεση πόρων για τη συνέχιση του έργου του Ιδρύματος. «Η βοήθεια του SYRATHLON 2019 δεν είναι μόνο οικονομική, αλλά περισσότερο μας βοηθά η ευαισθητοποίηση ενός ευρύτερου κοινού και η προβολή του έργου της Στέγης,» υπογράμμισε και στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους συνδιοργανωτές για την πρωτοβουλία καλώντας τον κόσμο να συμμετάσχει και να στηρίξει αυτήν τη σημαντική προσπάθεια.

Από πλευράς υποστηρικτών, ο Αντώνης Μαραγκός από το Siros Travel εξήγησε: «Όλοι στη Σύρο έχουμε υποχρέωση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δώσουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε στους συμμετέχοντες που θα έρθουν από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Θεσμοί, σύλλογοι, ξενοδοχεία, εστιατόρια και εμπορικά καταστήματα θα πρέπει να προσφέρουν το καλύτερο δυνατό και να στηρίξουν μια διοργάνωση που θα αναδείξει το νησί».

Τη συνέντευξη Τύπου παρουσίασης του SYRATHLON 2019 έκλεισαν οι δύο τριαθλητές, Παναγιώτης Δημόπουλος και Εύα Μπέκα:

Ο Παναγιώτης Δημόπουλος, μιλώντας εκ μέρους των Ελλήνων τριαθλητών, χαιρέτησε τη διοργάνωση και αναφέρθηκε στη δυνατότητα ανάπτυξης του αθλήματος στην Ελλάδα μέσα από τέτοιες διοργανώσεις.

Από τη μεριά της, η Εύα Μπέκα στάθηκε στον κοινωνικό σκοπό της διοργάνωσης και την επίσκεψη στα παιδιά της “Στέγης Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου”: «Ευχαριστούμε πολύ τη Σύρο που μας κάλεσε και που πραγματοποιεί τέτοιες δράσεις, τόσο για τα παιδιά όσο και για το νησί. Επισκεφτήκαμε τη “Στέγη” και προσπαθήσαμε να μεταδώσουμε στα παιδιά την αγάπη μας για το τρίαθλο και για το κάθε αγώνισμα ξεχωριστά, το κολύμπι, το ποδήλατο και το τρέξιμο».

Το SYRATHLON 2019 θα διεξαχθεί το τριήμερο 28-30 Ιουνίου, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και τον Ναυτικό Όμιλο Σύρου και με την υποστήριξη των Δρομέων Σύρου, ενώ έχει την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Μοντέρνου Πεντάθλου (ΕΟΜΟΠ) και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ).

(Visited 15 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*