«Ζήσε Αθλητικά», πρεμιέρα με 150 παιδιά στο 60ο Δημοτικό Αθηνών

Άκης Αξαόπουλος
24/02/2020 18:47
 
 
 

 

Από το 60ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών ξεκίνησαν οι δράσεις του καινοτόμου τριετούς προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά».

Πρόκειται για το πρωτοποριακό πρόγραμμα, με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, που για πρώτη φορά εφαρμόζεται στη χώρα μας, με σκοπό να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις Αξίες του Αθλητισμού. Να προωθηθεί το Αθλητικό Ιδεώδες και το Αθλητικό Ήθος ως πρότυπα της καθημερινής ζωής, μέσα από την κοινωνικοποίηση των νέων στο πλαίσιο της οικογένειας και της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Η αρχή, λοιπόν, του πανελλαδικού προγράμματος έγινε σήμερα, οπότε και επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο στον Κολωνό ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής «Ζήσε Αθλητικά», Ανδρέας Γλυνιαδάκης (Πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ και Πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών), ο εκ των Συντονιστών του Επιχειρησιακού Προγράμματος στην Εκτελεστική Επιτροπή «Ζήσε Αθλητικά», Δημήτρης Παπανικολάου (Ολυμπιονίκης μπάσκετ), ο Δημήτρης Μιτελούδης (Ολυμπιονίκης πόλο) και ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής «Ζήσε Αθλητικά» Χρήστος Τεντόμας (Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων και Πρόεδρος του Τομέα Πολιτισμού και Αθλητισμού της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας).

Στην κατάμεστη αίθουσα, με περισσότερα από 150 παιδιά όλων των τάξεων, τους δασκάλους και πολλούς γονείς οι αθλητές μας, μεταξύ άλλων, εξιστόρησαν την πλούσια καριέρα τους, αναφέρθηκαν στα οφέλη της Άθλησης, σωματικά και πνευματικά, μίλησαν για το μπούλινγκ και εξήγησαν συνοπτικά την ιδέα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας!

Επιπλέον, απάντησαν σε αρκετές ερωτήσεις των παιδιών, έλυσαν απορίες και τους ζητήθηκε να επαναληφθεί άμεσα ανάλογη επίσκεψη, για να γίνει ακόμα πιο αναλυτική συζήτηση των μικρών μαθητών με τα αθλητικά τους πρότυπα.

(Visited 48 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.