Απόλυτα επιτυχημένη η συμμετοχή του Ναυτικού Ομίλου Σύρου στο 5ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα «ΩΛΙΑΡΟΣ»

Ναυτικός Όμιλος Σύρου «ΩΛΙΑΡΟΣ»
Newsroom
10/10/2020 23:22
 
 
 

 

Στο 5ο Διασυλλογικό Πρωτάθλημα «ΩΛΙΑΡΟΣ» που διοργανώθηκε στις 3 και 4 Οκτωβρίου από τον Ν.Ο. Αντιπάρου συμμετείχε το τμήμα ιστιοπλοΐας του Ναυτικού Ομίλου Σύρου.

Πρώτη συμμετοχή σε αγώνα από τον περασμένο Ιανουάριο και για τους πέντε Ομίλους που συμμετείχαν (Ν.Ο. Αντιπάρου, Ν.Ο. Πάρου, Ν.Ο. Τήνου, Ν.Ο. Νάουσας «ΝΑΪΑΣ», Ν.Ο. Σύρου), οπότε ο ενθουσιασμός ήταν έκδηλος σε όλους τους συμμετέχοντες.

Η τήρηση του Αγωνιστικού Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που έχει θεσπίσει η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία και έχει εγκριθεί από την ΓΓΑ, εφαρμόστηκε στο ακέραιο αφού αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διεξαγωγή αγώνων.

Ο Ν.Ο. Σύρου συμμετείχε στον αγώνα με 18μελή ομάδα αθλητών (13 Optimist και 5 Laser 4.7), την οποία συνόδευαν τρεις προπονητές-συνοδοί. Από τα 18 παιδιά τα 6 συμμετείχαν για πρώτη φορά σε αγώνα.

Ναυτικός Όμιλος Σύρου «ΩΛΙΑΡΟΣ»

Παρά την αρχική πρόγνωση του καιρού για απόλυτη άπνοια στην περιοχή των αγώνων, η οποία όμως ευτυχώς για τους ιστιοπλόους, δεν επιβεβαιώθηκε, και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης ο άνεμος ήταν νότιο-νοτιοανατολικός με χαμηλή αλλά ικανή για ιστιοδρομίες, ένταση.

Με τις επικρατούσες συνθήκες ολοκληρώθηκαν συνολικά εννέα (9) ιστιοδρομίες για κάθε από τις κατηγορίες Optimist, Laser 4.7 και Laser RDL (δεν είχαμε συμμετοχή στη συγκεκριμένη κατηγορία).

Όσον αφορά στην παρουσία των αθλητών του Ν.Ο. Σύρου αυτή ήταν απόλυτα επιτυχημένη, ειδικά στην κατηγορία των Optimist αφού στις 9 πρώτες θέσεις της γενικής κατάταξης οι ιστιοπλόοι του Ομίλου της Σύρου κατέκτησαν τις 5 απ’ αυτές.

Ναυτικός Όμιλος Σύρου «ΩΛΙΑΡΟΣ»

Στην κατηγορία Laser 4.7, οι αθλητές έδειξαν μια πολλή καλή εικόνα η οποία εκτιμάται ότι θα αποδώσει καλύτερα αποτελέσματα στο μέλλον αφού η πλειοψηφία της ομάδας που συμμετείχε στον συγκεκριμένο αγώνα, αποτελούνταν είτε από νέους αθλητές στην κατηγορία αυτή είτε από νέους ιστιοπλόους. Επίσης οι «νέοι» μας, για τους οποίους το ζητούμενο ήταν να τερματίσουν στις ιστιοδρομίες, τα κατάφεραν εξαιρετικά πετυχαίνοντας οι περισσότεροι τον στόχο τους.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην γενική κατάταξη (και στην ηλικιακή κατηγορία για αυτούς που κατάφεραν ν’ ανέβουν στο βάθρο) και για τις δύο κατηγορίες έχουν ως εξής:

Ναυτικός Όμιλος Σύρου «ΩΛΙΑΡΟΣ»

Κατηγορία Optimist (49 συμμετοχές)

Κατηγορία Optimist (49 συμμετοχές)

1ος Σταμάτης Γρυπάρης (1ος στην κατηγορία αγοριών)
3ος Γιάννης Καραβιώτης (3ος στην κατηγορία αγοριών)
4ος Ηλίας Γαβιώτης
6η Τόνια Μιχαήλ (1η στην κατηγορία κοριτσιών)
9ος Λεωνίδας Δούνιας
15η Μυρτώ Μπουγιούρη
16η Θέλξη Ξυλωμένου (2η στην κατηγορία 11χρονων κοριτσιών)
19η Δάφνη Μπουγιούρη (3η στην κατηγορία 11χρονων κοριτσιών)
27ος Πέτρος Μπισκετζής
32ος Μάνος Μιχαήλ
34η Σοφία Ζερβού
41ος Μιχάλης Ζαμπετάνης
47ος Σταμάτης Καραμολέγκος

Κατηγορία Optimist (49 συμμετοχές)

 

Κατηγορία Laser 4.7 (17 συμμετοχές)

4ος Αντώνης Ρούσσος (2ος στην κατηγορία αγοριών)
8η Δανάη Πρίντεζη
11ος Βασίλης Χατζάκης
13η Γεωργία Βουτσίνου
14ος Παναγιώτης Ζερβός

Κατηγορία Optimist (49 συμμετοχές)

Συμπαραστάτης και πάλι στην προσπάθειά αυτή του Ν.Ο. Σύρου, ήταν η ναυτιλιακή εταιρεία Blue Star Ferries η οποία προσέφερε έκπτωση στα εισιτήρια μετακίνησης σε όλους τους συμμετέχοντες στη αποστολή. Τέλος, ο Όμιλος ευχαριστεί θερμά τους φίλους από τον Ν.Ο. Αντιπάρου για την ακόμα μία φορά άψογη φιλοξενία της ομάδας καθώς και τις αμέτρητες διευκολύνσεις που της παρείχαν.

«Ευχόμαστε η επανεκκίνηση της αγωνιστικής δραστηριότητας να μη διακοπεί εκ νέου και να μπούμε σύντομα σε αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό ρυθμό με ασφάλεια και υγεία για όλους» σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση ο Ναυτικός Όμιλος Σύρου!

(Visited 98 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*