Εγκαταστάσεις για τον κλασικό αθλητισμό θα αποκτήσει η Σύρος

Newsroom
15/11/2020 14:50
 
 
 

 

Στην κατασκευή Αθλητικού Κέντρου στο χωριό της Βάρης, το οποίο θα ικανοποιήσει σημαντικές ανάγκες όσων ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό στη Σύρο, προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Μετά την ολοκλήρωση του πολυχώρου στα Καμίνια της Ερμούπολης, η Περιφέρεια δημοπρατεί το έργο του αθλητικού κέντρου, το οποίο θα περιλαμβάνει:

1. Στίβο 200μ. με τέσσερα κουλουάρ κατασκευασμένα με υλικό τελευταίας τεχνολογίας.

2. Σκάμμα για τη διεξαγωγή των αθλημάτων μήκους και τριπλούν.

3. Σκάμμα για τη διεξαγωγή των αθλημάτων ύψους και άλματος επί κοντώ.

4. Βαλβίδα ρίψεων.

5. Ευθεία με 5 κουλουάρ για τη διεξαγωγή του αγωνίσματος των 60μ. ταχύτητος με προοπτική επέκτασής του για τη διεξαγωγή του αγωνίσματος των 100μ.

6. Γήπεδο μπάσκετ, βόλεϊ και τένις.

7. Εννέα πυλώνες ηλεκτροφωτισμού του σταδίου με φωτισμό LED.

8. Συνθετικό χλοοτάπητα για την κάλυψη όλου του σταδίου.

Επίσης, θα γίνουν οι εξής εργασίες:

*Ανακατασκευή των αποδυτηρίων.

*Ανακατασκευή της εξέδρας με τοποθέτηση και πλαστικών καθισμάτων.

*Ανακατασκευή των χώρων κάτω από τις εξέδρες όπου θα στεγαστούν το κυλικείο και γραφεία.

*Κατασκευή άνετου χώρου στάθμευσης.

*Δενδροφύτευση περιμετρικά του σταδίου.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των παραπάνω εργασιών, θα κατασκευαστεί παιδική χαρά στην οποία θα τοποθετηθούν και παιχνίδια για παιδιά με ειδικές ικανότητες (ΑμΕΑ).

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, «έχοντας απολέσει τη μεγάλη ευκαιρία το 2004 για την κατασκευή του σταδίου που είχε εξαγγελθεί για την Ερμούπολη και το οποίο συμπεριελάμβανε στίβο ολυμπιακών διαστάσεων (400μ.), η Σύρος παρέμεινε χωρίς αθλητική εγκατάσταση για τον κλασικό αθλητισμό».

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων και Υπεύθυνο Αθλητισμού κ. Γιώργο Λεονταρίτη να εκφράζει την ικανοποίησή του για το έργο, δηλώνοντας:

«Με συνέπεια συνεχίζουμε την υλοποίηση των αθλητικών έργων στη Σύρο για τα οποία είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά. Το συγκεκριμένο έργο θα καλύψει όχι μόνο τις ανάγκες των ανθρώπων που ασχολούνται με τον κλασικό αθλητισμό, αλλά είναι πολύ σημαντικό και το γεγονός ότι θα μπορεί να αξιοποιείται καθημερινά από τα παιδιά του νέου σχολικού συγκροτήματος (Νηπιαγωγείο – Δημοτικό σχολείο Βάρης, το οποίο υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και σε συνεργασία με το Δήμο) καθώς και για τις σχολικές τους εκδηλώσεις. Παρά τις δυσκολίες της εποχής συνεχίζουμε μαζί κερδίζοντας όλους τους αγώνες τερματίζοντας… πρώτοι».

(Visited 76 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*