Σκληρή ανακοίνωση του Πανναξιακού ΑΟΝ: Από «το παράθυρο» το άνοιγμα της volley league γυναικών

Newsroom
31/01/2021 13:18
 
 
 

 

Σκληρή ανακοίνωση, που ξεμπροστιάζει τους μέχρι πρότινος υποστηρικτές της «παύλας» και χαρακτηρίζει πολιτική την απόφαση για την επανέναρξη της Volleyleague γυναικών εξέδωσε το βράδυ του Σαββάτου ο Πανναξιακός.

«Γίναμε θεατές σε θέατρα παραλόγου με παράγοντες να πιέζουν για ίδιον συμφέρον την μία για «πάγωμα» του πρωταθλήματος και την άλλη για επανέναρξη του, έχοντας μάλιστα «πληροφορίες εκ των έσω» για συγκεκριμένες ημερομηνίες που επίσημα η Πολιτεία δεν είχε ανακοινώσει ποτέ, αλλά στο τέλος της ημέρας επιβεβαιωνόταν», αναφέρει μεταξύ άλλων ο σύλλογος της Νάξου.

Μάλιστα, όπως τονίζει χαρακτηριστικά η νησιώτικη ομάδα στην ανακοίνωσή της, η Κυβέρνηση αγνόησε τις συστάσεις των λοιμωξιόλογων και σε μία περίοδο που οι ειδικοί αναμένουν το τρίτο κύμα του κορωνοϊού, αποφασίζει να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Volleyleague γυναικών.

«Σήμερα που οι ειδικοί αναμένουν νέο «τρίτο επιδημικό κύμα» και με την Αττική να βρίσκεται στην «κόκκινη ζώνη» η πολιτεία με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ αποφάσισε να εντάξει από «το παράθυρο» το άνοιγμα της volley league γυναικών στην ΚΥΑ. Την ώρα που τα σχολεία παραμένουν «κλειστά» και η εκπαίδευση υπολειτουργεί, με το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού να παραμένει ουσιαστικά ανενεργό επί ένα έτος, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ αγνόησε τους λοιμωξιολόγους που επικαλείται όλο αυτό το διάστημα και δίνει «πράσινο φως» σε ένα πρωτάθλημα που αιμορραγεί τόσο αγωνιστικά αλλά και οικονομικά».

Παράλληλα, στην ανακοίνωσή του ο Πανναξιακός αναφέρει πως «είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση για την επανέναρξη δεν βασίστηκε σε επιδημιολογικά κριτήρια αλλά μόνο στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν πλέον άλλα χρονικά περιθώρια για την επανεκκίνηση, συνεπώς απορούμε και έχουμε το μεγάλο παράπονο γιατί δεν πάρθηκαν αποφάσεις με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα όταν το ζητούσαμε επιτακτικά, νωρίς τον Δεκέμβριο, έτσι ώστε να γίνει ο ανάλογος προγραμματισμός».

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του Πανναξιακού:

Μετά την κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε σήμερα 30 Ιανουαρίου 2021 που επιτρέπει την επανέναρξη του πρωταθλήματος της Α1 volley league γυναικών το σωματείο μας οφείλει να τοποθετηθεί σε όσα κωμικοτραγικά έχουν συμβεί στο τρίμηνο της διακοπής λόγω της πανδημίας της covid-19.

Αρχικά επισημαίνουμε ότι ο ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟΣ ΑΟΝ αποτελεί την τελευταία δεκαετία, μία από τις σημαντικότερες δυνάμεις του Ελληνικού γυναικείου βόλεϊ έχοντας κάνει μεγάλη επένδυση τόσο σε επίπεδο χρημάτων αλλά και δυναμικής παρά τις αντίξοες συνθήκες της νησιωτικότητας.

Αποτέλεσμα αυτής της επένδυσης είναι οι σημαντικές διακρίσεις που έχει φέρει ο σύλλογος τόσο στον Ελληνικό χώρο ( 5 φορές συμμετοχή σε final 4 κυπέλλου Ελλάδας, 3 τελικούς κυπέλλου Ελλάδας και δύο φορές στους τελικούς πρωταθλήματος Ελλάδας) αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο (5η θέση στο CEV Challenge cup).

Επενδύσαμε στο αγωνιστικό ρόστερ

Το σωματείο μας όπως κάθε σεζόν έτσι και την τρέχουσα, έχει κάνει σημαντική επένδυση στο αγωνιστικό ρόστερ έχοντας ακόμα μία φορά υψηλούς στόχους (αυτό το αποδεικνύει και η βαθμολογική μας θέση, με τον ΠΑΝΝΑΞΙΑΚΟ ΑΟΝ να είναι η μόνη ομάδα που έχει συγκεντρώσει το απόλυτο, δηλαδή 9 βαθμούς χωρίς απώλεια στους αγώνες που πραγματοποιήθηκαν έως την διακοπή της volley league).

Τον Νοέμβριο του 2020 όταν η ΠΟΛΙΤΕΙΑ αποφάσισε ΑΝΑΙΤΙΑ να διακόψει κάθε αθλητική δραστηριότητα και ενώ σε όλη την Ευρώπη (με πολύ χειρότερες επιδημικές συνθήκες) τα πρωταθλήματα συνέχιζαν αδιάκοπα, ο σύλλογος μας ήταν από τους πρώτους που πίεζαν ώστε να εξαιρεθεί το βόλεϊ καθώς οι αθλητές και αθλήτριες του συγκεκριμένου αγωνίσματος δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σωματική επαφή αντίθετα με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ που τελικά συνέχισαν την αγωνιστική τους δραστηριότητα.

Όσοι συμμετείχαν στις συναντήσεις γνωρίζουν για τις προθεσμίες που είχαν δοθεί από τις ομάδες για την απόφαση της επανεκκίνησης, για το αν τηρήθηκαν και για το ποιοι άλλα έλεγαν τη μία ημέρα και άλλα την επόμενη. Εκείνη την περίοδο η ομάδα μας έμεινε σταθερή στις απόψεις της, μακριά από πολιτικά παιχνίδια και περίεργες συμφωνίες.

Έτσι φτάσαμε την ημέρα των Χριστουγέννων να μαθαίνουμε ξαφνικά ότι επανεκκινούν οι προπονήσεις τη νέα χρονιά, χωρίς όμως κανένα άλλο χρονοδιάγραμμα ή λεπτομέρεια για την διεξαγωγή του πρωταθλήματος.

Σεβαστήκαμε απόλυτα τις προτάσεις των λοιμωξιολόγων και των εκπροσώπων της Πολιτείας (υφυπουργό κ. Αυγενάκη και ΓΓΑ κ. Μαυρωτά) που σε κάθε διαδικτυακή μας «συνάντηση» ή σε συνεντεύξεις που παραχωρούσαν στα ΜΜΕ δήλωναν ότι δεν έχουν στα σχέδια τους το άνοιγμα του αθλητισμού.

Σεβαστήκαμε τις αθλήτριες μας που ΟΛΕΣ βιοπορίζονται από το άθλημα της πετοσφαίρισης και με αβέβαιη την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων εν μέσω μιας πανδημίας, δεν σταθήκαμε εμπόδιο στο να μεταγραφούν σε άλλα πρωταθλήματα, να αγωνιστούν και να αμείβονται από αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά. Να παίζουν βόλεϊ.

Θεατές σε «θέατρα παραλόγου»

Αναφορικά με το όσα μεσολάβησαν έως σήμερα, γίναμε θεατές σε «θέατρα παραλόγου» με παράγοντες να πιέζουν για ίδιον συμφέρον την μία για «πάγωμα» του πρωταθλήματος και την άλλη για επανέναρξη του, έχοντας μάλιστα «πληροφορίες εκ των έσω» για συγκεκριμένες ημερομηνίες που επίσημα η Πολιτεία δεν είχε ανακοινώσει ποτέ, αλλά στο τέλος της ημέρας επιβεβαιωνόταν.

Ακούσαμε συλλόγους που δήλωναν οικονομική αδυναμία να ακολουθήσουν το νέο υγειονομικό πρωτόκολλο που πρότεινε η ομοσπονδία και συμπεριλάμβανε εβδομαδιαία covid-test, αλλά πρωτοστατούσαν στην επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Γίναμε μάρτυρες (και αποδέκτες) απειλών από παράγοντες που σχεδόν εκβίαζαν τα σωματεία και την ομοσπονδία αφήνοντας αιχμές που δεν τιμούν ούτε τους ίδιους αλλά ούτε τα ιστορικά σωματεία που εκπροσωπούσαν.

Επί τριμήνου παρακολουθούμε την Πολιτεία να επικαλείται τους λοιμωξιολόγους για το πάγωμα του αθλητισμού, με τους λοιμωξιολόγους να δηλώνουν άγνοια. Για τρεις ακριβώς μήνες δεν λάβαμε ποτέ καμία διαβεβαίωση ότι θα επανεκκινήσει το πρωτάθλημα και φυσικά καμία διαβεβαίωση ότι θα ολοκληρωθεί.

Από «το παράθυρο» το άνοιγμα της volley league γυναικών

Αντίθετα είδαμε τον αθλητισμό να καταστρέφεται, να μπαίνει στο «ψυγείο» στις αρχές Νοεμβρίου με τα επιδημικά στοιχεία να είναι ηπιότερα από τα σημερινά.

Σήμερα που οι ειδικοί αναμένουν νέο «τρίτο επιδημικό κύμα» και με την Αττική να βρίσκεται στην «κόκκινη ζώνη» η πολιτεία με ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ αποφάσισε να εντάξει από «το παράθυρο» το άνοιγμα της volley league γυναικών στην ΚΥΑ.

Την ώρα που τα σχολεία παραμένουν «κλειστά» και η εκπαίδευση υπολειτουργεί, με το σύνολο του ερασιτεχνικού αθλητισμού να παραμένει ουσιαστικά ανενεργό επί ένα έτος, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ αγνόησε τους λοιμωξιολόγους που επικαλείται όλο αυτό το διάστημα και δίνει «πράσινο φως» σε ένα πρωτάθλημα που αιμορραγεί τόσο αγωνιστικά αλλά και οικονομικά.

Σε ένα πρωτάθλημα που σημαντικές δυνάμεις θα «αναγκαστούν» να συμμετέχουν με ρόστερ ανάγκης έχοντας χάσει τις πρωτοκλασάτες αθλήτριες τους.

Σε ένα πρωτάθλημα που θα συμμετέχουν ομάδες με αθλήτριες μαθήτριες που ενώ τους απαγορεύεται να παρακολουθήσουν τα μαθήματά τους θα τους επιτρέπεται να μετακινηθούν σε «κόκκινες ζώνες» ρισκάροντας την υγεία τους αλλά και την υγεία των οικείων τους.

Την ίδια ώρα που η κ. Βάνα Παπαευαγγέλου στην τηλεοπτική ενημέρωση της Παρασκευής αναφερόταν ότι «Είναι νωρίς, να μιλάμε για άνοιγμα των κλειστών αθλητικών χώρων, καθώς εκεί δεν φοράμε μάσκα, ερχόμαστε σε πολύ στενή επαφή με τους συναθλητές μας και η μπάλα έχει αποδειχθεί ως ένα από τα μεταδοτικά μέσα για τον ιό» και λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Νίκος Χαρδαλιάς έλεγε «Αυτό που είδαμε όλο το προηγούμενο διάστημα, ήταν ότι μέσα στους κορυφαίους λόγους επιδημιολογικής επιβάρυνσης ήταν οι αθλητικές δραστηριότητες, ειδικά στις ηλικίες 17 – 18 ετών» υπογραφόταν η νέα ΚΥΑ που τους αναιρούσε.

Είναι ξεκάθαρο ότι η απόφαση για την επανέναρξη δεν βασίστηκε σε επιδημιολογικά κριτήρια αλλά μόνο στο γεγονός ότι δεν υπήρχαν πλέον άλλα χρονικά περιθώρια για την επανεκκίνηση, συνεπώς απορούμε και έχουμε το μεγάλο παράπονο γιατί δεν πάρθηκαν αποφάσεις με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα όταν το ζητούσαμε επιτακτικά, νωρίς τον Δεκέμβριο, έτσι ώστε να γίνει ο ανάλογος προγραμματισμός.

Λειτουργήστε με βάση το δημόσιο συμφέρον και όχι τα πολιτικά μικροσυμφέροντα παραγόντων

Καλούμε τόσο την Πολιτεία και τους εκπροσώπους της αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτό το «θέατρο του παραλόγου» να λειτουργήσουν με βάση το δημόσιο συμφέρον και όχι τα πολιτικά μικροσυμφέροντα παραγόντων που ενεργοποίησαν τις «άκρες» τους όπως θρασύτατα διατυμπανίζουν.

Καλούμε τον ίδιο τον πρωθυπουργό που εν αγνοία του υποσκάπτουν την διεξαγωγή ενός «επί ίσοις όροις» πρωτάθλημα να λάβει γνώση αυτής της παρωδίας.

Κύριοι, την επόμενη μέρα της ζοφερής εποχής της πανδημίας ο Πανναξιακός ΑΟΝ θα συνεχίσει να είναι ισχυρός και σημείο αναφοράς στο γυναικείο βόλεϊ.

Μέχρι τότε, θα είστε συνυπεύθυνοι σε ότι συμβεί εντός και εκτός αγωνιστικών χώρων.

Υστερόγραφα…

ΥΓ1: Φανταζόμαστε ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει εφόσον η πολιτεία προμηθεύσει τις νέες μπάλες που δεν μεταδίδουν τον Κορονοϊό.

ΥΓ2: “Μπορείς να κοροϊδεύεις πολλούς για λίγο, λίγους για πολύ, αλλά όχι όλους για πάντα”

ΥΓ3: Αναμένουμε αυτούς που έχουν την «εσωτερική πληροφόρηση» να μας πουν το πότε και αν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα που ονειρεύονται

(Visited 144 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*