Το τρόπαιο του League Cup «Νίκος Σαμαράς» σήκωσε ο Φοίνικας Σύρου

Newsroom
19/04/2021 01:49
 
 
 

Αφού ξεπέρασε το εμπόδιο του Ολυμπιακού, ο Φοίνικας Σύρου επιβλήθηκε με 3-1 και του Φίλιππου Βέροιας και κατέκτησε το League Cup

Για δεύτερη φορά στην ιστορία του ο Φοίνικας Σύρου κατέκτησε το League Cup «Νίκος Σαμαράς», καθώς επικράτησε στον τελικό με 3-1 σετ του Φίλιππου Βέροιας.

Η ομάδα των Κυκλάδων στην 5η συνολικά παρουσία της στον καταληκτικό αγώνα της διοργάνωσης, που διεξήχθη στο «Δημ. Βικέλας» της Βέροιας, κατάφερε να φτάσει σχετικά άνετα στη νίκη απέναντι στον «πρωτάρη» σε τελικούς, Φίλιππο.

Η ομάδα της Σύρου απέναντι στο διοργανωτή του final four, Φίλιππο Βέροιας, ήταν το απόλυτο αφεντικό.

Οι παίκτες του Ιγκόρ Γιούρισιτς ήταν εντυπωσιακοί ιδιαίτερα στο κομμάτι του μπλοκ, με εξαίρεση το τρίτο σετ. Με τα καλά σερβίς του Πρωτοψάλτη ο Φοίνικας Σύρου κατάφερε να πάρει διαφορά τριών πόντων στο ξεκίνημα του πρώτου σετ και έφτασε στο 13-18 μετά από χαμένο πρώτο χρόνο του Φέρελ. Ο Φοίνικας ήταν κυρίαρχος στο μπλοκ με τον Μπράουν και προηγήθηκε με 15-21 κερδίζοντας το πρώτο σετ.

Το δεύτερο σετ εξελίχθηκε σε μεγάλο ντέρμπι. Τα λάθη του Φοίνικα έδωσαν την ευκαιρία στην ομάδα της Ημαθίας να είναι πιο ανταγωνιστική. Με άσο του Στερν οι Συριανοί προηγήθηκαν με 16-17 με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ μέχρι την στιγμή που πήγε ο Ιβάν Ράιτς στο σερβίς. Ο Κροάτης διαγώνιος με δύο άσους «καθάρισε» το σετ για τους Συριανούς.

Ο Φίλιππος μπήκε εξαιρετικά στο τρίτο σετ και προηγήθηκε με 3-0 με τον Τζιουμάκα. Με την ψυχολογία στα ύψη οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 8-2 με μπλοκ του Μαυροβουνιώτη. Το μπλοκ της ομάδας της Βέροιας λειτουργούσε άψογα με την ομάδα της Ημαθίας να παίρνει σημαντική διαφορά για το 18-9 με τον Φέρελ. Ο Φοίνικας δεν παραιτήθηκε, μείωσε στους δύο πόντους με τον Ράτκε (20-22), αλλά οι παίκτες του Φίλιππου έμειναν ψύχραιμοι στο φινάλε και κατέκτησαν το σετ.

Στο τέταρτο σετ ο Φοίνικας προηγήθηκε με 3-6 μετά από χαμένη επίθεση του Τζιουμάκα. Οι Συριανοί είχαν το πόδι στο γκάζι και κατάφεραν να φτάσουν στο double score (7-14) με τον Στερν. Ο Φίλιππος όμως πάλεψε και μείωσε σε 19-21 με μπλοκ του Γάτση. Ο Στερν έδωσε τέλος στο σερί της ομάδας της Ημαθίας με τον Φοίνικα να κατακτά το σετ με 20-25 και μαζί το τρόπαιο.

Τα σετ 1-3 (15-25, 21-25, 25-22, 20-25)

Δείτε το παιχνίδι: ΕΔΩ

(Visited 51 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*