Ολυμπιακό ρεκόρ και χρυσό μετάλλιο για τον Στέφανο Ντούσκο

Άκης Αξαόπουλος
30/07/2021 11:21
 
 
 

 

Ο Γιαννιώτης κωπηλάτης ήταν άπιαστος στον τελικό και κατέκτησε με άνεση την πρώτη θέση με ολυμπιακό ρεκόρ.

Ο Στέφανος Ντούσκος χάρισε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο 24χρονος κωπηλάτης από τα Γιάννενα έκανε καταπληκτική εμφάνιση στον τελικό του απλού σκιφ ανδρών και τερμάτισε πρώτος στον τελικό. Με χρόνο 6:40.45 και μια απίστευτη κούρσα, ο Ντούσκος πραγματοποίησε ολυμπιακό ρεκόρ καταρρίπτοντας την προηγούμενη επίδοση του Μάχε Ντρίσντεϊλ (6:41.34) από τους Ολυμπιακούς του Ρίο το 2016.

Στο πρώτο πεντακοσάρι βρισκόταν στην τέταρτη θέση αλλά σταδιακά άρχισε να ανεβάζει τον ρυθμό και την ταχύτητά του περνώντας πρώτος τα 1000 μέτρα. Πλέον δεν πιανόταν. Η κούρσα του ήταν φανταστική και παρέμεινε πρώτος και στα 1.500μ., οπότε πλέον άρχισε να φαίνεται ξεκάθαρα η κυριαρχία του. Ήταν άπιαστος κι έμεινε στην πρώτη θέση μέχρι τέλους φέρνοντας στην Ελλάδα το πρώτο, και μάλιστα χρυσό, ολυμπιακό μετάλλιο στους αγώνες του Τόκιο. Πολύ μεγάλη εμφάνιση από έναν πολύ μεγάλο αθλητή!

«Αλήθεια, δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι η καλύτερη κούρσα μου. Με βοήθησε ο καιρός. Ο προπονητής μού ζήτησε να είμαι στα μετάλλια. Στα 700-800 μέτρα έκανα μια αλλαγή και δεν πίστευα ότι θα αντέξω. Στα τελευταία 500 έλεγα ότι δεν θα με δουν! Βάρεσαν αυτοί, βάρεσα κι εγώ, αλλά στα τελευταία 100 μέτρα είπα ότι δεν το χάνω. Αφιερώνω το χρυσό σε όλους αυτούς που με βλέπουν, στους γονείς μου, στην κοπέλα μου, στην εθνική ομάδα, στον κ. Πολύμερο, στον προπονητή τον κ. Ποστιλιόνε, στον γιατρό και στον χορηγό μου», δήλωσε ο πανευτυχής Ντούσκος στην κάμερα της ΕΡΤ λίγο μετά το τέλος της φανταστικής προσπάθειάς του.

(Visited 52 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*