Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
23/10/2022 22:03
 
 
 

 

Είναι αλήθεια…

– ότι υπάρχει πρόεδρος επαγγελματικού συλλόγου της Νάξου που το παίζει… προστάτης και ατζέντης του Λιανού; Και μάλιστα είναι βασιλικότερος του βασιλέως; Ακούγεται στα στενοσόκακα ότι θα είναι υποψήφιός του. Γι’ αυτό μιλά εδώ κι εκεί… κολακευτικά για το site μας.

– ότι είναι τίτλος τιμής για μάς, όταν η επίκριση προέρχεται από συγκεκριμένα άτομα, γνωστής ποιότητας;

– ότι δεν βλέπουν, αυτός και οι όμοιοί του, τα google analytics για να ξέρουν την αλήθεια ή παραμυθιάζουν τον εαυτό τους και τον κόσμο; Τον συμβουλεύουμε, πάντως, έτσι για να μαθαίνει και για να τον …μαθαίνουν, να αλλάξει τακτική, ως προς την εμβέλεια και απήχηση των Μέσων. Αλλιώς κακό του κεφαλιού του. Όχι ότι με κόφτει ιδιαίτερα (το κακό του κεφαλιού του, εννοώ).

– ότι δεν αφουγκράζεται τη γνώμη και τα προβλήματα του κλάδου που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί και υπάρχει μουρμούρα γιατί δεν ήταν αναμενόμενος ο τζίρος; Όχι ο δικός του, βέβαια.

– ότι ξέρουμε τι συνέβη και έφυγε από την παράταξη που ήταν υποψήφιος το 2019; Η πιάτσα λέει πολλά για τα ιδιοτελή δημοτικά σούρτα-φέρτα.

Είναι αλήθεια…

– ότι εκεί στο ετοιμόρροπο Μέγαρο Ναξ-ίμου έχουν χάσει το παιχνίδι; Το κτήριο κόσμημα του Βασίλη Κόκκοτα το κατάντησαν …διατηρητέο λόγω των φθορών.

– ότι η κατάσταση βελτιούται επιδεινούμενη, όπως έλεγε κάποιος διανοούμενος (γνήσιος όχι γιαλαντζί) της Αριστεράς;

– ότι αυτό που σερβίρουν στον δερβίση οι …καλοθελητές της πάρτης τους, μέσω του προθαλάμου, προθυμότατα διεκπεραιώνεται ελλείψει ιδεών και ικανοτήτων; Το αφεντικό τι ρόλο παίζει; Τρελάθηκε; Ή αλλού (εκεί που δεν πρέπει) είναι κουβαρντάς, για γνωστούς λόγους (π.χ. για το γλιναδοσυνέδριο σκορπά για πρώτη φορά 2.500 ευρώ για τη δημιουργία αχρείαστου site), και αλλού (εκεί που πρέπει) καρμίρης, για γνωστούς επίσης λόγους; Με το δημοτικό βέβαια χρήμα.

– ότι επικρατεί η πρεμούρα να δείξουμε κάτι, τουλάχιστον στον πολιτισμό, καθώς μπήκαμε στην τελική εκλογική ευθεία;

– ότι το ερώτημα για τον παρόντα Χατζηανδρέου είναι: δομική συμπολίτευση ή αντιπολίτευση; Δεν το έχει απαντήσει τρία χρόνια τώρα. Ο χρόνος, όμως, μετρά αντίστροφα.

Είναι αλήθεια…

– ότι η τελευταία παρέλαση υπουργών στη Νάξο, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα, μυρίζει εκλογές, όπως μυρίζει το άγριο θηρίο το θήραμά του; Πού ήταν τόσο καιρό οι …άρχοντες και μεγιστάνες; Μέχρι και η Amazon μπήκε, αζημίως γι’ αυτήν, στο παιχνίδι.

– ότι κατάλαβαν πως ο Λιανούλης μας είναι ντελικάτος και χρειάζεται τροφοδοσία; Δεν αρκεί το μεγάλο αφεντικό.

– ότι ο Πλεύρης πήγε στη Σχοινούσα για να εγκαινιάσει το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο (ελέω …αγίου Μαρτίνου), την ίδια στιγμή που οι κινητοποιήσεις στο Νοσοκομείο Σύρου ήταν σε εξέλιξη και τα προβλήματα είναι οξύτατα; Γιατί αποφεύγει το μείζον; Μα θέλει και ρώτημα; Μη ξεχνάτε την έγνοια όλων για πολιτική επιβίωση. Προεκλογική κορδέλα στη Σχοινούσα, περιφρόνηση για τις μαζικές διεκδικήσεις για το δημόσιο Νοσοκομείο. Στις ελληνικές καλένδες του Ταμείου Ανάκαμψης παρέπεμψε ο υιός του κ. Πλεύρη και το Νοσοκομείο Νάξου.

– ότι… κούρντισε ένα drone, που δεν ήταν του project της Amazon, όπως ισχυρίστηκε, αλλά της Nova; Μπέρδεψε τα προγράμματα ο ατυχής;

– ότι δεν έδωσε συνέντευξη Τύπου γιατί φοβήθηκε το δημοσιογραφικό στρίμωγμα για το Νοσοκομείο Νάξου και την άθλια υγειονομική κατάσταση της Ορεινής Νάξου; Νομίζει ότι τη γλίτωσε; Με αυτό τον …Πλεύρη να κοιμάται.

– ότι αναγκάστηκε να αδειάσει δημόσια τον πατέρα του που χαιρέτισε ναζιστικά σε δικαστική αίθουσα μπροστά στη Μάγδα Φύσσα, κάτι που δεν έκανε στις 28 Σεπτεμβρίου, που ο πατέρας του «ύψωσε τη δεξιά» και πάλι, απολαμβάνοντας την ανοχή της έδρας; Η τότε πράξη του νεοναζί δικηγόρου δεν αποτελούσε αποκτήνωση; Το 2007 δήλωνε ο …πατροκτόνος υιός: «Αυτή τη στιγμή ο περισσότερος κόσμος με ξέρει ως γιο του Κώστα Πλεύρη. Το φορτίο είναι πολύ βαρύ, επειδή ο πατέρας μου υπήρξε, και είναι, ένα μεγάλο κεφάλαιο για τον εθνικό χώρο και έκανε πολλούς αγώνες για τις εθνικές ιδέες, σε μια εποχή που τα πράγματα ήταν πολύ δύσκολα…».

– το φέρει βαρέως ένας πρώην κοινοτάρχης που δεν κλήθηκε στη Σχοινούσα να χαιρετήσει τον Πλεύρη;

– ότι και η Κεραμέως έκανε εδώ την Παρασκευή μια ημερήσια εκδρομή και, όπως είπε στην ΕΡΤ σήμερα το πρωί, επισκέφθηκε το δεύτερο (τρίτο είπε, αλλά δεν έχει γι’ αυτή σημασία) Δημοτικό της πόλης μας και παρακολούθησε το μάθημα της …σεξουαλικής αγωγής; Επίκαιρη και ενδιαφέρουσα η επιλογή της. Προεκλογική και αυτή η περαντζάδα. Τη χρειάζεται και το κόμμα της και ο εκλεκτός του στον Δήμο.

– ότι έπαιξε και μπάσκετ, όπως επιβάλλει το πολιτικό μάρκετινγκ; Ευτυχώς δεν είχαμε ατύχημα στυλ Πιερρακάκη, αλλιώς θα μας έφερνε στο νου τον …αγρόν Κεραμέως.

– ότι ούτε η Κεραμέως έδωσε συνέντευξη στα ΜΜΕ; Μόνο για τις φωτογραφίες και η υπουργός Παιδείας;

– ότι είναι αστείο και υποκριτικό ο προθάλαμος του δημάρχου να φωτογραφίζει την Κεραμέως που κρατά σαν εικόνισμα το πορτρέτο του Γλέζου, ενώ ο Λιανός και η παρέα του αντέδρασαν σφόδρα, μαινόμενοι για την προσωνυμία του Σχολείου;

– ότι η …παρέλαση των υπουργών από τη Νάξο δεν έχει ακόμα τελειώσει; Αναμένουμε σύντομα και τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης…

– ότι θα επισκεφτεί κι αυτός -όπως και όλοι οι προηγούμενοι- το φράγμα Τσικαλαριού και θα μας πει ότι πρόκειται σύντομα να τελειώσει; Ούτε το γιοφύρι της Άρτας τέτοια ιστορία…

– ότι κάποιος είπε στο Λιανό ότι όσο περισσότεροι υπουργοί έρχονται τόσο περισσότεροι οι ψήφοι στις εκλογές, κι αυτός το πίστεψε;

– ότι κανείς δεν ξέρει αν εκτός από τις πόζες για τις φωτογραφίες ζητάει και κάτι για τα νησιά του δήμου και αν ναι τί ακριβώς, από τους γαλάζιους επισκέπτες που πηγαινοέρχονται;

– ότι (δεν) θα μάθουμε ποιος καλύπτει τα έξοδα (και πόσα είναι) από αυτά τα σούρτα-φέρτα των υπουργών; Και τους ιδιώτες χορηγούς πρέπει να μάθουμε, εκτός από τη …Διαύγεια! Έχει σημασία, γιατί πολλά και καθόλου ευχάριστα κυκλοφορούν στην παραλία.

– ότι η Λιανο-τυπία …εξαφανίστηκε; Για Φωνή Κυρίου και ΦΕΔ (Φύλλο Εφημερίδας του Δήμου) καλή ήταν. Έκανε τη δουλίτσα της.

Είναι αλήθεια…

– ότι πλατύγυρο καπέλο (Καπέλας και το επώνυμο του κύριου ομιλητή) φόρεσαν στο Δήμο οι καθολικοί…αδελφοί μας; Έτσι κι αλλιώς σχεδίαζαν να γιορτάσουν από μόνοι τους τα 350 χρόνια της Ελληνογαλλικής Σχολής Ουρσουλινών, γενικώς, και τα 300 της δικής μας. Εδώ μπήκε τσόντα ο Δήμος. Έτσι για να φανεί ότι κάνει κάτι. Τι πλήρωσε και εδώ για την πολιτική προβολή Λιανού;

– ότι είναι τουλάχιστον άκομψο να στέλνει ο δήμαρχος πρόσκληση για την εκδήλωση και κάτω από την υπογραφή του να μπαίνει το σήμα των λασαλλιανών καθολικών σχολείων και το μότο των καθολικών serviam (θα σε υπηρετώ); Και κάτω από τα καθολικά σήματα, το ένδοξο brand του Δήμου τα επισφραγίζει. Άφεριμ.

– ότι φτωχή συγγενής και εδώ η δύστυχη και πάλαι ποτέ διαλάμψασα Ο.ΝΑ.Σ. που εμφανίζεται συνδιοργανώτρια, προκειμένου να εκφωνήσει έναν χαιρετισμό;

– ότι για τις παιδαγωγικές αρχές της Μερισιανής Εκπαίδευσης (μήπως μαριανής; Αυτά τα τάγματα των καθολικών μας έχουν μπερδέψει) κάτι έμαθαν ο Λιανός και ο Καλαϊτζής. Για τον Ναυπλιώτη δεν το συζητώ. Είναι… καθολικώς ξεσκολισμένος σε αυτά. Ειδικευμένος ξεναγός του κάστρου. Καστρολόγος ολκής.

– ότι παραμένω ορθόδοξη, καθολικώς διαμαρτυρόμενη;

– ότι για τη σύγχρονη χρήση του κτηρίου κάποιοι συνέβαλαν; Ο Νίκος Λεβογιάννης π. χ. και ο Βασίλης Κόκκοτας; Άλαλα εν προκειμένω τα χείλη των… πολιτικά ασεβών.

– ότι σε ένα μήνα θα γίνει λέει στη Νάξο εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική καταστροφή; Από σπόντα και αυτή και όσο πιο κοντά στις εκλογές γίνεται. Πέρασε το επετειακό έτος και μόνο το Φιλώτι μας… ξελάσπωσε.

– ότι τώρα στα τελειώματα μαγκανίζονται να κάνουν κάτι στην …προσφυγομάνα Νάξο, όπου οι λιανικές αγκάλες είναι πρόθυμες για φιλοξενία η κολαουζΟΝΑΣ κρατά σταθερά σεγόντο (με καθοδήγηση από τον ομότιμο και παραδιοικητικούς παράγοντες). Το «έτσι χωρίς πρόγραμμα» του Λιανού στην πλήρη ανάπτυξή του. Όσα έλθουν κι όσα πάνε.

– ότι το λογοτεχνικό έτος Καμπανέλλη πήγε άκλαυτο; Χωρίς σπουδαίες εκδηλώσεις, αντάξιες του ανδρός, με τα πολύτιμα εκθέματα τού (και για τον) συγγραφέα να τα τρώει η υγρασία και η σκουριά και την κόρη του να απειλεί να τα πάρει και να φύγει. Εδώ δεν υπάρχουν λεφτά δημαρχούλη μας;

– ότι …ακόμα περιμένουμε την άδεια του Κατσαρά για να μας επιτρέψει να μπούμε στο Θεατρικό Μουσείο να κάνουμε ρεπορτάζ;

– ότι δεν υπάρχει κάποιο άλμπουμ με τα εκθέματα που ήταν ευκαιρία φέτος να εκδοθεί;

Είναι αλήθεια…

– ότι η πολιτικοδημοσιογραφική δίωξη της ΚΥΚΛΑΔΙΚΗΣ από τον SLAPP δήμαρχο θα γίνει αυτεπίστροφο (μπούμεραγκ);

– ότι ούτε το επώνυμο του δημοσιογράφου δεν έγραψε σωστά η Οικονομική Επιτροπή; Διερωτώμαι, αν διάβασαν με την ίδια επιπολαιότητα και το δημοσίευμα.

– ότι το εξώδικο το είχαν ήδη έτοιμο; Στην κωλότσεπη. Προχειρογραμμένο, όπως πάντα. Την άλλη μέρα κιόλας έδρασε ο δικηγόρος του δήμου. Αν ενεργούσαν με την ίδια ταχύτητα και για λιμνάζοντα (σαν την Αλυκή) προβλήματα των δημοτών… ή για την ίδια την άμοιρη αλυκή που τις έλαχαν τέτοια “αφεντικά”…

– ότι η Οικονομική Επιτροπή μέσω του Γραφείου Νομικής Υποστήριξης (έτσι λέγεται δημαρχάρα μου) θέλει να προστατεύσει τάχα μου το …κύρος του Δήμου; Μα μπορεί ο ψηλός να κρυφτεί σε τόσο δα κύρος;

– ότι ο παλιός Άγγλος πολιτικός Ίνοχ Πάουελ είχε πει: «Οι πολιτικοί που τους ενοχλούν τα Μέσα Ενημέρωσης είναι σαν τους ναυτικούς που τους πειράζει η θάλασσα»;

– ότι δεν ξέρει κανείς εκεί στο Ναξ-ίμου (ούτε καν η Lady Kaga) μια ατάκα που αποδίδεται στον Όργουελ; «Δημοσιογραφία σημαίνει να γράφεις όσα ενοχλούν τους άλλους. Όλα τα άλλα είναι δημόσιες σχέσεις».

– ότι οι δημοσιογράφοι, εκτός από το να ενημερώνουν, έχουν και συγχρόνως την υποχρέωση της κριτικής; Και η κριτική νοείται κυρίως προς τους πολιτικούς που κατέχουν και ασκούν την εξουσία.

– ότι το Δημοτικό Συμβούλιο της ερχόμενης Τρίτης θα λάβει απόφαση για τη μετονομασία του Δημοτικού Σχολείου Γλινάδου σε «Δημοτικό Σχολείο Γλινάδου – Ιωάννης Νικ. Βενιέρης»; Μα δεν έβαλαν στην εκδήλωση της 13ης Αυγούστου σχετική μαρμάρινη πλάκα στο σχολείο, «το οποίο, μάλιστα, από εδώ και στο εξής θα φέρει, σε ένδειξη τιμής, το δικό του όνομα», όπως είπαν; Πλάκα, μας κάνουν; Πριν λάβει την απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, έσπευσαν να κάνουν την τελετή; Καλά ούτε ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών ομότιμος δεν τους εξήγησε φιλολογικά το πρωθύστερο σχήμα; Γιατί από πολιτική γνώση, διοίκηση και κοινό νου, άστα να πάνε…

– ότι το ίδιο Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει, λέει, απόφαση για τον καθορισμό του τόπου της ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής (άρθρο 217 παρ. 3 του Ν. 3463/2006); Την προηγούμενη παράγραφο του ίδιου άρθρου τη διάβασαν; Μιλά για δημόσιο απολογισμό μέχρι τέλος Ιουνίου. Ψύλλοι στα γλιναδιώτικα άχερα, θα μου πείτε…

– ότι πρέπει να οριστεί χώρος που να είναι ευρύχωρος για να έλθουν και οι πολίτες, όπως λέει ο νόμος; Δεν είμαι σίγουρη ότι θέλουν αυτή την ευρυχωρία…

– ότι το μόνο εξώδικο που πρέπει να πάρει ο Δήμος πριν από τη λαϊκή ετυμηγορία είναι αυτό, με το οποίο θα απαιτήσουμε να πάψει να μας κοροϊδεύει και να διαβρώνει το κύρος του νησιού, όχι το ανύπαρκτο δικό του;

(Visited 733 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*