Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
15/06/2023 02:18
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

– το Δημοτικό Συμβούλιο ζήλεψε το… Δελφινάριο; Δεν είναι η πρώτη φορά. Το ξε-κατίνιασμα είναι πλέον κανονικότητα.

– δεν είχαμε πέρυσι ναυαγοσώστες γιατί φταίνε οι ιδιωτικές εταιρείες; Σοβαρολογείς, δήμαρχε; Αυτοί φταίνε που δεν έχουμε μπλε σημαίες εφέτος; Δες πόσοι Δήμοι τις διατήρησαν και τις αύξησαν. Εικοσιεννέα μόνο στις Κυκλάδες.

– κάτι συμβαίνει στο βασίλειο του Λιανού; Δεν υπάρχει στο φτωχό λεξιλόγιό του η φράση πολιτική ευθύνη;

– μίλησε για ευμάρεια στη Νάξο, επειδή δεν βρίσκουν υπαλλήλους τα ξενοδοχεία; Μήπως διαβάζει κάθε μέρα το πόθεν έσχες του και το… προβάλλει στη ναξιακή κοινωνία;

– η έλλειψη εργαζομένων οφείλεται σε πολλούς λόγους (απολαβές, συνθήκες εργασίας, ξενιτεμός των νέων κ.λπ.); Είναι γενικότερο θέμα και όχι μόνο ναξιακό.

– δεν αυξήθηκε η απασχόληση στο νησί, παρά μόνο στην οικοδομή και παρά τη στατιστική αύξηση του πληθυσμού;

– η σαθρή ανάπτυξη στηρίζεται στο δίδυμο τουρισμός-real estate; Η γεωργία, όσο και να φωνάζει και να παλεύει ο Καπούνης, είναι παρατημένη από την πολιτεία. Δέστε το ισοζύγιο αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων.

Είναι αλήθεια ότι…

– το σοβαρό θέμα «αξιολόγηση κινδύνων και ετήσιου πλάνου εσωτερικού ελέγχου έτους 2023» γιατί το πέρασαν στο φτερό στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας; Κατάλαβαν τη σοβαρότητά του; Οι αρχές της χρηστής διοίκησης, καλής διακυβέρνησης και δημοσιονομικής διαχείρισης έχουν κάτι να πουν στους περισσότερους;

– ο πρόσφατος νόμος 5013/2023 και η εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών της 18 Μαΐου 2023 είναι «άγνωστη γη» για τους δημοτικούς αφέντες;

– στην παλιά ορολογία των Τοπικών Κοινοτήτων έχει μείνει ο σπουδαίος συντάκτης των προσκλήσεων συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου; Τ.Κ. Δαμαριώνα αναφέρει στις 12 Ιουνίου. Αμάν πια με την παχυλή άγνοια εκεί στο Ναξ-ίμου…

– για τις υπόγειες ανίερες πολιτικές συμφωνίες, που ακούω, πρέπει να κρατώ μικρό καλάθι; Αυτή την περίφημη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, που τόσο καθυστερημένα θυμήθηκαν οι ζεν πρεμιέ του… Δελφινάριου, μήπως την έχουν τάξει σε πολλούς; Λες και θα βγουν. Αλλά το ρουσφέτι κυλά στο αίμα τους.

– κάτι θα συμβεί την Κυριακή που ίσως ξεκαθαρίσει το δημοτικό εκλογικό τοπίο;

– ο δήμαρχος είναι καλός αγωγός μεταφοράς της μητσοτακικής προεκλογικής γραμμής; Του το πιστώνω.

– δεν έχουμε ασθενοφόρα για τη μεταφορά των ασθενών; Δεν τρέχει τίποτα. Θα νοικιάζουμε ελικόπτερα από το εξωτερικό για να κάνουν τη δουλειά.

– θα φτιάξουμε και ελικοδρόμια σε κάθε χωριό; Γιατί όχι; Σανό και κουτόχορτο για τους ψηφοφόρους έχουμε κάμποσο.

Είναι αλήθεια ότι…

– στον Αύγουστο του 2020 έχει καθηλωθεί ο ιστότοπος του Δήμου ως προς την ενημέρωσή του για τους αντιδημάρχους; Εκεί δεν υπάρχει επώνυμο Ορφανός. Διερωτήθηκα, μήπως δεν κατέχει θέση ευθύνης και άδικα κατηγορείται πολιτικά;

– στις αρχές Νοεμβρίου πέρυσι ορίστηκε από τον δήμαρχο καθ΄ ύλην αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Εθελοντισμού; Χωρίς αντιμισθία, να τα λέμε κι αυτά.

– είχε την ιδιότητα του αντιδημάρχου, όταν έκανε τον καταγγελθέντα…ακτιβισμό; Χωρίς αντιμισθία, επαναλαμβάνω. Για να μην παρεξηγηθώ ως κακόπιστη ή εμμονική.

– ροδοπέταλα πέταξε στη Μουστάκη κι εκείνη δεν το κατάλαβε ή το παρεξήγησε και νόμιζε ότι της κάνει… γυμνάσια;

– της υποσχέθηκε μετά την… εθιμοτυπική επίσκεψη ότι θα της γράψει σε ένα στικάκι τραγούδια που αναφέρονται στο όνομα Κατερίνα; π.χ. Όμορφή μου Κατερίνα, Ρίνα Κατερίνα μου, Πάμε για ύπνο Κατερίνα, Αμάν Κατερίνα μου κ.λπ. Μεγάλη η γκάμα.

– ούτε ένα χρόνο δεν έκλεισε στη θέση του και η αλαζονεία και εξουσιαστική επιβολή πάει σύννεφο;

– προτίμησε τον ρόλο του λαγού κι όχι την κατ’ αντιπαράσταση αναμέτρηση; «Ορφανεμένο μου πουλί», που λέει και το τραγούδι.

– η στοχοποίηση, η χειροδικία, οι απειλές, η ψυχολογική βία σε ποιον χώρο πρέπει να επιτελούνται από έναν πολιτικό για να είναι πολιτικά επιλήψιμες; Στο Δημοτικό Συμβούλιο; Δημοτική παράταξη υπάρχει; Τουλάχιστον δήμαρχος;

– οι καταγγελίες δεν επιφέρουν καμιά πολιτική κύρωση για ένα πολιτικό πρόσωπο;

– την κατά τη γνώμη του τοξικότητα ξορκίζει μονομερώς ο δήμαρχος; Την ταξικότητα; Γνωρίζει τη λέξη;

– ο ίδιος έχει ιδρύσει βιομηχανία παραγωγής και των δύο προϊόντων; Και με υπερχειλίζουσα αλαζονεία. «Υπεροψίαν και μέθην θα είχεν (και) ο Δαρείος».

Είναι αλήθεια ότι…

– ο γυμναστής δεν ξέρει την έκφραση «μην πυροβολείτε τον/την πιανίστα»; (Don’t shoot the piano player he’s doing the best he can).

– οι απειλές του σε δημοσιογράφους, δηλαδή σε αγγελιοφόρους των ειδήσεων, δείχνει, αν μη τι άλλο, πανικό;

– η αεροβική άσκηση που κάνω (150 λεπτά μέτριας έντασης την εβδομάδα) είναι αρκετή; Μήπως είναι καλύτερη η 75λεπτη υψηλής έντασης; Έχει άποψη ο γυμναστής;

– πρόλαβε τον Μητσοτάκη και έκανε… κολλέγια, κατά δήλωσή του, τα σχολεία;

– προσεχώς θα έλθουν για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θέματα τεχνητής νοημοσύνης;

– ποιος ο ρόλος του black total ντουέτου, από το σμάρι των αυλικών, στο φούρκισμα του επί της (Π)αηδείας; Ήμαρτον, που θάλεγε και ο μακαρίτης πια Γιώργος Γεωργίου.

– ψήφισε, καίτοι απών, εξαφανισμένος μετά την… επέλαση της Κατερίνας; Το πνεύμα του υπερίπτατο στη δημοτικοσυμβουλιακή αίθουσα: Τα μαυρομμάτεια (μπερτοδούλεια πήγα να γράψω) τερτίπια είναι πια γνωστά και έχουν, δυστυχώς, αδρανοποιήσει την υπνωτισμένη αντιπολίτευση.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 646 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*