Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
10/10/2023 21:54
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

-ήταν μεσ’ την τρελή χαρά ο εκ νέου δημαρχούλης μας την Κυριακή το εσπέρας; Έχανε τα λόγια του, κάτι, βέβαια, που δεν είναι ασυνήθιστο, δήλωσε «κουρασμένο παλικάρι/ γίνε φως του αυγερινού/ κι άσ’ τη νύχτα να σε πάρει στο περβόλι του ουρανού».

-έπρεπε να τραγουδούν τα συγκινημένα μικρόφωνά του αυτό το χατζιδάκειο τραγούδι;

-ευτυχώς δεν ξύπνησε ξανά ο εθνικιστικός λύκος μέσα τους; Τα μάθατε από μάς για την εισαγωγική μουσική και το εθνικιστικό τραγούδι στη γηπεδική συγκέντρωσή τους την περασμένη Παρασκευή.

-ακούσατε τους στίχους; «Μες την Άγια Σοφιά/ θα βρεθούμε ξανά/ λειτουργία μελλοντική/ οι Έλληνες μαζί». Ο Μαρμαρωμένος βασιλιάς ζει. Το προεκλογικό εμβληματικό άσμα που τους δονούσε σύγκορμα;

-θα έχει και πολεμικό ανταποκριτή στην Πόλη συριανό σάιτ (ηλεκτρονική εφημερίδα, συγγνώμη) του… Κολωνού; Με χορηγία Λιανού. Απευθείας ανάθεση. Είναι μανούλα σ’ αυτά ο Λιανούλης, ο δημαρχούλης, ο τρυφερούλης.

-ο φανερά συγκινημένος άρχων (δεν το περίμενε, βλέπετε, αφού έχασε τη μάχη της Χώρας και κέρδισε τον εκλογικό πόλεμο) μπορεί να είπε το πασίγνωστο «after all, tomorrow is another day!» στην Scarlett O´Hara του; «Gone with the Wind». Στην …Cosmote, πάντως, εγώ είμαι συνδρομητής. Πειράζει;

-μίλησε ο …κυρίαρχος κόσμος (τους) της διαύγειας, του ρουσφετιού και του βολέματος;

-πόσα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υπέγραψαν οι Λιανός και Σία; (θα το δείξει το Διαύγεια). Μην το μαρτυράτε, είναι λασπολογία. Και λασποπραξία, θα έλεγα.

-εισήχθησαν νέοι τρόποι εξαγοράς ψήφων; Ο παλιός, όμως, είναι αλλιώς. Κληρονομημένες νοοτροπίες και μέθοδοι.

-η Naxo’s opinion έπεσε έξω, όπως και τα exit polls; Είναι η πρώτη φορά, σας διαβεβαιώ.

-εντοπίζεται μια περίεργη εκλογική συμπεριφορά στο Σκαδό με τη «συνεργασία;» ΝΔ και ΚΚΕ; Πώς συμβαίνει ο Λιανός να λέει δημόσια ότι «εμείς έχουμε πρόεδρο στο Σκαδό» και να μην προτείνει δικό του εκεί, ΜΟΝΟ εκεί; Τη στιγμή μάλιστα που παίρνει την πλειοψηφία σε βουλευτικές εκλογές η Ν.Δ.;

-οφείλει εξηγήσεις ο πρόεδρος; Ή μήπως λασπολογώ; Δεν είμαι …πεφτοσυννεφάκιας.

-και ο ενορχηστρωτής, ο μαέστρος, αναπληρωτής υπουργός, τίμησε την …ανεξάρτητή τους αυτοδιοίκηση. Να τη χαίρονται, ως παράρτημα του πελατειακού συστήματος.

-περίμενε αυτήν την ώρα, είπε ο Βρούτσης; Και ήταν προγραμματισμένη. Πόσα διοριστήρια μοίρασε στις φιλωτίτικες μάντρες;

– το Νοσοκομείο έβγαλε …εκπρόσωπο στη δημοτική πλειοψηφία Λιανού; Ευτυχώς, γιατί μπορεί να χρειαστεί τις υπηρεσίες του το Δημοτικό συμβούλιο σε τυχόν ατυχήματα.

Είναι αλήθεια ότι…

-περίμενε τα αποτελέσματα για να …σολάρει, να κάνει ρεσιτάλ της πλάκας, με την ευγενική συνεργασία των Φλού-φληδων της ναξιακής τυπογραφίας; Λασπολογώ; Μήπως γίνομαι σαν τον Μπέο; Ένας-ένας με τη σειρά να υποβάλει μετεκλογικά διαπιστευτήρια. Το τσαχάνι είναι μεγάλο.

-είναι καλύτερος στον Οιδίποδα επί …Κολωνώ, από τον Οιδίποδα Τύραννο;

-έκλεισε να τον ανεβάσει στις καλοκαιρινές εκδηλώσεις του 2024, με χορηγία του Δήμου;

– στην περίπτωσή τους, η κλασική ερώτηση είναι: πόσα; Cool down, δημοσιοκαρφάρες μου. Από πανέρι «δημοσιογραφία», εννοείται. Πληρωμένα πιστόλια. Δεν θα μάθουν ποτέ ότι η δημοσιογραφία, χωρίς εισαγωγικά, είναι απέναντι στην εξουσία, με όπλα την κριτική και την έρευνα.

-οι σιελογόνοι αδένες των γλειφτών είναι ανεξάντλητοι;

-ξέρεις το ψηλός και άχαρος, ψυχή μου ή με βρίσκεις ασεβή; Θα σε μαλώσει το μελιστάλαχτο αφεντικό σου.

-τον έχει προσλάβει για τα …σκουπίδια, ξέροντας ότι είναι τέτοια και αυτά που παράνομα του ανέθεσε, με το αζημίωτο; Μάγκας, όπως και η δημαρχάρα, όπως και ο μάγκας του …Κολωνού (πήγα να αμαρτήσω, γράφοντας του Βοτανικού).

-το σάιτ (ψέματα, η ηλεκτρονική εφημερίδα) θυμίζει το καλάθι Άδωνι και την απίθανη ερώτησή του σε καταναλωτή: «στο χασάπικο παίρνεις αρνί Porsche»;

-σας χρειάζεται ή δεν σας χρειάζεται… Κολωνός; Και …κολονάκια, που δεν θα τα στερηθούμε, καρδιά μου.

-τον Ορφανό τον «έφαγε» η υπόθεση Κατερίνας Μουστάκη;

-ο Μπέης αντί να γίνει Πασάς έγινε Εφέντης; (οθωμανικοί τίτλοι). 700 περίπου ψήφοι λιγότεροι από τον Μάη του 2019 δεν το λες και λίγο.

-εθνική αγωνία μας κατέλαβε, βγήκε ο Εμμανουήλ ή θα αρκεστεί πάλι στον άχαρο ρόλο του φωτογράφου και του άχαστου εκλογομάγειρα;

-στ’ Απεράθου ο παλιός είναι αλλιώς; Ετοιμάζει νέο λίβελο γνωστός Απεραθίτης, που ήταν τόσο σίγουρος, λόγω σύντεκνου, για τα θετικά αποτελέσματα του χωριού του; Μόνο που ο σύντεκνος έφτασε μέχρι τη Βρύση των Αριώ.

-η μέλλουσα νύφη θα παραμείνει ειδική σύμβουλος-συνεργάτης; Ποια είναι τα ψιλά γράμματα της συναλλαγής;

-ακόμα και σε μάντρα στην Κόρωνο υποσχέθηκε ρευματοδότηση ο νεοεκλεγμένος μας; Και δουλειές του Δήμου σε επαγγελματίες. Δικό του, εξάλλου, είναι το δημοτικό μαγαζί όπως το μαχαίρι και το πεπόνι. Άσε να μη …σολάρω με τα ρουσφέτια των εντιμότατων φίλων της …αρπαχτής.

-οι σιελογόνοι αδένες των γλειφτών είναι ανεξάντλητοι;

Είναι αλήθεια ότι…

-θα κάνει ταμείο ο Χατζηανδρέου τώρα, κατόπιν εορτής; Κάθε πολιτική πράξη ή παράλειψη έχει ταυτότητα και ευθύνες. Και πολιτικές κυρώσεις, φυσικά.

-πρέπει να ξέρεις να κερδίζεις αλλά και να χάνεις;

– δεν αλλάζουν και πολλά πρόσωπα της πλειοψηφίας στη νέα σύνθεση του δημοτικού συμβουλίου; Επιβραβεύτηκαν για το …έργο τους.

-στον Δήμο μας η συμμετοχή επί των εγγεγραμμένων ήταν ικανοποιητική (64,6%), σε σχέση με τον εθνικό μέσο όρο (52,5%); Η μεγαλύτερη ενδοδημοτική συμμετοχή παρατηρήθηκε στη δημοτική ενότητα Νάξου και σε εκείνη του Κουφονησιού (70%), ενώ η μικρότερη στη δημοτική ενότητα Δρυμαλίας (57%). Ικανοποιητική, δεδομένου ότι π.χ. στο Γαλάτσι η συμμετοχή ήταν 50% και στον Δήμο Αθηναίων 32%;

-η αυτοδιοικητική ανθρωπογεωγραφία και οι …γεωστρατηγικές ισορροπίες της Νάξου αναδιατάσσονται;

-ο νέος αυτοδιοικητικός χάρτης δημιουργεί δυο Αξές εκ των πραγμάτων;

-δεν υπήρχε και εδώ στο νησί καμία συζήτηση για καίρια γενικά αυτοδιοικητικά, περιφερειακά, τοπικά θέματα;

-δεν βλέπουν οι πολιτικοί μύωπες τη μεγάλη εικόνα των αυτοδιοικητικών εκλογών; Ένα 50% δεν συμμετέχει. Στη Νάξο 36%. Η Δημοκρατία είναι σε κρίση αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας.

Είναι αλήθεια ότι…

-τόσους …ξενιτεμένους έχει ο Λιανός; Αυτοπροσώπως τους υποδεχόταν στο πλοίο. Όλοι αισθάνθηκαν για μια μέρα σαν πρόεδροι της Δημοκρατίας. Περιμένουμε και συνέχεια, όχι ύστερα από πέντε χρόνια. Οι ξενικοί, οι φερτοί τού έδωσαν τράτο.

-ολόκληρος δήμαρχος καταδέχτηκε, ως ταπεινός που είναι, να στέκεται Κυριακάτικα καταμεσίς του δρόμου να περιμένει το πλοίο και να υποδέχεται το πόπολο; Ναι, δεν είναι λαουτζίκος τη μέρα των εκλογών. Είναι ο άγιος λαός που περιφρονεί όλο τον χρόνο. Είναι ο απόδημος Ναξιώτης που έχει ριζώσει το εκλογικό του δικαίωμα στο νησί, αλλά, όταν νιώθει η τοπική εξουσία την κριτική του ενόχληση, τότε μιλά περιφρονητικά γι’ αυτόν.

-δεν μπορεί από μακριά να θέλει να κουμαντάρει τα του τόπου;

-το Φιλώτι έβγαλε δήμαρχο; Αγαστή συνεργασία τοπικής εκκλησιαστικής και πολιτικής εξουσίας. Είναι γνωστή η επιρροή τους…

-ποιο ρόλο έπαιξε ο …αγιορείτης Μαρτίνος στον επηρεασμό (για να μη γράψω βαρύτερη λέξη) της εκλογικής συνείδησης και έκφρασης στη Σχοινούσσα υπέρ του Λιανού; Ο …προοδευτικός Νίκος Νομικός, που έβαλε τα εκλογικά του ρούχα αλλιώς σαν Μανωλιός, τι έχει να μαρτυρήσει για την πιασάρικη φιλανθρωπία;

-μιλάμε για δημοτικό σύνδρομο Σκοκχόλμης; Να παραβιάζουν οι Λιανοί τον νόμο, να σου κάνουν πολιτικό καψώνι κι εσύ να τους ακολουθείς; Κάποιο λάκκο, και μάλιστα βαθύ, έχει η φάβα Σχοινούσσας…

-Zukunft im Kopf, Naxos im Herzen! Κι όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

Υ.Γ.: Ωχ παραλίγο να το ξεχάσω! Ευτυχώς που ο Λιανός διαφημίστηκε σε συριανό site και γι αυτό εκλέχτηκε ξανά δήμαρχος!

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 650 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*