Είναι αλήθεια ότι…

Newsroom
24/04/2024 19:32
 
 
 

 

Είναι αλήθεια ότι…

– δεν πρέπει να είμαστε και τόσο υπερήφανοι με την υποδοχή της Φλόγας στη Νάξο την προηγούμενη Παρασκευή; Κοιτάξτε τι έγινε στη γείτονα Πάρο και ποια δημοσιότητα πήρε το νησί μέσα από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ) και τα λεγόμενα συστημικά, αλλά και τα κοινωνικοδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης.

– για τη Νάξο… στην Πάρο βρέχει; Εδώ μπερδέψαμε την ολυμπιακή φλόγα με τον… πυρσό της Ν.Δ, σύμφωνα με το κοτσάκι του …λιμενοβραχίονα. Και εκείνο το «The arrival of the Olympic Flame» στο Facebook του δημάρχου πόσο greeklish, θεέ Απόλλωνα, είναι;

– το Αρχαίο Πνεύμ’ αθάνατο δεν μπορούσε να ξεχάσει κάποια …πνεύματα που ευδοκιμούν στο πολιτικό και δημοτικό οικοσύστημα του νησιού; Ασφαλώς. Ο δήμαρχος, ολόιδιος ο θεός Απόλλων, αν και είχε την αγένεια να στρέψει τα νώτα του στον ιερό ναό του αυθεντικού.

– τα τζαμπουνοτούμπακα δεν ήξεραν τους …Δελφικούς Ύμνους;

– ο Δήμος πανηγυρίζει για το μέγα γεγονός και ευχαριστεί αθλητές, όπως η Βασδέκη, αν και η ταλαιπωρία του ονόματός της από τον δήμαρχο κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ως viral;

– στην …επινίκια ανακοίνωσή του δεν αναφέρεται στην παρουσία του …αφεντικού; Για να μην αλληλοεκτεθούν, όχι για κανένα άλλο λόγο.

– σύμφωνα με τους Γενικούς Όρους της ΕΟΕ, απαγορεύεται η συμμετοχή στην Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία πολιτικών και θρησκευτικών παραγόντων;

– ο λαμπαδηδρόμος Γιάννης Βρούτσης το ξέρει; Του τόπανε; Και αν δεν γνωρίζει τις γραπτές οδηγίες της ΕΟΕ (αναφέρονται ρητά στην απαγόρευση συμμετοχής και οι αναπληρωτές υπουργοί), ο παριστάμενος πρόεδρος της ΕΟΕ, Σπύρος Καπράλος, παλιός κολυμβητής και πολίστας του Ολυμπιακού, γιατί δεν του το θύμισε; Ή του το είπε και ο άλλος το αψήφησε; Προεκλογικά ψηφοθηρικά κολπάκια. Τι θεσμοί και κουραφέξαλα. Citius, Altius, Fortius.

– απεναντίας εναγκαλίστηκαν… φλογερά Βρούτσης και Καπράλος; Ευτυχώς, ο δημαρχούλης μας, έστω εν αγνοία του, τήρησε το …πρωτόκολλο.

– «Κάμποι, βουνά και πέλαγα φέγγουν μαζί σου/ σαν ένας λευκοπόρφυρος μέγας ναός»;

– οι ιερωμένοι που δεν παρίσταντο ξέρουν καλύτερα τις οδηγίες από τους πολιτικούς; Ή μήπως θεωρούν παγανιστικές τις τελετές αυτές; Ο Μέγας Θεοδόσιος το 394 μ.Χ απαγόρευσε την τέλεση των Αγώνων, θεωρώντας τους παγανιστική και ειδωλολατρική τελετή.

Είναι αλήθεια ότι…

– έκανε… κεραμιδαριό ο δήμαρχος την ιστορία της Νάξου; Μίλησε για την ηλικία της Γρόττας (5500 χρόνων), αγνοώντας ότι τα αρχαιολογικά ευρήματα μιλούν με βεβαιότητα για τη μυκηναϊκή εποχή (1300 π. Χ.), ενώ, δεν έχει αποδειχθεί η ύπαρξη οργανωμένου προμυκηναϊκού οικισμού.

– ξέχασε τους… Νεάντερταλ της Στελίδας; Αν «η Νάξος έδωσε τα φώτα της στον δυτικό πολιτισμό», όπως ο Λιανός, τότε …Κατά τα άλλα «το φως ανατέλλει και δύει μέσα από την πύλη του Απόλλωνα». Θεός.

– και το… αφεντικό δεν πάει πίσω σε …ιστορικές γνώσεις; Η πρώτη επίσημη Ολυμπιάδα έγινε το 776 π. Χ., αλλά ο ναός του Απόλλωνα (περί το 530 π. Χ.) δεν κτίστηκε, υπουργέ μου, την ίδια χρονολογία, όπως είπες! Και εκείνο το μαργαριτάρι σου «έκαναν την Ελλάδα οι πρόγονοί μας συγκριτικό πλεονέκτημα» πόσο το αποτιμάτε;

– ήταν χαρακτηριστική η αμηχανία του δημάρχου στην επικοινωνία με τον εκπρόσωπο της γαλλικής Πρεσβείας; Επιστρατεύτηκε η …νοηματική γλώσσα. Citius, Altius, Fortius.

– ο Macron δεν ήλθε στη Νάξο, επειδή θα αισθανόταν κόμπλεξ λόγω του ύψους του Λιανού;

– τα καλάθια που μοίραζε ήταν …του Πάσχα ή των νονών; Εκείνο το «αντίγραφο ειδώλιο» τι τόθελε ο χριστιανός; Μέχρι τη σμίλευση με σμυρίγλι υποστήριξε με βεβαιότητα. Τρέμε Λεγάκη!

– τα δώρα στον δήμαρχο απευθύνονται στον θεσμό που εκπροσωπεί και πρέπει να μείνουν στο Δημαρχείο; Πάντως, η μασκότ, δώρο του Γάλλου στον Λιανό μού άρεσε. Για πολλούς λόγους.

– το προβάδισμα στην προσφώνηση είχε ο υπουργός;

– προσκλήθηκε πάλι η Φιλαρμονική του Δήμου Πετρούπολης, γιατί έχουμε λεφτά για πέταμα; Πού βόσκει η Φιλαρμονική του Δήμου; Σαπίζει στα υπόγεια; Και γιατί η (όχι Αγία) Πετρούπολη και όχι η λαμπρή Φιλαρμονική της Σύρου; Δεν έχω διασταυρώσει ακόμη τις πληροφορίες μου, αλλά η πιάτσα βοά… Παραλογισμός!

Είναι αλήθεια ότι…

– ο δήμαρχος αδιαφόρησε για την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο νησί, παρά την πρόσκλησή του από την Οργάνωση Μελών του Σύριζα Νάξου;

– του την έσπασε όμως ο Στέφανος και φωτογραφήθηκε στο πεζούλι, αντίκρυ στο ξενοδοχείο του; Επικό.

– μπορεί να τον έβλεπε από τα παράθυρα του Grotta να ζήλευε τη φωτογένειά του;

– Ήταν ο μόνος δήμαρχος που δεν υποδέχθηκε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Κατάντημα για τον πρώτο πολίτη του Δήμου και προσβολή για όλους μας και για τον ξένιο Δία, αν τον ξέρει ο …ιστορικίζων δημαρχούλης.

– ο Καπούνης έκλεψε την παράσταση στη δημόσια συνάντηση με τον Κασσελάκη στον «Χουρμά»; Πληροφορίες που αναφέρουν ότι κάποιοι Φιλωτίτες …μπουρμάδες φώναζαν απέξω «Θέλουμε κι άλλο Καπούνη», «Καπούνη μπροστά, δυνατά», δεν επαληθεύτηκαν μέχρι τώρα.

– για κάποια συστημικά και ενσωματωμένα Μέσα του νησιού δεν ήλθε ο Κασσελάκης στη Νάξο; Το αγνόησαν λόγω ελλιπούς δημοσιογραφικής παιδείας ή λόγω εντολών; Διαλέγετε και παίρνετε. Είναι δύσκολο λειτούργημα το δημοσιογραφικό, αν ασκείται αδέσμευτα και έντιμα. Αρχαίο Πνεύμ’ αθάνατο! Citius, Altius, Fortius.

– ήθελε να το παίξει Κόροιβος ο Βρούτσης; Ηλείος εκείνος, Νάξιος αυτός. Με στεφάνι από κότινο ελιάς ο πρώτος, αστεφάνωτος ο δεύτερος. Λαμπαδάρχης, όμως.

– ποια σχέση έχει ο χουντικός Ζωιτάκης με τον Λιανό; Αν δεν του έχεις γράψει ακόμα και τα άρθρα, δεν μπορεί το παλικάρι.

– πρέπει να κάνει περισσότερες δοκιμές, ενώπιον των λογογράφων του, μήπως υπάρξει κάποια βελτίωση και αποφύγει τα σαρδάμ; Και πρωθιέρεια έχει και πρωθιερέα. Δεν είναι μόνο το λεχθέν «φλόγα γεμάτη αξίες», αλλά και το «όσοι συνέλαβαν», αντί συνέβαλαν στη διοργάνωση. Citius, Altius, Fortius.

– η τελετή αφής της Ολυμπιακής Φλόγας έγινε κάτι σαν εθνική μας μόστρα; Τι σημασία έχει που οι απαρχές της βρίσκονται στους Ολυμπιακούς του Βερολίνου το 1936, με τον Χίτλερ στο γενικό πρόσταγμα; Αρχαίο Πνεύμ’ αθάνατο!

Είναι αλήθεια ότι…

-έμπλεξαν τον νεοδημοκρατικό πυρσό με την ολυμπιακή φλόγα; Ποιος υπέβαλε στο πολύ κακό τακίμι, κατά την υποδοχή της αποστολής στην προβλήτα, να πει το γελοίο κοτσάκι που σύνδεσε τον Βρούτση με την Ολυμπιάδα; «Τη φλόγα και τον υπουργό να τους καλωσορίσω!!!». Ιεροσυλία. Citius, Altius, Fortius.

– δεν έπαθε ρήγμα ο μόλος, ύστερα από αυτά που άκουσε; Είδατε και το τρυφερό κεφαλοκλείδωμα στον υπουργό από …φλογερό ψηφοφόρο του;

-τρέλανε κόσμο ο …αναπληρωτής λαμπαδηδρόμος; Έπιασε και την κουβεντούλα με αποτυχούσα περιφερειακή σύμβουλο, ενώ ανακρουόταν ο Ολυμπιακός Ύμνος. Όπως και με τον άτυπο δημοτικό φωτογράφο. Citius, Altius, Fortius.

– μέχρι και η …παριστάμενη ακέφαλη και γυμνόστηθη Αριάδνη φρίκαρε;

– εκτός από την κυρία Φυτωρίου, λαμπαδηφόρος ήταν και η εθνική γεωλόγος μας;

– για την τοπική Μαρέβα υπήρχε θέση, για τον έπαρχο άργησαν να βρουν. Αλήθεια, γιατί δεν του έδωσαν τον λόγο; Τόσο πολύ υπολήπτεται ο δημαρχούλης την περιφερειακή Αρχή;

– υπάρχει πιο κάτω σκαλί από το τελευταίο «στου κακού τη σκάλα» του …ολυμπιονίκη Παλαμά;

– στην αρχαία Ελλάδα, λαμπαδιστές ήταν δρομείς, αλλά και ιππείς; Πώς δεν το σκέφτηκε ο ευφάνταστος δήμαρχος; Στην Πάρο πάντως υπήρχαν και αυτοί!

Είναι αλήθεια ότι…

– ξεχάστηκε να κληθεί και η …Κόρη της Νάξου; Θυμήθηκα την Τερέζα την «Κόρη των Αθηνών», ερωτευμένη με τον λόρδο Βύρωνα που της έγραψε και ποίημα: «Κόρη γλυκιά των Αθηνών/σε τούτη δω του αποχωρισμού την ώρα/δώσε , ώ! δώσε πίσω την καρδιά μου… Μα τα μαλλιά τ΄ατίθασα / τα γλυκανεμισμένα ‘πο τον αγέρα του Αιγαίου…».

– δεν αρκούσε η παρουσία των «ζωντανών κυκλαδικών ειδωλίων στον Κοκκινόβραχο», κατά τη δημοτική πανηγυρική εγκύκλιο; Τελικά ζωντάνεψαν;

– πέταξα από η χαρά μου που η ευειδής και …φλογερή Δόμνα Μιχαηλίδου θα ηγηθεί της εκλογικής μάχης της Ν.Δ. για τις ευρωεκλογές στο Νότιο Αιγαίο; Δεν γινόταν να την είχαμε και την περασμένη Παρασκευή, αντί του …αφεντικού; Αλλά, με απογοήτευση διάβασα ότι και αυτή υποδύθηκε παράτυπα τη λαμπαδηδοδρόμο. Όλα για όλα για τα ψηφαλάκια…

– ο φάκελος που της δόθηκε, περιέχει στοιχεία με τα χαρακτηριστικά της Περιφέρειας τα προβλήματά της, τον πληθυσμό της, τους τοπικούς άρχοντες αλλά και τους στόχους;

– έχει γίνει η χαρτογράφηση της Περιφέρειας, από ομάδα κρούσης που βόλταρε στην περιοχή από τον Μάρτιο, καταγράφοντας τα συν και μείον, τα παράπονα, τη δυναμική των αντιπάλων, αλλά και πιθανές λύσεις, ενημερώνοντας τη Ν.Δ.; Πάντως, αν ρώτησε τον Λιανό, ζωή στα κατσικομούλαρά μας.

– η διάκριση κυβέρνησης και κόμματος εφαρμόζεται πλήρως;

– ο φοέν (foen), ο λίβας, ο γαρμπής, όπως τον λέμε εδώ, τα έκανε μούσκεμα, όταν ήταν στο βήμα ο …ολυμπιακός δημαρχούλης; «Δροσερό περιστατικό» το χαρακτήρισε η εκφωνήτρια-παρουσιάστρια.

– ο λίβας καίει τα σπαρτά. Αλλά και βάζει …κακά λόγια στο μυρωμένο δημαρχιακό στόμα. Ο πλοίαρχος του sea-jet δεν τον άκουσε, αλλά η δημόσια βρισιά του δημάρχου από το …ολυμπιακό βήμα, με την πιο εύχρηστη και περισσότερο γνωστή στους ξένους νεοελληνική λέξη, ακούστηκε από το ακροατήριο. Όπως και το «πάντως η φλόγα δεν κινδυνεύει»! Παραλογισμός! Citius, Altius, Fortius.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 467 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*