Αφεντικό, νενικήκαμεν…

Newsroom
03/07/2024 18:32
 
 
 

 

Ανέβαινε χθες το πρωί δυο-δυο τα σκαλοπάτια του μονώροφου Δημοτικού Μεγάρου, φορώντας εκείνο το σπάνιο χαμόγελο που λιγώνει και λιώνει τους πάντες. Τον άκουσα να λέει περιχαρής στο κινητό του, σαν άλλος Φειδιππίδης: Αφεντικό, νενικήκαμεν! Το αφεντικό το ήξερα, αλλά για ποια νίκη μιλούσε;

-Σαν να πετάς από τη χαρά σου, Δημήτρη. Τι συμβαίνει; τον ρωτά ο πρώτος δελφίνος που συνάντησε στο διάβα προς το Γραφείο του.

-Δεν μάθατε τα νέα;

-Θρίαμβος της Marine Le Pen (34%) στις εκλογές, δήμαρχε, ταπεινωτική ήττα για τον Emmanuel Macron (22%), είπε ο δελφίνος ο πρώτος. Ή μήπως εννοείς τις χθεσινές ρουκέτες των Καραμανλή-Σαμαρά…

-Είσαι εκτός θέματος, παρεμβαίνει ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, που πετάχτηκε από το Γραφείο του μόλις άκουσε το διάλογο.

-Μα και εδώ με διακόπτεις; διαμαρτυρήθηκε άλλος δελφίνος. Δεν συγκαλείς εσύ τη Δημοτική Επιτροπή.

-Ακούστε, ακούστε… ελάτε μέσα στο Γραφείο μου όλοι, για να σας κάνω ένα μαθηματάκι αποτελεσματικής διακυβέρνησης, ένα management lesson που λένε και στις Εγκαρές. Να δείτε πώς ξεπερνάμε τα εμπόδια. Ποιος Ιακωβάκης και Δουβαλίδης; Εγώ είμαι πρωταθλητής του στίβου στα εμπόδια (για να χρησιμοποιούμε αθλητική ορολογία, τώρα που έχουμε τον τσίφτη υπουργό μας αναπληρωτή Αθλητισμού).

-Και μάλιστα λαμπαδηδρόμο υπουργό…

-Βέβαια. Διατί να το κρύψωμεν, άλλωστε; Πάλι πρώτος ο Δήμος μας, όχι στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη, διεθνώς. Καταλάβατε;

Έμειναν σύξυλοι και αποσβολωμένοι οι ακροατές από τον πάντα- ναι, πάντα, όσο κι αν δεν το πιστεύετε- μειλίχιο και ευγενή και ταπεινό συνομιλητή τους. Και έσπευσαν στο οβάλ γραφείο του.

-Κύριοι, δεν είστε όλοι, πλην τεσσάρων, και εμένα φυσικά, μέλη της Δημοτικής Επιτροπής που συνεδριάζει στις 12 (τώρα το μεσημέρι, καταλάβατε;) και έχει ως πρώτο και σοβαρό θέμα να αποδεχθούμε τη μελέτη και να αποφασίσουμε να προτείνουμε τη χρηματοδότηση με 2 εκατ 280 χιλ ευρώ της ανάπλασης της περιοχής του κλειστού Γυμναστηρίου και την κατασκευή γηπέδων προπονήσεων, καθώς και υπαίθριου Γυμναστηρίου…

-Έλυσες, ρε θηρίο, το πρόβλημα που υπήρχε με την Περιφέρεια; ρώτησε ο πάντα πρόθυμος και διθυραμβικός Βαγγέλης.

-Ποια Περιφέρεια; Εγώ παίζω σε άλλη κατηγορία (για να χρησιμοποιούμε αθλητική ορολογία, τώρα που έχουμε τον τσίφτη υπουργό μας αναπληρωτή Αθλητισμού). Σωστά με είπες θηρίο. Εγώ είμαι Λεονταρι(της), όχι αυτός που φαντάζεστε. Καταλάβατε;

-Το καλό το παλικάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι, έσπευσε να επικροτήσει το πρώτο… ξεσκονιστήρι. Αλλά γιατί δεν στρογγύλευαν το ποσό στα 2 εκατ. 300 χιλ.;

-Έβαλα ψηλά τον πήχη και τον πέρασα (για να χρησιμοποιούμε αθλητική ορολογία, τώρα που έχουμε τον τσίφτη υπουργό μας αναπληρωτή Αθλητισμού). Το έργο θα μπει στο Τομεακό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας. Η φαιδρή αντιπολίτευση του Δήμου βλέπει την εικόνα του λιμανιού κι ας είναι Ιούλης, τι πειράζει; Βλέπει το δέντρο, δεν βλέπει το… λεφτόδεντρο. Φαιδρή σας λέω, φαιδρή…

-Φαντάζομαι τους σκληρούς αγώνες σου, Δημήτρη, τα έξοδά σου σε άπειρα τηλέφωνα και ταξίδια στη μακρινή Αθήνα, προκειμένου να επισκέπτεσαι τον πολυχρονεμένο υπουργό μας, για να θυμηθώ και τις παραστάσεις του Καραγκιόζη που σπάει ταμεία αυτόν τον καιρό στον ευλογημένο τόπο του Καζαντζάκη, είπε το δεύτερο ξεσκονιστήρι που είναι από τους λίγους γραμματιζούμενους, αλλά μη μέλος της Δημοτικής Επιτροπής. Στο Μαρούσι είναι η έδρα του αναπληρωτή υπουργού;

-Ναι, ναι, απαντά ο Δημήτρης. Στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου 3. Άκου Ανδρέα Παπανδρέου… Παραλογισμός. Ακούω αυτό το όνομα και τρέμω από τη σύγχυσή μου, ενώ στο ξενοδοχείο μας έχουμε φιλοξενήσει πρωθυπουργάρες, όπως τον γέρο Μητσοτάκη.

-Μα και εδώ έχουμε δώσει το όνομα Παπανδρέου σε δρόμο. Πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, πετάχτηκε ο γνωστός… δημοκράτης, ο δημοκρατικότερος του δημαρχιακού συστήματος.

-Άστα τώρα αυτά. Είμαστε μπροστά με μια σημαντική απόφαση. Από τις 28 Μαΐου είχε αναρτηθεί στη Διαύγεια, την ήξερα πιο πριν εγώ και κάποιοι (μην μου πείτε ποιοι και γιατί, το timing παίζει ρόλο, you Know;). Αυτή την απόφαση πρέπει να προμοτάρουμε. Και τον υπουργό των σπορ. Για το bonus στον Δήμο και στην παράταξή μας. Καταλάβατε; Χάσαμε και χάνουμε συνέχεια πολλές χρηματοδοτικές ευκαιρίες, μα c’ est la vie. Είναι η μόνη γαλλική φράση που ξέρω και τη θυμήθηκα, γιατί την άκουσα τελευταία από τον Κασσελάκη.

-Είσαι δημαρχάρα, τελικά, αλλά πρέπει να βοήθησε σημαντικά και ο Βασίλης, που είναι αναπληρωτής προέδρου του Δ.Σ. του ΟΑΚΑ…

-Όχι, όχι. Αναλαμβάνω εγώ την… ευθύνη. Μην ακούτε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ανεξάρτητη και κάτι τέτοια κουραφέξαλα. Αν δεν έχεις βύσμα, δεν κάνεις τίποτα. Καταλάβατε; Η Πάρος είχε τον Ραγκούση και μας πήρε ένα πρόγραμμα το 2013, που ανάλογο πήραμε μόλις τώρα. Να κάνουμε και κάποια αυτοκριτική. Καταλάβατε; Η νομή της εξουσίας, συνάδελφοι. Αυτό κοιτάζουν οι πλέι μέικερ (για να χρησιμοποιούμε αθλητική ορολογία, τώρα που έχουμε τον τσίφτη υπουργό μας αναπληρωτή Αθλητισμού).

-Αν έπαιζες μπάσκετ, θα ήσουν μεγάλος σούτινγκ γκαρντ (για να χρησιμοποιούμε, όπως λες, αθλητική ορολογία, τώρα που έχουμε τον τσίφτη υπουργό μας αναπληρωτή Αθλητισμού).

-Επειδή εγώ είμαι ποδοσφαιρόφιλoς, θα σε έλεγα μεγάλο μπαλαδόρο.

-Ναι, αλλά εμένα ένα με απασχολεί, πετάχτηκε ο Νίκος των αδεσπότων, που πάει παντού. Ο αναπληρωτής δεν μπορεί να βγάλει… κόκκινη κάρτα στη συγχωριανή του Μουστάκη, που μας κάνει άνω κάτω σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο; Οι κίτρινες του προέδρου δεν περνάνε.

-Ούτε του αναπληρωτή οι… κόκκινες. Αυτοδιοίκηση έχουμε εδώ. Και η Μουστάκη δεν δελεάζεται με ταξίματα κ.λπ. Άλλωστε αυτός είναι βαμμένος Αεκτζής. Αν και δεν ξέρω τώρα που έφυγε ο Μελισαννίδης, πώς θα τα πάει με τον Ηλιόπουλο.

-Εγώ θα πρότεινα, έτσι που είμαστε εμείς κι εμείς, να έχουμε στο πίσω ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κεφαλιού μας την ιδέα να δώσουμε αργότερα στο Κλειστό ή στο Υπαίθριο Γυμναστήριο το όνομα του αφεντικού.

-Δεν είναι της ώρας. Μπορεί να γίνουν εκλογές το φθινόπωρο και θα εξαργυρώσει στην κάλπη την εισήγησή του γι’ αυτή την «ανακοίνωση πρόθεσης χρηματοδότησης» του Πιερρακάκη, άσχετα αν θα είναι στα χαρτιά για πολύ ακόμα. Εμάς περισσότερο θα φέξει. Έχει κανείς να πει τίποτε άλλο, γιατί πλησιάζει 12;

-Ναι, πετάχτηκε πάλι ο… δημοκρατικότερος της παρέας. Τα χωριά και ειδικά το Φιλώτι θα δυσαρεστηθούν. Πρέπει να θυμίσουμε στον αναπληρωτή το σλόγκαν του Ασλανίδη: «κάθε πόλη και στάδιο, κάθε χωριό και Γυμναστήριο».

-Εδώ, στη Χώρα, που ψήφισε Χατζηανδρέου, έχουμε θέμα.

-Και τα μισά χωριά χάσαμε, μην το ξεχνάς. Η Νάξος είναι μία, Δημήτρη… ψέλλισε ο ορεινός Μπέης.

-Και μοναδική, σε όλα της. Πάμε για τη Δημοτική Επιτροπή. Προσπαθήστε να χαρείτε τον Καραγκιόζη, όπου παίζεται ανά τη Νάξο. Άλλη δημοτική πολιτιστική ευκαιρία δεν θα βρείτε εφέτος, όσο κι αν ψάξετε. Όλη η Νάξος, ένας ατέλειωτος καραγκιόζ μπερντές.

Όχεντρα

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 436 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*