Κατερίνα, η Λέσβος είναι καλύτερη από τη Νάξο;

Newsroom
09/08/2024 02:27
 
 
 

 

Ένας άγνωστος αριθμός επισκέφθηκε το κινητό της Προέδρου και τάραξε τη σιέστα της.

-Ο Δημήτρης είμαι, κυρία Πρόεδρε. Που σας υποδέχθηκα πέρυσι την 1η Αυγούστου με ανθοδέσμη, με μη ναξιακά, φυσικά, άνθη, στο …διεθνές αεροδρόμιο της Νάξου με την πρωινή πτήση της Olympic Air.

-Α, ναι, ο ψηλός. Αχ, πως το θυμάμαι αυτό το νησί. Μου λείπει εφέτος. Λες και έχουν περάσει χρόνια από τότε που το επισκέφθηκα για τελευταία φορά. Κι αυτή η Μικρή Βίγλα… Όνειρο.

-Γι’ αυτό σας τηλεφώνησα. Θέλω να σας λέω Κατερίνα, αλλά βλέπετε η θέση σας, η συστολή και ευγένειά μου… Νιώθω τόσο οικεία μαζί σας, περισσότερο και από τον ντόπιο βουλευτή και φιλαράκι μου.

-Τον λαμπαδηδρόμο της Πορτάρας, που έγινε viral; Τον είδα κορδωμένο δίπλα στον Πετρούνια. Λες και μοιράστηκαν το χρυσό μετάλλιο. Glory days!

-Ναι, ναι. Είναι αυτός που μας κάνει περήφανους, αναμορφώνει στάδια και γυμναστήρια (στη Νάξο, εννοείται), βάζει με τον ιδιαίτερο τρόπο του δικούς του στα αθλητικά σωματεία (της Νάξου, εννοείται, άντε και των Κυκλάδων)… Συγγνώμη, με πήρε σβάρνα, που λέμε εδώ στη Νάξο, ο κομματικός οίστρος μου κι εσείς είστε ακόμη υπερκομματική.

Η λογοδιάρροια του σεμνού Δημήτρη παραξένεψε την Πρόεδρο, αλλά τον άφησε να συνεχίσει.

-Διάβασα εδώ στη Νάξο, σε ένα σάιτ που με αντιπολιτεύεται μόνιμα, ότι δεν θα έλθετε εφέτος στο νησί και ότι είστε ήδη στη Μυτιλήνη και τη Λέσβο.

-Κάτι μου θυμίζεις… Η Μυτιλήνη και η Λέσβος είναι το ίδιο πράγμα. Η πόλη της Μυτιλήνης έχει δώσει την άλλη κοινή ονομασία του νησιού.

-Συγγνώμη. Δεν λέω συχνά αυτή τη λέξη, αλλά σε σας… Γιατί, αλήθεια, μας ξεχάσατε φέτος; Συμβαίνει κάτι; Σας επηρέασε κάποιος;

-Έχουν και οι διακοπές τα φεγγάρια τους.

-Ναι, αλλά από την αρχή της προεδρίας σας έρχεστε εδώ. Ακόμα και το 2021 μας επισκεφθήκατε για λίγες έστω ώρες.

-Και εδώ, στη Λέσβο, αισθάνομαι άβολα. Δεν είδατε τι είπε η Σοφία, η υφυπουργός; Να πάτε στο χωριό σας και όχι σε νησιά. Τι θα πουν αυτοί που δεν έχουν φουσκωμένα πορτοφόλια και εγώ παραθερίζω σε νησί, ακριτικό έστω.

-Και ο Πορτοσάλτε- έχω κι εδώ τέτοιους δημοσιογράφους-, συνέστησε στους Έλληνες να μην πηγαίνουν διακοπές τον Αύγουστο προκειμένου να διευκολυνθούν οι τουρίστες. Εγώ διαφωνώ. Δεν ξέρω τι λέει ο δικός μου αναπληρωτής υπουργός, αλλά εμείς είμαστε κιμπάρηδες, κερνάμε το νερό στους ξένους.

-Δηλαδή αψηφάτε τη λειψυδρία;

-Όχι, όχι. Το νερό το χρυσοπληρώνουν τα ντόπια υποζύγια, όπως τους φόρους. Τελικά, Κατερίνα- μου επιτρέπεις τον ενικό, μια και ενισχύθηκε η οικειότητα με την κουβέντα- η Λέσβος και η Μυτιλήνη είναι καλύτερες από τη Νάξο;

-Θα σου πω του χρόνου, για να μη σε δυσαρεστήσω και να μην επηρεάσω τις τουριστικές προτιμήσεις του κόσμου. Άλλωστε, ακόμα είμαι ανεξάρτητη…

Όχεντρα

(Visited 1 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*