Γιώργος Λεονταρίτης: Εκ νέου υποψήφιος με τον Γιώργο Χατζημάρκο

Άκης Αξαόπουλος
08/05/2019 2:37
  •  
  •  
  •  

Την εκ νέου υποψηφιότητα του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων Γιώργου Λεονταρίτη στο πλευρό του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου στις επικείμενες περιφερειακές εκλογές, καλωσόρισε η παράταξη «Μπροστά το Νότιο Αιγαίο».

Στη δήλωσή του με την οποία ανακοίνωσε την απόφασή του να συμπορευτεί και πάλι μαζί του και για την επόμενη τετραετία ως υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Σύρου, αναφέρει:
«Μετά από μια πενταετή θητεία που “μετρά” σκληρή δουλειά, οργάνωση και μεθοδικότητα από μια παράταξη που έδωσε τέλος στην αδράνεια και την απραξία, που διεκδίκησε με σθένος, τόλμη και αποφασιστικότητα, που άρθρωσε πολιτικό λόγο, που λειτούργησε συνεργατικά, που σχεδίασε με προνοητικότητα και προγραμματισμό, που δεν “παραδόθηκε”, δεν εγκατέλειψε και δε σήκωσε “τα χέρια ψηλά” και μάλιστα σε μια περίοδο που οι δημοσιονομικές συνθήκες της χώρας μας περιέβαλαν με δυσμένεια την αυτοδιοίκηση, δεν ήταν δυνατόν να μην ανανεώσω την εμπιστοσύνη μου στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου.
Συμπορεύομαι για μια ακόμη φορά με τον συνδυασμό “Μπροστά το Νότιο Αιγαίο”, θεωρώντας υποχρέωση μου να συμβάλω στην συνέχιση αυτής της γνήσιας, δημιουργικής και αποδοτικής προσπάθειας.
Υπηρέτησα και υπηρετώ έως σήμερα με ανιδιοτέλεια, εντιμότητα και πολιτικό πολιτισμό την τοπική αυτοδιοίκηση με όλες μου τις δυνάμεις. Σε μια περίοδο πολυεπίπεδης κρίσης, που η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση καλείται να διαδραματίσει κομβικό ρόλο, καταθέτω στην αξιολόγηση και την κρίση σας την υποψηφιότητα μου ως Περιφερειακός Σύμβουλος και ζητώ:
Την εμπιστοσύνη σας.
Την υποστήριξη και την συμπαράσταση σας.
Τη δυνατότητα να συνεχίσω να υπηρετώ τη Σύρο και το Νότιο Αιγαίο.
Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,
Το ήθος, η αξιοπρέπεια, οι κρυστάλλινες θέσεις της παράταξης μας, που δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει ποτέ το “θα”, αποτελούν τα διαπιστευτήρια μας.
Αρνηθήκαμε να ασχοληθούμε με το παρελθόν.
Επικεντρωθήκαμε στο παρόν.
Σχεδιάσαμε και διεκδικήσαμε πολιτικές για το μέλλον και γι’ αυτό πετύχαμε!
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας και σας θέλουμε μαζί μας!
Καλώ όλους τους ενεργούς πολίτες του Νοτίου Αιγαίου να ανανεώσετε την εντολή σας στο πρόσωπο του Γιώργου Χατζημάρκου και των συνεργατών του, επιλέγοντας ανθρώπους της δράσης και όχι της αντίδρασης.
Μαζί θα συνεχίσουμε να διαμορφώσουμε τις προϋποθέσεις και τις συνθήκες για ένα Νότιο Αιγαίο – πρωταγωνιστή των εξελίξεων, πρωτοπόρο σ’ όλα τα επίπεδα, αναπτυξιακά δυναμικό, λειτουργικά σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο».

 

Βιογραφικό
Ο Γιώργος Λεονταρίτης γεννήθηκε στην Ερμούπολη της Σύρου όπου και ολοκλήρωσε τη φοίτησή του στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Συνέχισε τις σπουδές του στη Φαρμακευτική Σχολή της Πάντοβα στην Ιταλία από όπου και απέκτησε το πτυχίο του φαρμακοποιού.
Η ενασχόλησή του με την πολιτική υπήρξε έντονη από τα φοιτητικά του χρόνια. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα ασχολήθηκε ανελλιπώς από τη δεκαετία του ’90 μέχρι και σήμερα αποκλειστικά και μόνο με τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, για τον οποίο πίστευε και πιστεύει ότι είναι χώρος «δημιουργικής πολιτικής».
Έχει υπηρετήσει τόσο τον Α’, όσο και τον Β’ βαθμό τοπικής αυτοδιοίκησης από θέσεις ευθύνης και την τελευταία πενταετία κατέχει τη θέση του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Παράλληλα, όλα αυτά τα χρόνια συμμετείχε στα κοινωνικά δρώμενα και υπήρξε μέλος πολλών Διοικητικών Συμβουλίων διαφόρων Συλλόγων, με εντονότερη δράση στο χώρο του Volley, ως Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Κυκλάδων, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Volley και Πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλήματος της Volley League.
Είναι παντρεμένος με την Φλώρα Χαλαβαζή με την οποία έχει αποκτήσει έναν γιο, τον Ευάγγελο.

(Visited 110 times, 1 visits today)