Γ. Γκούφας: Τα ψέματα λέγονται, αλλά δεν επανεκλέγονται

Άκης Αξαόπουλος
15/05/2019 22:10
 
 
 

Αφιερωμένο σε σένα,

άγνωστε γνωστέ που προσπαθείς να παίξεις με τις εντυπώσεις και να επηρεάσεις τις τύχες και το μέλλον των παιδιών μας στο Ν.Αιγαίο.

Σε σένα άγνωστε γνωστέ, που υβρίζεις, συκοφαντείς και προσβάλλεις μέσω των ΜΜΕ και του διαδικτύου, ελέω Εξουσίας, τους πολιτικούς σου αντιπάλους και κάνεις πως δεν καταλαβαίνεις ότι η θριαμβική παρουσίαση του ψηφοδελτίου της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ στη Ρόδο, αποτύπωσε αυτό που συμβαίνει : παίξανε στην Περιφέρεια πέντε χρόνια παιχνίδια εξουσίας, αλλά ευτυχώς το κρισιμότερο αυτό της κάλπης στις 26 του Μάη το έχει ήδη χάσει η παράταξη του κ. Χατζημάρκου.

Σε σένα άγνωστε γνωστέ, που θα σου ξαναπώ για ακόμα μια φορά εκείνα που ακόμα δεν κατάλαβες:

Δεν φταίμε εμείς που κανένας Νησιώτης δεν πιστεύει τις δημοσκοπήσεις των 800 ερωτηθέντων σε άγνωστη περιοχή του Νοτίου Αιγαίου που τεχνηέντως διακινείτε στο διαδίκτυο και τάχα δίνουν προβάδισμα στην παράταξη του κ. Χατζημάρκου. Τα ψέματα μπορεί να λέγονται αλλά δεν επανεκλέγονται. Οι Νοτιοπελαγίτες ξέρουμε πολύ καλά ότι ο Νικητής των εκλογών εκλέγεται απ’ τους κατοίκους των νησιών που 5 χρόνια περιφρονήσατε. Αποτύχατε προσωπικά και ως παράταξη και μαζί με σας καταδικάσατε την πιο πλούσια σε ανθρώπινο δυναμικό και φυσικό πλούτο Περιφέρεια. Και αυτή σας την αποτυχία οι Κυκλαδιτες και οι Δωδεκανήσιοι σας την χρωστάνε. Και θα την ξεπληρώσουν πίσω απ το παραβαν στις 26 του Μάη.

Δεν φταίμε εμείς που δεν μπορείτε να σπάσετε τον Κώδικα ήθους, τιμής, αξιοπρέπειας, ικανότητας, εμπειρίας, αγωνιστικότητας και αποτελεσματικότητας των συνεργατών του Μανώλη Γλυνού.

Δεν φταίμε εμείς που ο Μανώλης Γλυνός εμπνέει τον σεβασμό, την αλήθεια, την ασφάλεια, την σιγουριά, την αγάπη για τον κάθε νησιώτη του Αρχιπελάγους.

Δεν φταίμε εμείς που ο ίδιος ο Μανώλης Γλυνός αλλά και κάθε συνεργάτης του συμβολίζει μια επιτυχημένη προσωπική και πολιτική διαδρομή, ακεραιότητα, εντιμότητα, ήθος, χαρακτήρα, και αψεγάδιαστη πορεία.

Δεν φταίμε εμείς που δεν καταλαβαίνετε την έμφυτη ευφυΐα του Νησιώτη που επί 5 χρόνια ένιωσε στο πετσί του ποιοί περιφρόνησαν, υποτίμησαν, υπονόμευσαν και υπονομεύουν την ανάπτυξη της Νάξου, των Μικρών Κυκλάδων, της Αμοργού, των Κυκλάδων, της Δωδεκανήσου.

Δεν φταίμε εμείς αν μας υποτιμάτε τόσο ωστε να νομίζετε ότι θα ξεχάσουμε την φθορά και την απαξίωση που υποστήκαμε στις Κυκλάδες αυτή την πενταετία που μας κυβερνήσατε, μεγαλύτερη απ’ όσο μας αναλογούσε στα χρόνια της κρίσης.

Δεν φταίμε εμείς που πετύχατε ως περιφερειακή αρχή , το ιστορικό χαμηλό κάθε παραγωγικής και αναπτυξιακής προσπάθειας στις Κυκλάδες και δεν μπορείτε πλέον να μας πείσετε ότι την νέα τετραετία θα πετύχετε όσα δεν πετύχατε την πενταετία που κυβερνήσατε. Η περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου παρουσιάζει το μικρότερο ποσοστό απορρόφησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ σ’ όλη την Ελλάδα με ποσοστό λιγότερο του 25%.

Δεν φταίμε εμείς που δεν μας πείθετε ότι τώρα είστε καλά «διαβασμένοι» και θα σχεδιάσετε από δω και στο εξής μαγικά για τα νησιά μας όσα επί πέντε χρόνια περιφρονήσατε.

Δεν φταίμε εμείς που επί πέντε χρόνια δεν καταθέσατε καμία πρόταση πραγματοποιήσιμη και εφικτή για τα νησιά μας. Δεν υπερασπιστήκατε ούτε μια φορά τα συμφέροντά μας γιατί ήσασταν απόντες.

Δεν φταίμε εμείς που αποτύχατε να μας πείσετε ταξιδεύοντας με τα χρήματα της περιφέρειας στις πρωτεύουσες της Ευρώπης και του κόσμου, ότι μόνον ο τουρισμός αποκλειστικά είναι αυτός που θα φέρει την ανάπτυξη στο Νότιο Αιγαίο, σαν να μην γινόταν τα προηγούμενα χρόνια ίδιας αποτελεσματικότητας διαφήμιση λιγότερο όμως δαπανηρή. Δεν φταίμε εμείς που προκαλέσατε τους απασχολούμενους με τον τουρισμό, επιλέγοντας μοναδικούς εκπροσώπους της περιφέρειας στα πολυδάπανα αυτά ταξίδια μεγαλοξενοδόχους, που γιατί όχι διαφήμιζαν και τα «μαγαζάκια» τους.

Δεν φταίμε εμείς που εξακολουθείτε να θεωρείτε όλους εμάς τους Κυκλαδίτες χαμηλής νοημοσύνης, νομίζοντας πως θα σας ψηφίσουμε επειδή ασκείτε ή δημιουργείτε πολιτική με την παραγωγή εικονικών εντυπώσεων με φωτογραφίες μέσω facebook, instagram και ιστοσελίδων, με προσβλητικές και συκοφαντικές αναρτήσεις, με τη σωρεία προεκλογικών χρηματοδοτήσεων ανύπαρκτων έργων που «θα» υλοποιηθούν, με εγκαίνια έργων που ήδη είχαν ολοκληρωθεί και λειτουργούσαν ή είχε ξεκινήσει η υλοποίησή τους απ’την Περιφερειακή Αρχή του Γιάννη Μαχαιρίδη, με την καπήλευση έργων των Δημοτικών Αρχών, με υπογραφή εκατοντάδων συμβάσεων έργων που ποτέ δεν ωριμάζουν και δεν απορροφούν ούτε ένα ευρώ, με ρουσφετολογικές και μικροπολιτικές χρηματοδοτήσεις συλλόγων και σωματείων.

Δεν φταίμε εμείς που μέχρι σήμερα δεν έχετε δώσει στη δημοσιότητα τα έργα που υλοποιήθηκαν ή είναι σε εξέλιξη στην Περιφερειακή Ενότητα Νάξου απ’την Περιφερειακή Κυβέρνηση σας, 5 χρόνια μετά την ανάληψη της θητείας της. Με νούμερα όμως… με αριθμούς…. με ευρώ… Τι κονδύλια και που διατέθηκαν… Διότι οι γενικότητες τύπου «δράσεις», «επεκτάσεις», «βελτιώσεις», «προσθήκες», «συντηρήσεις», «χρηματοδοτήσεις», «διοργανώσεις» δεν είναι πολιτική.

Δεν φταίμε εμείς που οι περιφερειακοί σας σύμβουλοι για το μόνο που καυχώνται και διαφημίζουν ως επιτυχία στην θητεία τους είναι δράσεις αθλητικές, πολιτιστικές, κοινωνικές, τουριστική προβολή κ.λ.π που έγιναν και είναι το ελάχιστον των δράσεων μιας περιφερειακής αρχής.

Δεν φταίμε εμείς που αποφεύγετε να μας απαντήσετε στο ερώτημα πόσες μέρες συνολικά την πενταετία παρέμεινε ο κ. Περιφερειάρχης στην Έδρα της Περιφέρειας που βρίσκεται στην Ερμούπολη της Σύρου, αλλά και στα λοιπά νησιά των Κυκλάδων ; Για να επιβεβαιώσουμε την περιφρόνηση σας στον θεσμό και στους υπαλλήλους των Διοικητηρίων της Περιφέρειας.

Δεν φταίμε εμείς που ο κ.Περιφερειάρχης δεν απαντά στο ερώτημα αν ως Περιφέρεια διατηρήσατε την ισχύουσα επί Μαχαιρίδη κατανομή των πόρων μεταξύ των πρώην Νομών Κυκλάδων και Δωδεκανήσου (45%-55% αντίστοιχα).

Δεν φταίμε εμείς που η παράταξη του κ. Χατζημάρκου πήρε το χρίσμα αλλά δεν είναι τα στελέχη της περισσότερο πατριώτες, άξιοι, ή ικανοί από όλους εμάς στο Νότιο Αιγαίο.

Δεν φταίμε εμείς που πετύχαμε κάτι μοναδικό ίσως στον Ελλαδικό χώρο να έχουμε στην παράταξή μας υποψηφίους από τους Οικολόγους, το ΚΙΝΑΛ, τον ΣΥΡΙΖΑ την Νέα Δημοκρατία, σε ένα ανεξάρτητο, ακηδεμόνευτο και αδέσμευτο ψηφοδέλτιο.

Δεν φταίμε εμείς που όσοι συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ είναι άνθρωποι άξιοι, με αρχές, πετυχημένοι στις επαγγελματικές, οικογενειακές, κοινωνικές, πολιτιστικές και πολιτικές τους δράσεις και ο Μανώλης Γλυνός θα τους δώσει χώρο για να διαπρέψουν και να αναγνωριστεί η αξία τους. Χωρίς να ενδιαφέρει το χρώμα του κομματικού φορέα τον οποίο στηρίζουν ή ανήκουν. Χωρίς να «φοβάται» την δύναμη της προσφοράς τους. Αρκεί που θα βάλουν το δικό τους λιθαράκι στην ανάπτυξη της Περιφέρειας.

Δεν φταίμε εμείς που ξεχάσατε ότι τις εκλογές το 2014, η παράταξη σας του κ. Χατζημάρκου τις κέρδισε στον β΄γύρο, με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία στήριξη ούτε αρνηθήκατε ούτε την καταγγείλατε, αντιθετα την δεχθήκατε με ανέλπιστη χαρά και πανηγυρίσατε την νίκη σας από κοινού. . Τα νούμερα και οι αριθμοί των εκλογικών αποτελεσμάτων εκείνης της περιόδου είναι αμείλικτα σκληροί.

Δεν φταίμε εμείς που σας γύρισε μπούμερανγκ η ανήθικη προπαγάνδα των εκλογών του 2014 για τη γέφυρα της Κρεμαστής με την οποία εξαπατήθηκε και σας ψήφισε κόσμος και κοσμάκης στα Δωδεκάνησα και κυρίως στη Ρόδο : που χάθηκαν άνθρωποι σε μια φυσική καταστροφή και σεις προκειμένου να καθίσετε στην καρέκλα της Περιφέρειας κατηγορήσατε και δείξατε ως υπεύθυνους τον Μαχαιρίδη, τον Χατζηδιάκο και τον Κουσουρνά.

Δεν φταίω ούτε εγώ που το σύνδρομο Μαχαιρίδη τόσων χρόνων απ’ το οποίο πάσχετε μεταλλάχθηκε μέσα σε λίγους μήνες σε σύνδρομο Γλυνού.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ 4 ΕΠΟΧΩΝ ως η νέα περιφερειακή αρχή υπόσχεται ότι οι προσπάθειες που έμειναν στη μέση την χαμένη πενταετία αυτή θα συνεχιστούν. Θα προχωρήσουμε δυναμικά το επόμενο χρονικό διάστημα σε όσα χρειάζονται και απαιτούνται για την ανάπτυξη σε κάθε τομέα στο Νότιο Αιγαίο. Για να μπορέσει η Περιφέρεια να χτίσει και ν’ αποκτήσει το δικό της σχέδιο σε κάθε νησί για την υγεία,την ασφάλεια στο οδικό δίκτυο, την κοινωνική φροντίδα, τη διασύνδεση των νησιών μας, τον αθλητισμό. Το δικό της Σχέδιο για τον τουρισμό που με συνεργασίες και συνέργειες θα πάει ακόμα πιο ψηλά, για την προστασία, ανάδειξη και ανάπτυξη του πολιτισμού μας, για τη δημιουργία κινήτρων ώστε η περιφέρειά μας να ναι ο γίγαντας του Αιγαίου και τις τέσσερις εποχές του χρόνου, για την αξιοποίηση και την ορθή διαχείριση του περιβάλλοντος και των μοναδικών φυσικών πόρων, για τα ετήσια τεχνικά προγράμματα και το τετραετές επιχειρησιακό πρόγραμμα 2020-2023 .

Οι καιροί που ζούμε απαιτούν να αναζητάμε νέους δρόμους και να δυναμώσουμε τις προσπάθειές μας για να πετύχουμε το καλύτερο για τις μικρές μας Πατρίδες και την Περιφέρεια. Θα προσπαθήσουμε να μην αφήσουμε καμία ευκαιρία ανεκμετάλλευτη και θα συνεργαστούμε με όλες τις τις Περιφερειακές παρατάξεις, τα Δημοτικά Συμβούλια, τους Φορείς σε όλα τα νησιά μας διότι ξέρουμε ότι μόνο με συνέργειες πετυχαίνεις περισσότερα. Το θριαμβικό αποτελεσματικό και στοχευμένο παρελθόν μας, εγγυάται το λαμπρό μέλλον…

Και επειδή για το μόνο που φταίω όπως πληροφορούμαι είναι μια μικρή νευρικότητα και αναστάτωση που σας προξένησα αγαπητέ γνωστέ άγνωστε του διαδικτύου, σας αφήνω εκτός απ’ το κείμενο και μια φωτογραφία μου. Χρησιμοποιείστε την ως στόχο για να εκτονώσετε και να διασκεδάσετε με βελάκια το θυμό και τα νεύρα σας απ’ τα άσχημα μηνύματα που καθημερινά λαμβάνετε για την επερχόμενη συντριβή της παράταξης του κ. Χατζημάρκου. Την οποία συντριβή δεν μπορείτε ούτε να σταματήσετε ούτε να αποφύγετε όσες μέθοδοι και αν χρησιμοποιήσετε.

Το Νότιο Αιγαίο έχει αποφασίσει.

ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ η περιφέρεια άνοιξε πανιά για ένα λαμπρό μέλλον. Για μας και τα παιδιά μας.

Χριστός Ανέστη.

Νάξος 15/5/2019

Γιώργος Γκούφας

 

(Visited 152 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*