Μιχάλης Σοφικίτης από τη Νάξο: «“Λυκοσυμμαχία” η Ε.Ε.»

Άκης Αξαόπουλος
20/05/2019 14:14
 
 
 

 

Πολιτική εκδήλωση με ομιλητές τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Μιχάλη Σοφικίτη (ταξίαρχο ε.α.), τον υποψήφιο Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιάννη Ντουνιαδάκη (υποναύαρχο ε.α.) και τον Γιάννη Κορρέ, υποψήφιο Δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε στη Νάξο, στο πλαίσιο των επικείμενων εκλογών.
Στον αντιδραστικό χαρακτήρα της Ε.Ε., από την ίδρυσή της μέχρι τη μετεξέλιξή της σε Νομισματική Ένωση, αναφέρθηκε ο κ. Σοφικίτης, υποστηρίζοντας ότι «το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα το λαό, έκανε αγώνα κατά της συνθήκης του Μάαστριχτ και συνεχίζει να αγωνίζεται για την αποχώρηση της χώρας μας από αυτή τη λυκοσυμμαχία», ενώ πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και η καπιταλιστική οικονομία επιφυλάσσουν ένα ζοφερό μέλλον «χωρίς σταθερή δουλειά, χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς δημόσιες δωρεάν υπηρεσίες στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, ένα μέλλον που δεν θα ικανοποιούνται οι σύγχρονες ανάγκες μας». Επιπλέον, επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ για την άμεση αποδέσμευση της Ελλάδας από τους πολεμικούς – εγκληματικούς σχεδιασμούς, για να μη ματώσει ο λαός μας και να διαφυλαχθεί η πραγματική ειρήνη στην ευαίσθητη περιοχή μας».

Γ. Ντουνιαδάκης: «Έχουμε πικρή πείρα από τους “συμμάχους”»
Από την πλευρά του, ο κ. Ντουνιαδάκης, αναφέρθηκε στις ευθύνες της κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης για τις πολιτικές που υλοποιούν, οι οποίες έχουν ως συνέπεια τις ελλείψεις υποδομών και υπηρεσιών στα νησιά, με τους κατοίκους τους να έχουν να αντιμετωπίσουν το υψηλό κόστος διαβίωσης, την εγκατάλειψη, την υποστελέχωση, την υποχρηματοδότηση των υπηρεσιών (στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της δημόσιας ασφάλειας κλπ), αλλά και τον εργασιακό μεσαίωνα που επικρατεί στους χώρους δουλειάς.
Ο κ. Ντουνιαδάκης επισήμανε ότι κυβέρνηση και τοπική διοίκηση τα δίνουν όλα στους εφοπλιστές και τους μεγάλους επιχειρηματίες του τουρισμού, ενώ για το «μεταφορικό ισοδύναμο» σημείωσε ότι δεν καλύπτει τη ζημιά από το κόστος μεταφοράς, που μπορεί να καλυφθεί μόνο με δραστική μείωση των εισιτηρίων, κατά 50%, με επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα νησιά και κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη διατροφής και στα καύσιμα.
Σε ό,τι αφορά στο Αιγαίο, τόνισε ότι «πλέουν διαρκώς πλοία του ΝΑΤΟ και ενόψει των ευρωεκλογών αναθερμαίνεται η συζήτηση για τα “σύνορα της Ευρώπης”», που δήθεν συμπίπτουν με τα ελληνικά, ενώ παράλληλα διαρκείς είναι και οι αμφισβητήσεις κυριαρχικών δικαιωμάτων από την τουρκική κυβέρνηση. «Έχουμε πικρή – πικρότατη πείρα από τους “συμμάχους”, που οι κυβερνήσεις διαχρονικά φόρτωσαν στο σβέρκο του λαού: Χούντα, Κυπριακό, “γκριζάρισμα” του Αιγαίου. Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο. Αντίθετα, με την παρουσία της ΝΑΤΟικής αρμάδας που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ κουβάλησε στο Αιγαίο, όπως και της ευρωενωσιακής “FRONTEX”, οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά συνεχίζονται, όπως και οι παραβιάσεις εθνικού εναέριου χώρου και της χωρικής θάλασσας. Διαχρονικά, όσο η Τουρκία αμφισβητεί κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας, οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ σφυρίζουν αδιάφορα. Τα αστικά όμως κόμματα αλλά και οι παρατάξεις τους στην Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση κλείνουν τα μάτια για τη στάση αυτή των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο κ. Ντουνιαδάκης.

Γ. Κορρές: «Να σταλεί μήνυμα καταδίκης της ακολουθούμενης πολιτικής»
Τέλος, ο κ. Κορρές επεσήμανε τις ευθύνες που έχει η δημοτική αρχή, αλλά και οι υπόλοιπες παρατάξεις, στην υλοποίηση της κεντρικής πολιτικής στο δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων και τόνισε πως οι δήμοι καλούνται να λειτουργήσουν στο ασφυκτικό πλαίσιο του «Κλεισθένη», που προωθεί την ενίσχυση της ανταποδοτικότητας, την ακόμη μεγαλύτερη υποβάθμιση των κοινωνικών δομών, με το πέρασμά τους στην αποκλειστική ευθύνη των δήμων χωρίς την απαιτούμενη χρηματοδότηση κ.α.
«Όλα αυτά πρέπει να αποτελέσουν κριτήριο ψήφου για τους συνδημότες μας. Να στείλουν μήνυμα αντίθεσης και καταδίκης της πολιτικής που ακολουθείται διαχρονικά από ΕΕ, κυβερνήσεις και Τοπική Διοίκηση. Και ο πιο σίγουρος τρόπος να σταλεί το μήνυμα αυτό είναι ψηφίζοντας ΚΚΕ και “Λαϊκή Συσπείρωση” στις εκλογές» κατέληξε ο κ. Κορρές.
Τέλος, την Τετάρτη 15 και την Πέμπτη 16 Μάη ο Μιχάλης Σοφικίτης επισκέφτηκε τα χωριά Απόλλωνα, Κωμιακή και Φιλότι, Δαμαριώνα, Σαγκρί αντίστοιχα.

(Visited 207 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*