Σία Αναγνωστοπούλου: “Δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νηπιαγωγείο”

admin
16/05/2016 17:24
 
 
 

Δεν θα καταργηθεί κανένα ολοήμερο σχολείο στη χώρα” δήλωσε ρητά και κατηγορηματικά η Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας την Δευτέρα ζωντανά στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του AEGEAN VOICE 107.5 και στην Πόπη Αλιμπέρτη.

Όπως δήλωσε, όχι μόνο δεν θα καταργηθούν τα ολοήμερα, αλλά αντιθέτως, όλα πλέον τα σχολεία από 4θέσια και πάνω θα λειτουργούν ως ολοήμερα. “Κρατήσαμε τα θετικά από το πιλοτικό πρόγραμμα που είχε φτιάξει η Άννα Διαμαντοπούλου και το επεκτείναμε ενισχύοντας το σε όλα τα δημοτικά σχολεία” σημείωσε η Υπουργός.  

Σχετικά με τα νηπιαγωγεία και τη φημολογούμενη κατάργηση τους, η κ. Αναγνωστοπούλου διαβεβαίωσε ότι στις άγονες περιοχές “η μόνη περίπτωση για να κλείσει ένα νηπιαγωγείο είναι να έχει έναν μόνο μαθητή“.
Πιο συγκεκριμένα δήλωσε: “Στις άγονες περιοχές, δεν αυξάνεται αλλά πέφτει ο αριθμός των μαθητών από 7 σε 5 για να λειτουργήσει ένα νηπιαγωγείο. Δεν πρόκειται να κλείσει κανένα νηπιαγωγείο, εκτός και αν έχουμε την εξαιρετική περίπτωση να υπάρχει ένα παιδί. Πουθενά δεν θα κλείσει κανένα νηπιαγωγείο“. 

(Visited 14 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*