Σχολεία: Σήμερα το τρίτο self test για μαθητές και εκπαιδευτικούς

Άκης Αξαόπουλος
13/01/2022 15:48
 
 
 

 

Με αγωνία κυβέρνηση, επιστήμονες, γονείς και μαθητές περιμένουν τα αποτελέσματα του τρίτου self test των μαθητών που θα γίνει σύμφωνα με το πρωτόκολλο σήμερα το απόγευμα.

Τα αποτελέσματα του σημερινού, τρίτου self test που υποχρεούνται να κάνουν την πρώτη εβδομάδα από την επανέναρξη των σχολείων μαθητές και εκπαιδευτικοί προκειμένου να προσέλθουν την Παρασκευή στις σχολικές αίθουσες θα πρέπει να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέχρι σήμερα το βράδυ Πέμπτη, 13 Ιανουαρίου.

Μαθητές και εκπαιδευτικοί οφείλουν να υποβάλουν ηλεκτρονικά το αποτέλεσμα του ελέγχου τους, θετικό ή αρνητικό.

Η δήλωση και το αποτέλεσμα για τις δημόσιες σχολικές μονάδες καταχωρίζεται στη πλατφόρμα edupass.gov.gr για τα δημόσια σχολεία και στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr για τα ιδιωτικά.

Βεβαίωση αρνητικού self test οφείλουν να προσκομίσουν αύριο Παρασκευή όλοι οι μαθητές από 4 έως 18 ετών καθώς και οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί.

Οι εκπαιδευτικοί που δεν είναι εμβολιασμένοι θα πρέπει να πραγματοποιήσουν Rapid test έως και 48 ώρες πριν την προσέλευση της Παρασκευής (14/1).

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ για την εβδομάδα αναφοράς 03 Ιανουαρίου 2022 – 09 Ιανουαρίου 2022, εντοπίστηκαν 43.386 κρούσματα στις ηλικίες 4-18 ετών.

Θέμα χρόνου είναι στο μεταξύ την επόμενη εβδομάδα να καλυφθούν τα κενά από τους νοσούντες εκπαιδευτικούς με την πρόσληψη τουλάχιστον 4000 αναπληρωτών.

 

Πηγή: protothema.gr

(Visited 127 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*