Κολλέγιο Αθηνών: Χορήγηση υποτροφίας σε μαθητές Α’ Γυμνασίου ή Α’ Λυκείου από το Ν. Αιγαίο

Newsroom
05/05/2022 11:17
 
 
 

Το Κολλέγιο Αθηνών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, έχει θεσπίσει υποτροφία για μαθητές που συνδυάζουν υψηλές ακαδημαϊκές επιδόσεις με οικονομική ανάγκη της οικογένειας.

Για συνεργασία που εντάσσεται στο πλαίσιο της προσπάθειας της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την πρόσβαση των νέων στη γνώση έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Συγκεκριμένα, ένας μαθητής/μία μαθήτρια που κατάγεται από την περιοχή των Κυκλάδων ή της Δωδεκανήσου και διαμένει εκεί, μέσω της διαδικασίας των Εισαγωγικών Εξετάσεων για την Α’ Γυμνασίου ή την Α’ Λυκείου και σύμφωνα με τα κριτήρια των Περιφερειακών Υποτροφιών του Κολλεγίου Αθηνών που αναλύονται παρακάτω, μπορεί να φοιτήσει σε ένα από τα σχολεία του Ελληνοαμερικανικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος (ΕΕΙ), Κολλέγιο Αθηνών και Κολλέγιο Ψυχικού.

Η Περιφερειακή Υποτροφία θα απονεμηθεί σε μαθητή/μαθήτρια, που θα συμμετάσχει με επιτυχία στις Εισαγωγικές Εξετάσεις 2022 για την Α’ Γυμνασίου ή την Α’ Λυκείου του ΕΕΙ (2022 – 2023).

Κριτήρια για την απονομή είναι:
– Υψηλές Ακαδημαϊκές επιδόσεις του/της υποψηφίου.
– Εξαιρετική διαγωγή.
– Οικονομική ανάγκη της οικογένειας.

Η υποτροφία καλύπτει:
– 100% των διδάκτρων.
– την αγορά βιβλίων.
– την χρήση σχολικού λεωφορείου.

Σε περίπτωση που η οικογένεια δεν έχει τη δυνατότητα διαμονής του/της υποτρόφου στην Αθήνα, προβλέπεται επιπλέον μηνιαίο ποσό έως και 500€ για έξοδα διαμονής, με διάρκεια δέκα (10) μηνών για κάθε ακαδημαϊκό έτος.

Οι αιτήσεις συμμετοχής για τις Περιφερειακές Εισαγωγικές Εξετάσεις 2022 του Κολλεγίου Αθηνών μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά στο Γραφείο Εισαγωγής Μαθητών.

Οι Περιφερειακές Εισαγωγικές Εξετάσεις 2022 για την εισαγωγή στην Α’ Γυμνασίου – Α’ Λυκείου θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022, στη Ρόδο. Δείτε εδώ την Εξεταστέα ύλη.

Για περισσότερες πληροφορίες για την Περιφερειακή Υποτροφία Νοτίου Αιγαίου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την κα Μάνια Χαρατσή (τηλ. 210-6798356, e-mail: ypotrofiesaristeias@athenscollege.edu.gr) ή με την κα Πολυάνθη Τσίγκου (Διευθύντρια Υποτροφιών Αριστείας, τηλ: 210 6798265, e-mail: ptsigou@athenscollege.edu.gr).

Η καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις Περιφερειακές Εισαγωγικές Εξετάσεις Α’ Γυμνασίου – Α’ Λυκείου είναι η Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022.

(Visited 111 times, 1 visits today)
Error: GraphComment couldn't be load because your settings are invalid. Please visit your admin panel and go to the GraphComment section and enter a valid website URL/ID.