Αντιδράσεις για τη μετατροπή του ΕΠΑΛ Σύρου σε Πρότυπο ΕΠΑΛ: «Μετατρέπει τους μαθητές σε άλογα κούρσας»

mathiteia epal
Newsroom
06/05/2022 13:25
 
 
 

 

Τη διαφωνία της σχετικά με τη μετατροπή του ΕΠΑΛ Σύρου σε Πρότυπο ΕΠΑΛ εξέφρασε η Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, η οποία υποστηρίζει ότι αυτή η εξέλιξη θα αποκλείσει μαθητές και μαθήτριες από τη φοίτηση στο σχολείο και ταυτόχρονα θα δυσκολέψει τους όρους φοίτησης τους.

Σύμφωνα με την Α΄ΕΛΜΕ, η προσπάθεια γενίκευσης των Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων έχει σχέση με τη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, με διαφορετική χρηματοδότηση, διαφορετικό πρόγραμμα και διαφορετικά μαθήματα βάζοντας στο στόχαστρο τα παιδιά των φτωχών οικογενειών, σε μια κοινωνία που μαστίζεται από τη φτώχια και την ανεργία.

«Στην πράξη, το “πρότυπο και πειραματικό” στοιχείο που στοχεύει η κυβέρνηση να καλλιεργήσει στα σχολεία αυτά είναι να ανοίγουν το δρόμο για την καθολική εφαρμογή των πιο αντιδραστικών και αντιεκπαιδευτικών πολιτικών, την πλήρη εφαρμογή της αξιολόγησης παντού, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, η οποία ζητά να αποκτούν τα παιδιά από τα ΕΠΑΛ όλα τα απαραίτητα εφόδια για να ασκήσουν το επάγγελμα που έχουν επιλέξει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ημερήσιου ΕΠΑΛ Σύρου, ο οποίος εξέδωσε σχετικό ψήφισμα κατά της μετατροπής του σχολείου σε Πρότυπο.

Την ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων, καθώς και το ψήφισμα του Συλλόγου Διδασκόντων κατέθεσε αναφορά ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Συρμαλένιος.

Η ανακοίνωση της Α’ ΕΛΜΕ Κυκλάδων

 

Το ψήφισμα του Συλλόγου Διδασκόντων

(Visited 137 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*