Στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανοικτών Τεχνολογιών μαθητές δύο Δημοτικών της Σύρου

Newsroom
18/05/2022 12:23
 
 
 

 

Την πρόκρισή της στην τελική φάση του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ανοικτών Τεχνολογιών κατάφερε ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικοί από τη Σύρο.

Πιο συγκεκριμένα, ανάμεσα στις ομάδες μαθητών από σχολεία όλης της Ελλάδας που υπέβαλαν επιτυχημένες προτάσεις έργων ήταν η πρόταση ομάδας αποτελούμενης από μαθητές από το 4ο Πειραματικό Δημοτικό και το Δημοτικό Σχολείο Μάννα-Βάρης. Η πρότασή τους αφορά στη δημιουργία ενός οικολογικού θερμοκηπίου (Eco GreenHouse), με στόχο την καλλιέργεια της κουλτούρας της πράσινης βιωσιμότητας.

Το θερμοκήπιο θα παρέχει τη δυνατότητα:
*συλλογής βρόχινου νερού από την σκεπή,

*αυτοματοποιημένου ποτίσματος,

*σύστημα ελέγχου ανάπτυξης των φυτών (φωτοσύνθεσης, ζέστης, υγρασίας, αερισμού),

*αυτονομία ενέργειας με ηλιακό πάνελ,

*υδροπονία, καλλιέργεια φυτών σε νερό,

*επίσης θα έχει κάδο κομποστοποίησης των φυτικών υπολειμμάτων (κλαδιών, φύλλων κτλ).

Ο αγρότης θα έχει όλες τις ενδείξεις που χρειάζονται, σε οθόνη εκτός θερμοκηπίου, ώστε να πληροφορείται για την κατάστασή του.

Δείτε εδώ όλες τις προτάσεις των ομάδων που συνεχίζουν στη 2η φάση του διαγωνισμού, ενώ η οργανωτική και επιστημονική επιτροπή θα επιλέξει τα 3 καλύτερα έργα ανά κατηγορία, τα οποία θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του διαγωνισμού στην Αθήνα.

Ο 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών απευθύνεται σε ομάδες μαθητών σχολείων της Α/θμιας και της Β/θμιας εκπαίδευσης και διεξάγεται με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο φετινός διαγωνισμός επικεντρώνεται στην Κυκλική Οικονομία και έχει ως στόχο την εισαγωγή στην εκπαίδευση υλικού και λογισμικού που ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα των μαθητών, δεν θέτει φραγμούς στην επινοητικότητα και την πρωτοβουλία τους και συμβάλλει στο μοίρασμα και την διάχυση της γνώσης χωρίς την όξυνση της ανταγωνιστικότητας. Επιπρόσθετα, μαθητές και εκπαιδευτικοί, αποκτούν απαραίτητες δεξιότητες και γίνονται δημιουργοί λύσεων και όχι απλοί καταναλωτές ψηφιακών υπηρεσιών.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης συνεχάρη θερμά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς για την πρόκριση της πρότασής τους και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία και για τη 2η φάση του διαγωνισμού. Σημειώνεται ότι η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας και οι Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης του Δήμου να λειτουργούν συνεπικουρικά στη διοργάνωση και την οικονομική στήριξη του συγκεκριμένου διαγωνισμού.

(Visited 113 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*