Έγγραφο Μαραγκού σε Φίλη για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων

sxoleio taksi thrania
admin
04/09/2016 09:56
 
 
 

Λίγες μόλις μέρες πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι και παραμένει αδύνατη, μέχρι στιγμής, η πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας για τα σχολικά κτίρια, με τους δήμους σε όλη την Ελλάδα να καλούνται για δεύτερη χρονιά να καλύψουν το κενό που δημιουργείται, χωρίς όμως να αποτελεί αρμοδιότητα τους.

Η αδυναμία πρόσληψης οφείλεται στο γεγονός ότι ενώ για το σχολικό έτος 2016-2017 διατηρείται το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο για την καθαριότητα των σχολικών μονάδων, ωστόσο ακόμη αναμένονται οι προβλεπόμενες υπουργικές αποφάσεις περί προσδιορισμού της οικονομικής δαπάνης που θα διατεθεί στις Σχολικές Επιτροπές και περί ορισμού του φορέα διαχείρισης της χρηματοδότησης και καταβολής αυτής στις Σχολικές Επιτροπές.

Όλα τα παραπάνω αναφέρονται στην επιστολή που έστειλε προς τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκο Φίλη ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Γιώργος Μαραγκός, ο οποίος επισημαίνει ότι ο δήμος δεν διαθέτει την οικονομική δυνατότητα να προσλάβει έκτακτο προσωπικό για την αντιμετώπιση του προβλήματος και το μόνιμο προσωπικό καθαριότητας δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες που δημιουργούνται.

Ως εκ τούτου, ο κ. Μαραγκός ζητά την άμεση και έγκαιρη επίλυση του σοβαρού αυτού ζητήματος, καθώς και την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης των προβλεπόμενων Υπουργικών Αποφάσεων, προκειμένου να ξεκινήσει η σχολική χρονιά χωρίς προβλήματα.  

Δείτε εδώ την επιστολή του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*