Μια ανεπανάληπτη εμπειρία για τους μαθητές του Γυμνασίου Σκαδού Νάξου το ταξίδι τους στην Τσεχία

Newsroom
21/03/2024 09:25
 
 
 

 

Με μια βαλίτσα γεμάτη αναμνήσεις και γνώση επέστρεψαν οι επτά μαθήτριες και μαθητές του Γυμνάσιου Σκαδού Νάξου από την Τσεχία!

Τα παιδιά ταξίδεψαν στην πρωτεύουσα της Τσεχίας με αφορμή τη συμμετοχή τους στο 3ο Διεθνές Μαθητικό Συνέδριο ΕΛΕΜΑΣΥΝ που πραγματοποιήθηκε από 1-5 Μαρτίου στην Πράγα με συνοδούς εκπαιδευτικούς τις κυρίες Δεσποτίδου Ειρήνη και Χωριανοπούλου Μαρία.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στην Τσεχική πρωτεύουσα, επισκέφτηκαν και ξεναγήθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Πράγας, την κεντρική πλατεία με το Δημαρχείο και το αστρονομικό ρολόι, ένα από τα πιο θαυμαστά αξιοθέατα, περπάτησαν στην περίφημη Γέφυρα του Καρόλου και περιηγήθηκαν στη μεσαιωνική πόλη.

Έγραψαν στον τοίχο του John Lennon και παρακολούθησαν κλασική συναυλία με τη Βασιλική Τσέχικη Ορχήστρα, έργα των Βιβάλντι, Μότσαρτ, Βέρντι, Μπαχ, Μπετόβεν κ.α. στο Mirror Chapel. Ακόμα επέλεξαν να διασκεδάσουν με το ξακουστό Μαύρο θέατρο της Πράγας «Image» και την παράσταση «Afrikania», ενώ επισκέφτηκαν και το διαδραστικό Μουσείο Τρόμου.

Αναλύθηκε η πολύμορφη αρχιτεκτονική της πόλης από τη συνοδό εκπαιδευτικό κα Χωριανοπούλου Μαρία ενώ πήραν ένα ρόφημα στο διάσημο Café de Paris.

Παρακολούθησαν δύο πρωινές συνεδρίες του συνεδρίου, όπου προβλήθηκε το βίντεο που δημιούργησαν «Κόκκινη κλωστή δεμένη…» με θέμα τα υφαντά της Απειράνθου, το οποίο συγκίνησε και καταχειροκροτήθηκε, αλληλεπίδρασαν με άλλους μαθητές και σχολεία, ενώ χειροκρότησαν τους μαθητές του Γυμνασίου Βίβλου οι οποίοι παρουσίασαν τοπικούς χορούς των Κυκλάδων.

Όμορφα ολοκληρώθηκε η εκδρομή του σχολείου με μια ολιγόωρη επίσκεψη στην πανέμορφη Γερμανική Δρέσδη και το εντυπωσιακό Μουσείο Μέσων Μετακίνησης, όπου επιμορφώθηκαν με διαδραστικά παιχνίδια και εκθέματα του Μουσείου.

Τα παιδιά επέστρεψαν στη Νάξο με μία βαλίτσα εμπειρίες που δύσκολα ξεχνάει κανείς…

Το video των παιδιών του Γυμνασίου Σκαδού Νάξου

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 1.190 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*