Γενικό Λύκειο Τραγαίας Νάξου: Πρώτο βραβείο σεναρίου στον Διαγωνισμό Διασκευής Ελληνικού Διηγήματος

Newsroom
27/05/2024 18:15
 
 
 

 

Το έργο το οποίο διασκεύασαν οι μαθήτριες της πενταμελούς ομάδας του Γενικού Λυκείου Τραγαίας Στέλλα Καρποντίνη, Στέλλα Καμπύτη, Ειρήνη Παγίδα, Σάρα Μέμο και Ειρήνη Μωρίση ήταν η «Αργώ»

Το Γενικό Λύκειο Τραγαίας Νάξου κέρδισε το πρώτο βραβείο στον 2ο Εφηβικό Διαγωνισμό Σεναρίου, που διοργάνωσε η Λέσχη Τέχνης και Πολιτισμού της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων. Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης, με την υποστήριξη του Δήμου και της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος. Οι μαθήτριες του ΓΕΛ Τραγαίας διασκεύασαν την “Αργώ” του Θεοτοκά σε σενάριο για ταινία μικρού μήκους, κερδίζοντας την πρώτη θέση μεταξύ γυμνασίων και λυκείων από όλη την Ελλάδα.

Το πρώτο βραβείο του 2ου Εφηβικού Διαγωνισμού Σεναρίου στην τελετή απονομής βραβείων που οργάνωσε η Λέσχη Τέχνης και Πολιτισμού της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων έλαβε το Γενικό Λύκειο Τραγαίας Νάξου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 στο Δημαρχιακό Μέγαρο Ηλιούπολης με την αρωγή του Δήμου και της Ένωσης Σεναριογράφων Ελλάδος.

Απονεμήθηκαν τα βραβεία γυμνασίων και λυκείων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό (Ηλιούπολης, Βύρωνα, Χανίων και Νάξου).

Κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2023-24 πραγματοποιήθηκε στο ΓΕΛ Τραγαίας Νάξου σχολικό πρόγραμμα με τίτλο «Ορεξάτες σεναριογράφοι» και το σχολείο της Νάξου εντάχθηκε στο διαγωνισμό σεναρίου διασκευής λογοτεχνικού έργου Ελλήνων πεζογράφων σε σενάριο για ταινία μικρού μήκους.

Το έργο το οποίο διασκεύασαν οι μαθήτριες της πενταμελούς ομάδας του Γενικού Λυκείου Τραγαίας Στέλλα Καρποντίνη, Στέλλα Καμπύτη, Ειρήνη Παγίδα, Σάρα Μέμο και Ειρήνη Μωρίση ήταν η «Αργώ» του Θεοτοκά που προβλεπόταν για επεξεργασία από τα Λύκεια. Τα Γυμνάσια δούλεψαν πάνω στο κείμενο «Η μεταμφίεση» της Ρέας Γαλανάκη.

Στην εκδήλωση απονομής βραβείων η ομάδα δράσης του ΓΕΛ Τραγαίας παρίστατο διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας webex, λόγω εξεταστικής περιόδου.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της χρονιάς παραδόθηκε σχετικό σεμινάριο από τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Σεναριογράφων κ. Αλέξανδρο Κακαβά στην ομάδα των μαθητριών που συνέγραψαν το σενάριο.
Απορίες λύθηκαν από την κ. Φωτεινή Σωτήρχου, εκπαιδευτικό, μέλος της καλλιτεχνικής επιτροπής και διδάκτορα θεατρολογίας.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 791 times, 1 visits today)

One Comment

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*