Θρανία και μαθητές πήραν τη θέση του μεγάλου κάδου απορριμμάτων έξω από το 1ο Γυμνάσιο Νάξου

mathites kados 1
admin
16/03/2017 10:55
 
 
 

Στη θέση του μεγάλου κάδου απορριμμάτων που βρίσκεται αριστερά στην είσοδο του 1ου Γυμνασίου Νάξου …πήραν οι μαθητές σήμερα το πρωί, αποφασισμένοι να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο προκειμένου να μην ξαναμπεί δίπλα στην πόρτα του σχολείου τους. 

Οι μαθητές, έχουν προχωρήσει στην κατάληψη του 1ου Γυμνασίου από την Τετάρτη το πρωί με μια σειρά αιτημάτων, μεταξύ των οποίων και η απομάκρυνση του κάδου…

Το πρωί της Πέμπτης, περίμεναν την ώρα που το μηχάνημα του δήμου θα σηκώσει τον μεγάλο κάδο για να αδειάσει τα απορρίμματα …και πήραν τη θέση του! 

mathites kados 2

Στη θέση του μεγάλου κάδου συμπίεσης, τοποθέτησαν θρανία και κάθησαν και οι ίδιοι εκεί προκειμένου να μην μπορεί το μηχάνημα να τον ξανατοποθετήσει… Αναγκαστικά ο κάδος απομακρύνθηκε και οι μαθητές παραμένουν εκεί, για να εμποδίσουν την επανατοποθέτηση του, σε περίπτωση που ο δήμος προσπαθήσει ξανά να τον βάλει δίπλα από την είσοδο του σχολείου τους…

Να σημειωθεί ότι σε δηλώσεις τους χθες στο naxostimes.gr οι μαθητές μεταξύ άλλων ξεκαθάρισαν ότι εάν ο κάδος δεν απομακρυνθεί δεν πρόκειται να σταματήσουν την κατάληψη.  

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός, δεν υποσχέθηκε στους μαθητές την απομάκρυνση του, αφού όπως τους είπε το συγκεκριμένο θέμα θα πρέπει να συζητηθεί και με άλλους αρμόδιους φορείς του δήμου.  

Ο κάδος απορριμμάτων που βρίσκεται μια ανάσα από το σχολείο, είχε προκαλέσει την αντίδραση των μαθητών από την πρώτη στιγμή της τοποθέτησης του στο συγκεκριμένο σημείο. Μάλιστα και σε κατάληψη του σχολείου τους πριν από δυο χρόνια ήταν ένα από τα αιτήματα τους. Ο κάδος δεν απομακρύνθηκε παρά ακόμα και τις προφορικές καταγγελίες μελών της σχολικής κοινότητας όλο αυτό το διάστημα. Ο κόμπος έφτασε στο χτένι και οι μαθητές αποφάσισαν σήμερα να …πάρουν τη θέση του και με αυτό τον τρόπο να εμποδίσουν το δήμο να τον επανατοποθετήσει δίπλα στην είσοδο του σχολείο τους. 

Να σημειωθεί τέλος ότι σήμερα ειδικοί επισκέφτηκαν το σχολείο προκειμένου να φροντίσουν να αντικατασταθούν τα σπασμένα τζάμια και να επισκευαστούν τα παράθυρα του σχολείου που δεν ανοίγουν.  

(Visited 35 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*