Στο χορό των καταλήψεων και το 2ο Γυμνάσιο Νάξου

κλειστά σχολεία λουκέτο
admin
20/03/2017 14:06
 
 
 

Μετά το 1ο Γυμνάσιο και το 2ο τελεί υπό κατάληψη από το πρωί της Δευτέρας, με τους μαθητές να προβάλουν σειρά από αιτήματα για το σχολείο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου προετοιμάζονταν για την κατάληψη του σχολείου τους από την προηγούμενη εβδομάδα και τελικά σήμερα σφράγισαν με λουκέτο την κεντρική είσοδο του σχολείου μη επιτρέποντας σε κανένα να μπει.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσαν στο naxostimes.gr οι μαθητές τα αιτήματα τους έχουν να κάνουν κυρίως με κτηριακά ζητήματα αλλά και θέματα καθαριότητας.

katalipsi 2o gymnasio 2

Συγκεκριμένα, όπως είπαν τα βασικότερα αιτήματα τους είναι η καθαριότητα και η υγιεινή του σχολείου αφού η εικόνα που παρουσιάζει δεν αρμόζει σε σχολικό χώρο (βρόμικες τουαλέτες και αίθουσες) αλλά και οι προκάτ αίθουσες οι οποίες με τις πρώτες στάλες βροχής, στάζουν και είναι αναγκασμένοι οι μαθητές να κάνουν μάθημα μέσα σε αυτές. Άλλα αιτήματα των μαθητών έχουν να κάνουν με τη θέρμανση του σχολείου, τις υγρασίες στα ταβάνια αλλά και το ΕΕΕΕΚ Νάξου.

“Το βασικό μας πρόβλημα είναι η καθαριότητα και η υγιεινή του σχολείου” σημείωσε μαθήτρια η οποία υπογράμμισε ότι θα πρέπει άμεσα να λυθεί το θέμα με πρόσληψη μόνιμης καθαρίστριας.
“Οι προκάτ αίθουσες βάζουν νερά από το ταβάνι… Πολλές φορές παίρνουμε εμείς τα παιδιά τις σφουγγαρίστρες για να μαζέψουμε τα νερά, χάνοντας το μάθημα μας. Μια συμμαθήτριά μου αρρώστησε και πήρε 80 απουσίες γιατί καθόταν μέσα στις υγρασίες… Πολλά παιδιά έχουν αρρωστήσει επειδή επίσης δεν υπάρχει αυτόνομη θέρμανση και περιμένουμε πότε θα ανοίξει καλοριφέρ το 1ο Γυμνάσιο για να ζεσταθούμε κι εμείς” σημειώνει στο naxostimes.gr άλλη μαθήτρια του σχολείου.

Τα παιδιά ζητούν επίσης από το δήμο να φροντίσει σχετικά με το προαύλιο του σχολείου τους του οποίου το έδαφος δεν είναι κατάλληλο για τους μαθητές με αποτέλεσμα συχνά να προκαλούνται μικροατυχήματα, ενώ μόλις φυσήξει λίγο αέρας… είναι αναγκασμένα να εισπνέουν το σύννεφο σκόνης που υψώνεται μέσα στο προαύλιο και φτάνει ως τις αίθουσες.

Σε ότι αφορά το ΕΕΕΕΚ Νάξου το οποίο στεγάζεται σε προκάτ αίθουσες στον προαύλιο χώρο του 1ου Γυμνασίου, ξεκαθαρίζουν ότι ναι μεν δεν έχουν κανένα απολύτως πρόβλημα που είναι δίπλα τους τα παιδιά που φοιτούν στο ΕΕΕΕΚ, αλλά “αυτές δεν είναι οι κατάλληλες συνθήκες για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Θα έπρεπε να έχουν άλλο χώρο, ειδικά διαμορφωμένο γι αυτά” σημειώνουν.

Οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Νάξου την Τρίτη το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν πορεία προς το δημαρχείο και σε προκαθορισμένο ραντεβού με το δήμαρχο θα του εκθέσουν τα αιτήματα τους.

Η διευθύντρια του σχολείου κ. Σοφία Κρητικού από την πλευρά της μιλώντας στο naxostimes.gr σημείωσε ότι “τα παιδιά δεν είναι παράλογα”, όμως διαφωνεί με τον τρόπο που επέλεξαν να διεκδικήσουν τα αιτήματα τους.

“Κλειστά σχολεία, σημαίνει κλειστές κοινωνίες. Σήμερα θα κάναμε το πείραμα του Ερατοσθένη.. το χάσαμε. Το 1ο Γυμνάσιο, λόγω της κατάληψης, έχασε το ραντεβού με την κ. Βουγιούκα για τον Καζαντζάκη… χάνουν τα παιδιά με κλειστό το σχολείο. Το σχολείο είναι ο χώρος που τα παιδιά μαθαίνουν για να γίνουν σωστοί πολίτες αύριο” σημείωσε.
Σε ότι αφορά τα βασικά αιτήματα των μαθητών (καθαριότητα-προκάτ αίθουσες) η κ. Κρητικού είπε ότι έχουν τεθεί υπόψιν των αρμοδίων της δημοτικής αρχής από τα Χριστούγεννα και ήδη υπάρχει γραπτή και προφορική δέσμευση για την επίλυση τους.
“Ο δήμος έχει ενημερωθεί για τα προβλήματα του σχολείου, έχει κάνει αυτοψία και μας έχει σταλεί επίσημο έγγραφο ότι έχουν δρομολογηθεί λύσεις”.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*