Τι απαντά ο δήμος για 2η φορά στα αιτήματα των μαθητών του 1ου Γυμνασίου

sxoliko symvoulio 1o gymnasio 1
admin
22/03/2017 17:46
 
 
 

 

Νέα συνάντηση με εκπροσώπους της δημοτικής αρχής είχαν σήμερα οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου προκειμένου να συζητηθούν για ακόμα μια φορά τα αιτήματα τους.

Από την πλευρά του δήμου παρόντες ήταν οι αντιδήμαρχοι Δημήτρης Λιανός και Νίκος Βαθρακοκοίλης, ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας σχολικής επιτροπής Αρτέμης Ψαρός και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Νάξου Μάκης Μαυρογιάννης. Από τη σχολική κοινότητα, παρόντες εκτός από τους μαθητές ήταν ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Κοντόπουλος και άλλοι εκπαιδευτικοί, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Γιώργος Σαντοριναίος και άλλα μέλη του συλλόγου και γονείς.

Το θέμα που σχεδόν μονοπώλησε τη συζήτηση ήταν ο κάδος απορριμμάτων που ήταν τοποθετημένος αριστερά στην είσοδο του σχολείου και η οριστική μετακίνηση του από εκεί, με το Δημήτρη Λιανό να δέχεται ισχυρές πιέσεις -από όλη τη σχολική κοινότητα- για την μετακίνηση του από τη συγκεκριμένη θέση. Ο κάδος έχει αποσυρθεί προσωρινά από τη θέση του προκειμένου να επισκευαστεί, αφού το τελευταίο διάστημα παρουσίαζε προβλήματα. Μάλιστα οι μαθητές με την ευκαιρία της απομάκρυνσης του, τοποθέτησαν θρανία στη θέση του για να εμποδίσουν την επανατοποθέση του…

“Είμαστε εδώ για να δώσουμε λύση”

“Τα παιδιά ξέρουν ότι η κατάληψη είναι ακραία ενέργεια και παράνομη αλλά θέλουν να διεκδικήσουν για τα προβλήματα που υπάρχουν στο σχολείο όλα αυτά τα χρόνια αδιαφορώντας για τις μέρες που θα πρέπει να αναπληρώσουν. Εμείς οι μεγάλοι είμαστε αυτοί που θα έπρεπε να πιέσουμε για να αποκατασταθούν τα προβλήματα και όχι τα παιδιά… Είμαστε εδώ να δώσουμε λύση και όχι να ρίξουμε λάδι στη φωτιά. Τα παιδιά αν γνώριζαν τι θα γίνει με τον κάδο, τότε θα γύριζαν στα θρανία τους” σημείωσε ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Κοντόπουλος. Οι μαθητές εξέθεσαν για ακόμα μια φορά τα αιτήματα τους σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ναι μεν φτιάχτηκαν κάποια πράγματα όμως όχι όλα και γι αυτό το λόγο δεν ανοίγουν το σχολείο.

“Θέλουμε γραπτές εγγυήσεις”

“Οι εργάτες ήρθαν και έφτιαξαν κάποια πράγματα, αλλά όχι όλα και γι αυτό το λόγο δεν μπορούμε να ανοίξουμε το σχολείο. Φοβόμαστε ότι ο κάδος θα ξαναγυρίσει στη θέση του, επίσης κάποιες πόρτες και παράθυρα, τα πατώματα και το γήπεδο μπάσκετ” σημείωσε ένας από τους μαθητές και συμπλήρωσε άλλος: “Θέλουμε γραπτή εγγύηση ότι ο κάδος δεν θα ξαναγυρίσει δίπλα στην πόρτα μας και επίσης ότι, ότι έχει μείνει άφτιαχτο, θα φτιαχτεί”.

“Δεν μπορούμε να δεσμευτούμε για την απομάκρυνση του κάδου”

Ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός από την πλευρά του σημείωσε: “Βρεθήκαμε την περασμένη Πέμπτη και δεσμευτήκαμε για κάποια πράγματα. Για τα παράθυρα έχει γίνει ήδη η παραγγελία και θα αλλαχτούν ίσως και αύριο, για το δάπεδο του σχολείου περιμένουμε μια χρηματοδότηση και θα διαθέσουμε το ποσό των 80.000 ευρώ για την επισκευή του, οι τουαλέτες θα επισκευαστούν και θα στεγανοποιηθούν. Σε ότι αφορά τις δυο αίθουσες είναι ένα έργο (129.000 ευρώ), του οποίου οι μελέτες είναι έτοιμες και θα δημοπρατηθεί αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού. Υπολογίζουμε ότι θα ολοκληρωθεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Για το γήπεδο μπάσκετ είμαστε σε συνεννόηση με μια εταιρία προκειμένου να φροντίσουμε για την επισκευή του και να μπει κατάλληλο υλικό (καουτσούκ) στο δάπεδο κάτι που υπολογίζουμε και δεσμευόμαστε ότι θα έχει ολοκληρωθεί μετά το Πάσχα. Για το προαύλιο θα γίνει μια συνάντηση και θα πάρουμε μια απόφαση βάση της αναγκαιότητας της χρήσης του. Για τον κάδο, αυτή τη χρονική στιγμή η δημοτική αρχή δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι θα φύγει από εκεί. Το θέμα μελετάται και μετά το Πάσχα θα γίνει διαβούλευση για το σχέδιο με τους κάδους και σας προσκαλώ να συμμετάσχετε και εσείς οι μαθητές”.

Πιέσεις για την απομάκρυνση του κάδου δέχτηκαν οι εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής και από την πλευρά των γονιών, οι οποίοι μάλιστα πρότειναν, μέχρι τον Απρίλιο -που θα γίνει η διαβούλευση για τη διαχείριση απορριμμάτων και την χωροθέτηση των κάδων- να τοποθετηθεί στην περιοχή δίπλα στο π. ΚΕΓΕ.
Ο κ. Λιανός δεν δεσμεύτηκε για την απομάκρυνσή του και οι μαθητές πλέον θα συνεδριάσουν και θα αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους, τη συνέχιση ή μη της κατάληψης του σχολείου.

“Θα πρέπει όλοι μας να συμβάλουμε για να λήξει η κατάληψη” σημείωσε ο κ. Κοντόπουλος προσθέτοντας ότι “πολλά από τα προβλήματα του σχολείου είναι χρόνια, όπως οι δυο αίθουσες οι οποίες έχουν μείνει κλειστές εδώ και 11 χρόνια, ενώ για το θέμα του κάδου οι μαθητές έχουν αντιδράσει εδώ και τρία χρόνια… Το παράπονο είναι ότι μιλάμε για τα προβλήματα, αλλά δεν επιδιορθώνονται”.

Θα ανοίξει το σχολείο;

Μετά την παραπάνω συνεδρίαση του σχολικού συμβουλίου οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου καλούνται να αποφασίσουν εάν θα ανοίξουν το σχολείο τους ή όχι…
Σύμφωνα με πληροφορίες του naxostimes.gr οι μαθητές προσπάθησαν να συγκεντρωθούν το απόγευμα της Τετάρτης όμως δεν υπήρξε απαρτία και δεν μπόρεσαν να λάβουν κάποια απόφαση.
Έτσι η απόφαση τους για συνέχιση ή όχι της κατάληψης θα ληφθεί το πρωί της Πέμπτης, όπου το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο των μαθητών καλεί όλους τους μαθητές του 1ου Γυμνασίου να πάνε στο σχολείο, να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις και να ψηφίσουν για τη συνέχιση ή μη της κατάληψης.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*