Λήγει …με προϋποθέσεις η κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο – Κανονικά στα θρανία τη Δευτέρα οι μαθητές

katalipsi 1o gymnasio 2
admin
26/03/2017 17:48
 
 
 

Την απόφαση να λήξουν την κατάληψη του σχολείου τους αποφάσισαν οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου αργά το απόγευμα της Κυριακής.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δηλώσεις μαθήτριας του Δεκαπενταμελούς στο naxostimes.gr, μετά από σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο του σχολείου, ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Γιάννης Κοντόπουλος και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γιώργος Σαντοριναίος, μετά από διεξοδική συζήτηση τα παιδιά αποφάσισαν να λήξουν την κατάληψη και να επιστρέψουν τη Δευτέρα κανονικά στα θρανία, με μια όμως προϋπόθεση… Να συνεχίσουν οι γονείς τους τον αγώνα που εκείνα ξεκίνησαν και να μην τα παρατήσουν μέχρι να εκπληρωθούν τα αιτήματα τους. 
“Εμείς θα λήξουμε την κατάληψη και θα επιστρέψουμε στα μαθήματα μας με την προϋπόθεση όμως ότι οι γονείς μας θα υπερασπιστούν τα αιτήματα μαςς για ένα καλύτερο σχολείο” σημείωσε μεταξύ άλλων η μαθήτρια. 

Έτσι από τη Δευτέρα 27 Μαρτίου το πρωί οι γονείς είναι εκείνοι οι οποίοι θα διεκδικήσουν να απομακρυνθεί ο μεγάλος κάδος απορριμμάτων έξω αριστερά από την πόρτα του σχολείου, να αντικατασταθεί το δάπεδο μέσα στο σχολείο, να διαμορφωθεί κατάλληλα ο προαύλιος χώρος, να ξεκινήσει και να αποπερατωθεί το συντομότερο το έργο της επισκευής των δυο αιθουσών κ.λπ. 

Οι γονείς συμφώνησαν με τα παιδιά ότι υπάρχει αναγκαιότητα να γίνουν τα παραπάνω και αναλαμβάνουν αυτοί πλέον τα ηνία του αγώνα τους προκειμένου εκείνα να γυρίζουν στα θρανία και να συνεχίσουν κανονικά τα μαθήματα τους. 

Να σημειωθεί ότι ήδη οι γονείς με την παρουσία του διευθυντή του σχολείου, του αντιδημάρχου Δημήτρη Λιανού και του προέδρου της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Αρτέμη Ψαρρού συζήτησαν για ακόμα μια φορά τα αιτήματα των μαθητών την Παρασκευή το μεσημέρι, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Λυκείου.

Εκεί παραβρέθηκαν αρκετοί γονείς και όλοι μαζί αποφάσισαν να στηρίξουν τα δίκαια αιτήματα των παιδιών τους. Στη συζήτηση κυριάρχησε για ακόμα μια φορά το θέμα του κάδου απορριμμάτων που είναι τοποθετημένος δίπλα στην κεντρική είσοδο του σχολείου, με την πλευρά της δημοτικής αρχής να εξακολουθεί να μη δεσμεύεται για την απομάκρυνση του. Μάλιστα οι γονείς αποφάσισαν να ψάξουν το θέμα νομικά και να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να απομακρυνθεί ο κάδος. 

Η κατάληψη του 1ου Γυμνασίου ξεκίνησε την Πέμπτη 15 Μαρτίου και συνεχίστηκε μέχρι την Κυριακή 26 Μαρτίου. Στην παρέλαση για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου το πρώτο Γυμνάσιο συμμετείχε με αντιπροσωπία 10 μαθητών (σημαιοφόροι και τύμπανα). 

Τα αιτήματα που οδήγησαν τους μαθητές στην κατάληψη σύμφωνα με το Δεκαπενταμελές Συμβούλιο είναι:
1. Παράθυρα (σπασμένα ή δεν ανοίγουν) με αποτέλεσμα οι αίθουσες να μην αερίζονται
2. “Φουσκωμένο” πάτωμα, τουαλέτες, είδη υγιεινής, σαπούνια, χαρτιά, άσχημη μυρωδιά.
3. Κάδος (δίπλα στο σχολείο) – Υγιεινή, άσχημη εικόνα στην είσοδο του σχολείου, εστία μικροβίων, άσχημη μυρωδιά.
4. Οι δυο τάξεις δε λειτουργούν αφού το ταβάνι τους είναι έτοιμο να πέσει (ακριβώς απέναντι, μαθητές κάνουν μάθημα) και οι μαθητές αναγκάζονται να κάνουν μάθημα στο αμφιθέατρο και τη βιβλιοθήκη του σχολείου.
5. Άσχημη κατάσταση του προαύλιου χώρου ως αποτέλεσμα να συμβαίνουν πολλά ατυχήματα. Αλλαγή του δαπέδου του γηπέδου σε κάτι περισσότερο κατάλληλο για το σχολικό χώρο.
6. Ανεκμετάλλευτο ένα μέρος του πίσω προαυλίου.
Κάποια από αυτά εκπληρώθηκαν όμως αρκετά είναι σε εκκρεμότητα και πλέον οι γονείς αναλαμβάνουν να διεκδικήσουν την επίλυση τους. 

(Visited 120 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*