Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη ΣΑΕΚ Γενικού Νοσοκομείου Σύρου – Δείτε τα δικαιολογητικά

Newsroom.
19/08/2024 11:32
 
 
 

Ξεκίνησαν σήμερα 19 Αυγούστου οι εγγραφές στη ΣΑΕΚ Γενικού Νοσοκομείου Σύρου

Η Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) του Γ.Ν. ΣΥΡΟΥ προκειμένου να προβεί, εξάμηνο κατάρτισης 2024 Β΄ του εκπαιδευτικού έτους  2024-2025 :

– Στην επιλογή-εγγραφή υποψηφίων για το Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ φοίτησης,

– Στην κατάταξη αποφοίτων συναφών ειδικοτήτων των ΙΕΚ και του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας στο Α΄ ΕΞΑΜΗΝΟ φοίτησης με απαλλαγή από τα μαθήματα που έχουν ήδη διδαχθεί.

Σύμφωνα με :

* Το Ν.4763/ΦΕΚ254/Τ.Α΄/21-12-2020 όπου σύμφωνα με το άρθρο 25 παρ.1, στις Σ.Α.Ε.Κ. εγγράφονται οι απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή των ΓΕ.Λ και ΕΠΑ.Λ., καθώς και οι κάτοχοι ισότιμων τίτλων.

* Το ΦΕΚ 2591/Τ.Β/1-5-2024 όπου δημοσιεύθηκε η υπ‘ αριθμ. Γ6α/Γ.Π.18290 απόφαση τoυ Υφυπουργού Υγείας για τον ορισμό ειδικοτήτων που θα λειτουργήσουν στις Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής κατάρτισης Σ.Α.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και ΣΑΕΚ ΕΚΑΒ & τα παραρτήματά της για την εκπαιδευτική περίοδο 2024-2025 εγκρίθηκε για τη Σ.Α.Ε.Κ. ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ η λειτουργία:

1. της ειδικότητας:«ΒΟΗΘΟΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΡΑΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ» για το Α εξάμηνο

2. της  ειδικότητας «ΔΙΑΣΩΣΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ » για το Α εξάμηνο .

Το υπ’ αριθ. πρωτ. Γ6α/Γ.Π οικ.26395/14-5-2024 έγγραφο του τμήματος Α’ της Διεύθυνσης Νοσηλευτικής του Υπουργείου Υγείας με Θέμα : «Ημερομηνία υποβολής αιτήσεων καταρτιζόμενων στις ΣΑΕΚ του Υπουργείου Υγείας και στη Σ.Α.Ε.Κ. του Ε.Κ.Α.Β. και των παραρτημάτων της κατά την εκπαιδευτική περίοδο 2024-2025»

*  Την Κ.Υ.Α. υπ’ αριθ.Γ6α7037/Γ.Π./ΦΕΚ 4445/Τ.Β./22-8-22, Κανονισμός λειτουργίας Δ.Ι.Ε.Κ. αρμοδιότητας Υπουργείου Υγείας και Σ.Α.Ε.Κ. ΕΚΑΒ. όπου στο ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β άρθρο 6. παρ.5 προβλέπονται τα κριτήρια μοριοδότησης των υποψηφίων και τα δικαιολογητικά εγγραφής & το άρθρο 8 παράγραφος 1. όπου καθορίζεται ο μέγιστος αριθμός καταρτιζόμενων ανά τμήμα σε τριάντα (30), δύναται όμως να προσαυξάνεται κατά 10% με σκοπό τη σωστή κατανομή των καταρτιζόμενων.

Οι αιτήσεις των υποψήφιων καταρτιζόμενων για εγγραφές στο Α΄ εξάμηνο σπουδών θα υποβάλλονται από την 19η Αυγούστου έως την 13η Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Οι κάτοχοι Β.Ε.Κ των Σ.Α.Ε.Κ. και του Μεταλυκειακού Έτους – Τάξη Μαθητείας δύνανται να κατατάσσονται σε συναφείς ειδικότητες των Σ.Α.Ε.Κ., με απαλλαγή από τα μαθήματα τα οποία έχουν ήδη διδαχθεί ή κατατάσσονται σε εξάμηνο πέραν του Α΄ και σε συναφείς ειδικότητες, υποβάλλοντας σχετική αίτηση από την 19η Αυγούστου έως την 13η Σεπτεμβρίου.

Με βάση τα ανωτέρω η Σ.Α.Ε.Κ. Γ.Ν ΣΥΡΟΥ:

Τους ενδιαφερόμενους να καταθέσουν, στη Γραμματεία της Σ.Α.Ε.Κ. Γ.Ν ΣΥΡΟΥ. από 19/8/2024 μέχρι 13/9/2024 και ώρες 08:00πμ έως 14:00μμ, τα παρακάτω δικαιολογητικά επιλογής- εγγραφής και κατάταξης:

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Α ΕΞΑΜΗΝΟ :

*  Αίτηση (χορηγείται από τη Σ.Α.Ε.Κ. ΠΕΡΙΟΧΗ ΕΠΙΣΚΟΠΙΟ ΣΥΡΟΥ )

* Ο προβλεπόμενος πρωτότυπος τίτλος σπουδών Απολυτήριο (όχι πτυχίο) ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, εξατάξιου γυμνασίου, ΤΕΛ και ΤΕΕ Β Κύκλου

* Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

* Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης :α) προκειμένου για πολύτεκνο γονέα ή τέκνο όπως αυτό αποδεικνύεται από πιστοποιητικό του Δήμου ή επίσημο έγγραφο της ΑΣΠΕ β) Τέκνο πολύτεκνης η τρίτεκνης οικογένειας όπως αυτό αποδεικνύεται από το πιστοποιητικό του Δήμου γ) Τέκνο μονογονεϊκής οικογένειας όπως προκύπτει από επίσημα έγγραφα με τους περιορισμούς που τίθενται από την ισχύουσα νομοθεσία.

* Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ.

* Σε περίπτωση αλλοδαπών χωρών εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης, εντός Ευρωπαϊκής ένωσης και ομογενών αντί αστυνομικής ταυτότητας χρειάζεται Διαβατήριο ή ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς & άδεια διαμονής ενιαίου τύπου. Σε περίπτωση που ο βαθμός του τίτλου σπουδών έχει εκφραστεί σε διαφορετική από την εικοσάβαθμη κλίμακα, γίνεται αναγωγή στην εικοσάβαθμη κλίμακα από τις κατά τόπους Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σε ό,τι αφορά στους τίτλους Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης της αλλοδαπής απαιτείται προηγουμένως επίσημη μετάφραση του τίτλου, καθώς και η ισοτιμία του από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π..

* Για καταρτιζόμενους χωρών Ευρωπαϊκής ένωσης ή τρίτων χωρών απαιτείται γνώση Ελληνικής γλώσσας κατ’ ελάχιστο επίπεδο Β1 όπως προβλέπεται στο Ν. 4763/ΦΕΚ 254/Τ.Α./21-12-2020 κεφάλαιο Ε άρθρο 25 παρ. 3.

* Αλλοδαποί υπήκοοι χωρών εκτός Ε.Ε. στους οποίους έχει αναγνωριστεί η ιδιότητα πολιτικού πρόσφυγα και δεν μπορούν λόγω αντικειμενικής αδυναμίας να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά εγγραφής, προκειμένου να εγγραφούν στις Σ.Α.Ε.Κ. , υποβάλλουν αντί του τίτλου σπουδών, Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986, συνοδευόμενη από επίσημο έγγραφο του ελληνικού κράτους με το οποίο τους αναγνωρίζεται η προσφυγική ιδιότητα.

* Δίνεται η δυνατότητα εγγραφής σε Σ.Α.Ε.Κ. για αιτούντες άσυλο που κατέχουν Δελτίο Αιτούντος Διεθνούς Προστασίας σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Ν. 4636/2019 (Α΄ 169) και οι οποίοι πληρούν τις προϋποθέσεις της παρ.

ΟΙ ΚΑΤΟΧΟΙ Β.Ε.Κ ΤΩΝ Σ.Α.Ε.Κ. ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟΥ ΈΤΟΥΣ – ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ

Σ.Α.Ε.Κ , ΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΔΙΔΑΧΘΕΙ Η

ΚΑΤΑΤΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ Α΄ ΚΑΙ ΣΕ ΣΥΝΑΦΕΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΕ

 

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΣΕ ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ Α :

*  Αντίγραφο ΒΕΚ

* Φωτοτυπία Δελτίου αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου

* Βεβαίωση απόδοσης ΑΜΚΑ

* Πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης ή επίσημο έγγραφο της ένωσης πολυτέκνων (Για ιδιότητα τρίτεκνου γονέα ή τέκνου τρίτεκνης οικογένειας ή ιδιότητα του προστάτη ή του τέκνου μονογονεϊκής οικογένειας).

* Σε περίπτωση αλλοδαπών χωρών εκτός Ευρωπαϊκής ένωσης, εντός Ευρωπαϊκής ένωσης και ομογενών αντί αστυνομικής ταυτότητας χρειάζεται Διαβατήριο ή Ειδικό δελτίο ταυτότητας ομογενούς & άδεια διαμονής ενιαίου τύπου.

Κάθε καταρτιζόμενος μπορεί να παρακολουθεί σε μια μόνο Σ.Α.Ε.Κ. και μια μόνο ειδικότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάρτισής του, συμπεριλαμβανομένης της πρακτικής άσκησης ή μαθητείας. Οι καταρτιζόμενοι δεν δύνανται να εγγραφούν και να φοιτούν παράλληλα σε άλλες δομές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ή μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κατάρτισης.

Τα μόρια κάθε υποψηφίου δύναται να ανακοινωθούν πριν την έκδοση των αποτελεσμάτων. Δικαίωμα ένστασης επί του αριθμού των μορίων του έχει κάθε υποψήφιος καταρτιζόμενος. Η ένσταση υποβάλλεται εντός τριών εργάσιμων ημερών από την ανακοίνωση των μορίων στη γραμματεία της Σ.Α.Ε.Κ.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου όπου λειτουργεί η Σ.Α.Ε.Κ. συγκροτείται τριμελής επιτροπή για τη μοριοδότηση και την εξέταση όλων των ενστάσεων των υποψήφιων καταρτιζόμενων.

Η διαδικασία οριστικοποίησης των εγγραφών θα πρέπει να ολοκληρωθεί τουλάχιστον πέντε (5) ημέρες πριν από την έναρξη των μαθημάτων των Σ.Α.Ε.Κ.

–  Η φοίτηση στη Σ.Α.Ε.Κ.  είναι       πρωινές ώρες , και παρέχεται δωρεάν.

–  Δεν υπάρχει όριο ηλικίας για την εγγραφή και φοίτηση.

–  Δυνατότητα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης όταν απαιτείται από τη νομοθεσία.

–  Δίνεται βεβαίωση για αναβολή στράτευσης.

–  Οι απόφοιτοι των Σ.Α.Ε.Κ. που έχουν πιστοποίηση έχουν δυνατότητα πρόσβασης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με κατατακτήριες εξετάσεις

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:

Τηλέφωνο: 2281081557 -6979597082 στη γραμματεία της Σ.Α.Ε.Κ. , τον μήνα Αύγουστο από 19-8-2024 ως 13- 9-2024 καθημερινά τις εργάσιμες ημέρες 8:00 π.μ. με 14:00 μ.μ.

E-mail : saekgenikounosokomeiousyrou@gmail.com

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 17 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*