Υπό κατάληψη και πάλι το 1ο Γυμνάσιο Νάξου

2h katalipsi A gymnasio 3
admin
02/05/2017 10:18
 
 
 

 

Σε κατάληψη του σχολείου τους προχώρησαν από σήμερα το πρωί οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Νάξου…

Οι μαθητές αποφάσισαν την εκ νέου κατάληψη του σχολείου τους αφού δεν είδαν “το θα να γίνεται πράξη” όπως περίμεναν μετά από τις υποσχέσεις που είχαν λάβει από τη δημοτική αρχή, όπως σημειώνουν στο www.naxostimes.gr.

2h katalipsi A gymnasio 5

Σημαντικότερο αίτημα τους η απομάκρυνση του μεγάλου κάδου αποσυμπίεσης που βρίσκεται αριστερά από την είσοδο του σχολείου τους, o οποίος όπως ισχυρίζονται αποτελεί εστία μικροβίων και μόλυνσης. 

Άλλα αιτήματα των μαθητών είναι η επιδιόρθωση του δαπέδου μέσα στο χώρο του σχολείου και στο γήπεδο μπάσκετ καθώς και η επισκευή των δύο αιθουσών οι οποίες λόγω κτηριακών προβλημάτων παραμένουν κλειστές. 

Ουσιαστικά, καθοριστικό ρόλο για τους μαθητές όπως όλα δείχνουν, παίζει η απομάκρυνση του μεγάλου κάδου (ο οποίος σήμερα έχει αποσυρθεί προσωρινά), θέμα το οποίο έθεσαν και στο δήμαρχο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κατά τη σημερινή τους συνάντηση στο δημαρχείο.

margaritis dimarxos 1

“Η δημοτική αρχή ουδέποτε υποσχέθηκε ότι ο κάδος θα απομακρυνθεί άμεσα από το σημείο. Είναι θέμα της τοπικής κοινωνίας και η χωροθέτηση των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης θα αποφασιστεί μέσα από διαβούλευση και στο πλαίσιο της μελέτης που είναι σε εξέλιξη, και αφορά το ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων. Η διαβούλευση όπως υπολογίζεται θα πραγματοποιηθεί σε περίπου ένα μήνα” σημείωσε στο www.naxostimes.gr ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων Μανόλης Μαργαρίτης.

katalipsi 1o gymnasio 27

Σε ότι αφορά τις δυο αίθουσες του σχολείου οι οποίες λόγω κτηριακών προβλημάτων παραμένουν κλειστές, όπως ανεφερε στο www.naxostimes.gr ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Λιανός, ο δήμος έχει έτοιμη τη δημοπράτηση του έργου της αντικατάστασης της στέγης των δυο αιθουσών και μέχρι το Σεπτέμβρη -αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρξουν ενστάσεις- το έργο θα έχει αποπερατωθεί. “Είναι ένα έργο ύψους 130.000 ευρώ και πιστεύουμε ότι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα έχει ολοκληρωθεί εάν δεν θα υπάρξουν ενστάσεις όπως έγινε και με το έργο του προαύλιου χώρου του σχολείου του Φιλωτίου” σημείωσε.

2h katalipsi A gymnasio 4

Οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου θα πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση την Τετάρτη το πρωί για να αποφασίσουν για τη συνέχεια της κατάληψης. Για το λόγο αυτό καλούν όλα τα παιδιά να βρίσκονται στο χώρο του σχολείου στις 8:15 το πρωί.  

Διαβάστε ΕΔΩ για την κατάληψη του σχολείου στις 15 Μαρτίου. 

(Visited 46 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*