VIDEO: Σχολικό συμβούλιο του 1ου Γυμνασίου Νάξου με την παρουσία του Χ. Μιχαλόπουλου – Ο κάδος, το καλώδιο και η κατάληψη

mixalopoulos kontopoulos 35
admin
03/05/2017 23:38
 
 
 

Με τη συμμετοχή του Διευθυντή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων Χρήστου Μιχαλόπουλου, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το μεσημέρι ένα ακόμη Σχολικό Συμβούλιο του 1ου Γυμνασίου Νάξου, με θέμα την κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές.

Ο διευθυντής του σχολείου Γιάννης Κοντόπουλος, εξέθεσε τα αιτήματα που οδήγησαν τους μαθητές για δεύτερη φορά μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα σε κατάληψη του σχολείου, εστιάζοντας στον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται δεξιά στην είσοδο του σχολείου, αλλά και στο ηλεκτροφόρο καλώδιο που περνά από το προαύλιο. Δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί και στα άλλα θέματα που αφορούν κτηριακά προβλήματα (τις δυο αίθουσες, το δάπεδο του σχολείου και το γήπεδο μπάσκετ).
“Το πονάω αυτό το σχολείο στο οποίο φοίτησα κι εγώ” είπε ο κ. Κοντόπουλος κάνοντας εκτενή αναφορά στο ιστορικό με τις δυο αίθουσες οι οποίες είναι κλειδωμένες λόγω της ανάγκης άμεσης επισκευής τους.

kados 33

“Το πρόβλημα είναι ότι θα πρέπει να φύγει ο κάδος από την είσοδο του σχολείου. Περάσανε τρεισήμισι χρόνια και εμείς το “λουζόμαστε” το πρόβλημα. Τα παιδιά αναγκάστηκαν να κάνουν κατάληψη γιατί ούτε ο δήμαρχος ούτε κανένας άλλος δε δίνει λύση στο πρόβλημα τους” είπε.

Απευθυνόμενος στον κ. Μιχαλόπουλο ο διευθυντής του 1ου Γυμνασίου ζήτησε τη στήριξη του στον αγώνα των παιδιών για την απομάκρυνση του κάδου και κάλεσε τη δημοτική αρχή “να βάλει στην άκρη τον εγωισμό και τη μικροπολιτική”.
“Προσωπικές κόντρες είναι και τίποτα άλλο. Θα πρέπει να ρίξουν τους τόνους και τον εγωισμό και να εξαφανίσουν από εκεί τον κάδο. Μιλάνε για διαβούλευση… ποια διαβούλευση και κουραφέξαλα;” σημείωσε.

Ο κ. Κοντόπουλος αναφέρθηκε επίσης και στο ηλεκτροφόρο καλώδιο που περνά από τον κήπο στη μπροστινή αυλή του σχολείου και τους κινδύνους που εγκυμονεί. “Σκαλίζαμε με τα παιδιά και ανακαλύψαμε ότι από εκεί περνά το ηλεκτροφόρο καλώδιο του κάδου… Ζήτησα να το βγάλουν από εκεί, ξανασκάψαμε και πάλι εκεί το βρήκαμε. Πήγαμε στον Εισαγγελέα και μας είπε ότι αν κάποιο παιδί πάθει τίποτα εμείς θα βρούμε το μπελά μας. Εμείς το καλώδιο θα το βγάλουμε από εκεί”.

Ο Προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χρήστος Μιχαλόπουλος, εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει το σχολείο άμεσα να ανοίξει και έθεσε στους μαθητές τον προβληματισμό αν είναι  σωστός αυτός ο τρόπος που διεκδικούν τα αιτήματα τους.

“Θεωρώ άσχημο το γεγονός να χάνονται ώρες. Το κτηριακό είναι ένα θέμα που αφορά το δήμο, κάντε προτάσεις για βελτιώσεις… Δεν υπάρχει λόγος να χάνονται μαθήματα. Θα πρέπει να κατέβουν οι τόνοι και να αναζητηθούν λύσεις. Τα σχολεία δεν είναι χώροι για αντιδικίες με τους δήμους. Ο χώρος του σχολείου είναι ιερός” σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι δυο πλευρές θα πρέπει με κάθε τρόπο “να τα βρουν” και να επιστρέψουν τα παιδιά στα θρανία.
“Είναι άκαιρο να βρισκόμαστε εδώ για ένα κάδο… Ας πάνε κάποιοι να δουν πως λύνονται τέτοια προβλήματα σε άλλες σχολικές κοινωνίες. Προτείνετε λύσεις… ας είναι εκεί τις ώρες που δε λειτουργεί το σχολείο για παράδειγμα…”.

Μαθητής του Δεκαπενταμελούς Συμβουλίου ξεκαθάρισε στον κ. Μιχαλόπουλο ότι το μοναδικό πράγμα που δεν θέλουν τα παιδιά είναι να χάνουν ώρες. “Δεν θέλουμε να χάνουμε ώρες, θέλουμε να τραβήξουμε την προσοχή, γιατί κανένας δεν ασχολείται για να δοθεί λύση στο πρόβλημα μας”.

Το λόγο πήρε και το μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων πατέρας Συμεών, ο οποίος πρότεινε να ανοίξει το σχολείο και στο χώρο όπου βρίσκεται ο κάδος οι μαθητές να κάνουν εκδηλώσεις. “Να κάνουμε μια συναυλία, μια εκδήλωση, μια ημερίδα και μέσα από εκεί να προβάλουμε τα αιτήματα μας”.
Ο πατέρας Συμεών σημείωσε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό να φύγει το καλώδιο, το οποίο είναι ιδιαίτερα επικίνδυνο για τους μαθητές.

Ο Γιάννης Κοντόπουλος, υπογράμμισε ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, όσο και ο Σύλλογος Γονέων είναι με το μέρος των παιδιών και συμφωνούν με τα αιτήματα τους.

“Τα παιδιά το γνωρίζουν ότι είμαστε με το μέρος τους… Ξέρω πως δεν έχουν θυμώσει με τον κάδο αλλά μέσα τους αναρωτιούνται πως μπορεί να υπάρχει τόσο μεγάλος εγωισμός από την πλευρά της δημοτικής αρχής” είπε και πρότεινε, οι μαθητές να προσπαθήσουν να διεκδικήσουν το αίτημα τους με διαφορετικό τρόπο. “Να κάνουμε πράγματα, εκεί… να φυτέψουμε λουλούδια, ή και να ζωγραφίσουμε”.
Επίσης ο κ. Κοντόπουλος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι έκοψε το ρεύμα προς τον κάδο λόγω της επικινδυνότητας του καλωδίου.

Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση:

{youtube}BX8qpW6n4dI{/youtube}

(Visited 30 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*