Σταθερά παρών ο «Θησέας» στη Σαντορίνη

ekpaideysi thiseas 1
admin
05/05/2017 14:40
 
 
 

Έναν χρόνο σταθερής λειτουργίας συμπλήρωσε το παράρτημα του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Θησέας Κυκλάδων» στη Σαντορίνη και το γιόρτασε με μια πληθώρα δράσεων και εκδηλώσεων.
Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τον Δήμο Θήρας, την Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων – Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων και τον Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού και απευθύνονταν στην τοπική κοινωνία και κυρίως το μέλλον της, δηλαδή τα παιδιά του νησιού.

ekpaideysi thiseas 2

Δράσεις για την οδική ασφάλεια και την κυκλοφοριακή αγωγή
Στις 25 Απριλίου, στον χώρο του παραρτήματος στα Φηρά, η επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Αναστασία Προκοπίου παρουσίασε τον απολογισμό έργου του πρώτου έτους λειτουργίας του στη Σαντορίνη, παρουσία του προέδρου του Κέντρου Πρόληψης και αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Λεονταρίτη, του αντιπροέδρου του Κέντρου και περιφερειακού συμβούλου κ. Σιγάλα και των μελών του Δ.Σ. κ. Ζώρζου (δημάρχου Θήρας) και κ. Τζανακόπουλου, (αντιπροέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου). Στη συγκεκριμένη εκδήλωση παρέστησαν, επίσης, φίλοι και συνεργάτες του Κέντρου Πρόληψης.
Επίσης, υλοποιήθηκαν δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του νησιού, καθώς και στην ευρύτερη κοινότητα από το «Ελληνικό Ινστιτούτο Έρευνας και Εκπαίδευσης για την Οδική Ασφάλεια και την Πρόληψη & Μείωση των τροχαίων ατυχημάτων “Πάνος Μυλωνάς”» που είχε προσκληθεί από το Κέντρο Πρόληψης.

eortasmos thiseas 1

eortasmos thiseas 2
Πιο συγκεκριμένα:
Από το πρωί της Τρίτης 25 Απριλίου και κάθε μέρα, εξειδικευμένο προσωπικό του Ινστιτούτου – σε συνεργασία με επιστημονικά στελέχη του Κέντρου Πρόληψης -επισκέφθηκαν όλα τα Γυμνάσια και Λύκεια της Σαντορίνης (συμπεριλαμβανομένου του εσπερινού ΕΠΑΛ και του ΣΔΕ), προκειμένου να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν όλους τους μαθητές σε ζητήματα κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας. Οι μαθητές Λυκείου, μάλιστα, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τον προσομοιωτή πρόσκρουσης και τα ειδικά γυαλιά προσομοίωσης μέθης.
Στις επισκέψεις αυτές συμμετείχαν και οι μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ανάφης και της Θηρασιάς. Οι ενημερώσεις στα σχολεία έγιναν σε συνεργασία με τις σχολικές δομές και την υπεύθυνη Τομέα Σχολικών Δραστηριοτήτων της ΔΔΕ Κυκλάδων.
Τους ίδιους προσομοιωτές είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και όσοι παρέστησαν στην Εσπερίδα που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 27 Απριλίου στο Ίδρυμα Λουκά και Ευάγγελου Μπελλώνια στα Φηρά με θέμα: «Ασφάλεια στον δρόμο – Δικαίωμα όλων μας». Οι παριστάμενοι παρακολούθησαν, επίσης, τις σχετικές ομιλίες από την πρόεδρο του ΙΟΑΣ κα Δανέλλη-Μυλωνά, τον Βοηθό Συνήγορο του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Μόσχο και την υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων κα Σπαρτινού. Τη συζήτηση συντόνισε η κα Προκοπίου.

esperida thiseas 1

esperida thiseas 2
Την Τετάρτη 26 Απριλίου το Κέντρο Πρόληψης συμμετείχε στην εκπαιδευτική συνάντηση που διοργάνωσε η υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων για εκπαιδευτικούς με θέμα τον ρόλο του σχολείου στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, μέσω της εκπαίδευσης των μαθητών.
Τέλος, ο Βοηθός Συνήγορος του Πολίτη για τα Δικαιώματα του Παιδιού κ. Μόσχος, την Πέμπτη 27 και την Παρασκευή 28 Απριλίου επισκέφθηκε τα Δημοτικά Σχολεία Εμπορείου και Φηρών και συζήτησε με τους μαθητές, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης τους σε θέματα οδικής ασφάλειας.

ekpaideysi thiseas 3
«Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που οι εκδηλώσεις εορτασμού του ενός έτους λειτουργίας του παραρτήματος στη Σαντορίνη, πλαισιώθηκαν από μια τόσο σημαντική συνεργατική δράση με μεγάλη εμβέλεια και θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους τίμησαν τις εκδηλώσεις αυτές, από οποιονδήποτε ρόλο και με οποιονδήποτε τρόπο» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Κέντρου Πρόληψης «Θησέας».

ekpaideysi thiseas 4

ekpaideysi thiseas 5

 

(Visited 21 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*