Υπέρ της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής στη Σύρο ο Γιώργος Λεονταρίτης

leontaritis azariadis
admin
05/05/2017 15:49
 
 
 

Τη θετική ανταπόκριση του Γιώργου Λεονταρίτη βρήκε το θέμα της ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής με έδρα τη Σύρο, το οποίο κυριάρχησε στην πρώτη επίσημη επίσκεψη του νέου προέδρου του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου Φιλίππου Αζαριάδης – Τοπάλογλου στον αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων.
Ο κ. Αζαριάδης – Τοπάλογλου, συνοδευόμενος από την αναπληρώτρια Προϊσταμένη Περιφερειακής Διεύθυνσης Σύρου Ελένη Γουρνέλου, έθεσε επίσης την αναγκαιότητα εξεύρεσης νέων κτιριακών υποδομών και εξοπλισμού που θα καλύπτουν τις ανάγκες του Πολυτεχνικού Τμήματος της Σύρου, καθώς και την αναζήτηση χορηγιών από τοπικούς φορείς, τη θεσμοθέτηση βραβεύσεων στους φοιτητές που αριστεύουν και τη χορήγηση υποτροφιών.
Από την πλευρά του, ο κ. Λεονταρίτης υποστήριξε ότι είναι αναγκαία η εξασφάλιση ολοκληρωμένων πανεπιστημιακών δομών για το Πολυτεχνικό Τμήμα της Σύρου (που «ενηλικιώνεται» και συμπληρώνει 18 χρόνια λειτουργίας), καλώντας την τοπική κοινωνία και τους εκπροσώπους των φορέων «να αγκαλιάσουν και να στηρίξουν τη λειτουργία της ακαδημαϊκής κοινότητας», η ύπαρξη της οποίας – όπως είπε – «ενισχύει τη δυνατότητα της Σύρου να συμβαδίζει με τη σύγχρονη πραγματικότητα».
«Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει επενδύσει στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, θεωρώντας το ως ένα εξαιρετικό ίδρυμα, διεθνούς εμβέλειας, που παράγει αξιόλογη επιστημονική γνώση και επιστήμονες» επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης και πρότεινε να βρεθούν τρόποι συνεργασιών με το Πολυτεχνικό Τμήμα της Σύρου, ώστε το εξαίρετο επιστημονικό δυναμικό του να ενισχύσει με προτάσεις του το έργο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

(Visited 24 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*