Μάνος Σταυριανός: Ζητήματα παιδείας στην Πάρο και πρωτοβουλίες της Ένωσης Γονέων για στήριξη εκπαιδευτικών και μαθητών

Newsroom
14/10/2024 21:19
 
 
 

 

Ο Μάνος Σταυριανός, πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Πάρου, μίλησε στον Aegean Voice και την εκπομπή «Μέρα μεσημέρι» με την Πόπη Αλιμπέρτη, θέτοντας σοβαρά ζητήματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα του νησιού.

Ο κ. Σταυριανός αναφέρθηκε αρχικά στην κατάργηση των σχολικών επιτροπών, τονίζοντας ότι αυτό πλήττει σοβαρά την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης στην Πάρο, αφού τα σχολεία δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε τα απαραίτητα αναλώσιμα.

Παρά τις πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί, σε συνεργασία με διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικά σωματεία, δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση από τις αρχές. Η Ένωση Γονέων Πάρου έχει ιδρύσει ταμείο ενίσχυσης εκπαιδευτικών, μέσω του οποίου συγκεντρώνονται χρήματα για την υποστήριξη των νεοδιόριστων δασκάλων. Παράλληλα, ο κ. Σταυριανός αναφέρθηκε στο χρόνιο πρόβλημα της στέγασης των εκπαιδευτικών, σημειώνοντας ότι η Ένωση σε συνεργασία με την τοπική κοινωνία, συντάσσει λίστα με διαθέσιμα καταλύματα για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους.

Σχετικά με τη λειτουργία Ειδικού Νηπιαγωγείου και Δημοτικού, δεν έχει υπάρξει καμία εξέλιξη, ενώ η Ένωση συνεργάζεται με το ΚΕΔΑΣΥ Νάξου για να προωθήσει το ζήτημα. Επίσης, τονίστηκε η ανάγκη δημιουργίας Ομοσπονδίας Γονέων Κυκλάδων και η ίδρυση Ένωσης Γονέων στη Νάξο.

Ένα σημαντικό βήμα που ανέφερε ο κ. Σταυριανός είναι η ανάληψη του ρόλου της Ένωσης Γονέων Πάρου ως πρεσβευτής του κώδικα ColorADD στις Κυκλάδες, μια πρωτοβουλία που θα διευκολύνει την ενσωμάτωση μαθητών με δυσχρωματοψία.

Τέλος, ο πρόεδρος ανακοίνωσε τη διοργάνωση ενός καλοκαιρινού Camp με στόχο την απασχόληση των παιδιών και τη στήριξη των γονέων κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ακολουθήστε το naxostimes.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

(Visited 36 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*