Παγκόσμια διάκριση του ΓΕΛ Τραγαίας στο διαγωνισμό φωτογραφίας για το Πείραμα Ερατοσθένης

gel tragaias eratosthenis 1
admin
19/05/2017 18:55
 
 
 

40 σχολεία και ιδρύματα έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό φωτογραφίας Μαρτίου 2017 “ODS Eratosthenes Experiment community”, υποβάλλοντας φωτογραφίες που καταγράφουν τη συμμετοχή των σχολείων στο πείραμα του Ερατοσθένη.

Το Γενικό Λύκειο Τραγαίας ήταν ένα από αυτά, που όχι μόνο έλαβε μέρος στο διαγωνισμό, αλλά και διακρίθηκε σε αυτόν κερδίζοντας την 4η θέση!

gel tragaias eratosthenis oli 1

Στη βραβευμένη φωτογραφία απεικονίζονται τα παιδιά του ΓΕΛ Τραγαίας που έκαναν το πείραμα του Ερατοσθένη, έξω από ένα πολύ σημαντικό μνημείο της Νάξου, τον Άγιο Γεώργιο Διασορίτη που βρίσκεται στο Λεκανοπέδιο της Τραγαίας. 

Στο διαγωνισμό συμμετείχαν μαθητές από διαφορετικές χώρες και στην πρώτη δεκάδα διακρίθηκαν (κατά σειρά) μαθητές από την Ισπανία, Κολομβία, Μαρόκο, Ελλάδα (ΓΕΛ Τραγαίας), Κροατία, Ιταλία, Σερβία, Πολωνία, Ρουμανία και Πορτογαλία.

Διαγωνισμός Φωτογραφίας Ερατοσθένης Μάρτιος 2017

Νικητής Διαγωνισμού φωτογραφίας για το Πείραμα Ερατοσθένης Μάρτιος 2017:
Κ. Krsto Maslesa από το σχολείο “Jovan Serbanovic”, στην πόλη Ranovac της Σερβίας. Ο Κ. Krsto Maslesa θα λάβει υποτροφία για να παρακολουθήσει την Καλοκαιρινή Ακαδημία Inspiring Science Education 2017.

eratosthenis 1

Οι τρεις επόμενοι νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας ήταν:

eratosthenis 2

Η Lucija Baljkas από την 7η σχολή γυμνασίου, στην πόλη Ζάγκρεμπ της Κροατίας

eratosthenis 3

Η Alina Dermengiu από το “Mircea cel Batran” Colegiul National, στην πόλη της Constanta στη Ρουμανία και οι μαθητές του ΓΕΛ Τραγαίας.

Να σημειωθεί ότι οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Τραγαίας δεν είναι η πρώτη φορά που λαμβάνουν μέρος στο διαγωνισμό, αφού και το Μάρτιο του 2016 κατέκτησαν την ψηλότερη κορυφή των Κυκλάδων, την κορυφή του Ζα, αλλά και το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό “Το Πείραμα του Ερατοσθένη 2016”.

Οι μαθητές της Β΄ τάξης του Λυκείου μαζί με τους καθηγητές τους πραγματοποίησαν το πείραμα του Ερατοσθένη, δηλαδή τη μέτρηση της περιμέτρου της γης και την απόδειξη της σφαιρικότητας της. Οι μετρήσεις πέτυχαν, αποδεικνύοντας ότι ένα τόσο παλιό πείραμα επαληθεύεται χιλιάδες χρόνια μετά, αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη δύναμη του αρχαίου ελληνικού πνεύματος…

 

 

(Visited 23 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*