Νέο, εντατικό σχολείο από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στη Νάξο

danakos moni fotodoti
admin
14/07/2017 09:13
 
 
 

Νέοι και καταξιωμένοι – στον χώρο του περιβάλλοντος – Έλληνες και ξένοι επιστήμονες απαρτίζουν την πολυμελή ομάδα του McAgenda (ενός Erasmus+ σχέδιο με επικεφαλής την Αν. Καθηγήτρια Νίκη Ευελπίδου) που θα συμμετάσχει στο νέο, Εντατικό Σχολείο που θα πραγματοποιηθεί στη Νάξο και έχει τίτλο “Quaternary GeoEnvironment – ArchaeoGeomorphology”.
Αυτή τη φορά το Σχολείο θα εστιάσει, κυρίως, στις περιβαλλοντικές μεταβολές που έλαβαν χώρα τα τελευταία 10.000 χρόνια, αλλά και σε θέματα Αρχαιο-Γεωμορφολογίας. Κατά τη διάρκεια του Εντατικού Σχολείου, θα λάβουν χώρα μαθήματα στην τάξη και στο ύπαιθρο, εργαστηριακές ασκήσεις και πειράματα. Οι εκπαιδευόμενοι θα είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες από την Ελλάδα, την Ιταλία, τη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Τυνησία και την Ιαπωνία.
Στη διοργάνωση συμμετέχουν το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το University of Aix-Marseille -AMU της Γαλλίας και το University of Trieste -UNITS της Ιταλίας, ενώ αρωγός σε αυτήν την προσπάθεια, όπως και στις προηγούμενες, είναι ο Δήμος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων.
Σημειώνεται ότι το νέο, Εντατικό Σχολείο έρχεται μετά από την επιτυχημένη διοργάνωση του Εντατικού Σχολείου που έγινε το φθινόπωρο του 2016 στη Νάξο με τίτλο “Analysis and Management of Anthropogenic Natural Hazards and Disasters”. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ακολουθούν τις δραστηριότητες του Εντατικού Σχολείου στη σελίδα του το Facebook, ενώ πρόσθετες πληροφορίες για το σύνολο της δράσης του McAgenda θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του.

 

(Visited 27 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*