Στον υπουργό Παιδείας αντιπροσωπεία φορέων της Σύρου για την έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής – Αισιόδοξος ο Γ. Λεονταρίτης

giavrogloy synantisi panepistimio syros
admin
20/07/2017 15:28
 
 
 

Με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γιαβρόγλου συναντήθηκαν σήμερα οι φορείς της Σύρου και εκπρόσωποι της τοπικής πανεπιστημιακής κοινότητας, με αντικείμενο της συνάντησης να είναι ο καθορισμός της έδρας της υπό ίδρυσης Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου.
Οι συριανοί φορείς έθεσαν υπόψη του υπουργού την σκοπιμότητα, αλλά και την αναγκαιότητα να καθοριστεί ως έδρα της Σχολής η Σύρος, προκειμένου να ικανοποιηθούν με τον τρόπο αυτό, οι αποφάσεις της πανεπιστημιακής κοινότητας, όπως επίσης και το αίτημα της τοπικής κοινωνίας.
Στη «φαρέτρα» των επιχειρημάτων τους, οι φορείς της Σύρου είχαν το γεγονός ότι αγνοήθηκαν αποφάσεις της πανεπιστημιακής και ακαδημαϊκής κοινότητας (οι οποίες ήταν απόλυτα τεκμηριωμένες και βασισμένες σε επιστημονικά κριτήρια, ενώ απολάμβαναν και την καθολική στήριξη του συνόλου των φορέων της Σύρου), καθώς και τη δέσμευση για ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών και υλοποίηση ενεργειών (όσον αφορά στη βελτίωση των κτηριακών υποδομών της Σχολής, με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξή της). Στις πρωτοβουλίες αυτές περιλαμβάνονται η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων για παραχώρηση του πρώην κτηρίου Elysee, του συγκροτήματος Κορνηλάκη και άλλων δύο κτηρίων κυριότητας του Δήμου και της προσπάθειας αξιοποίησης μέρους της έκτασης του στρατοπέδου, προκειμένου να δημιουργηθούν σύγχρονες πανεπιστημιακές εγκαταστάσεις.
Ο κ. Γιαβρόγλου άκουσε τους φορείς της Σύρου και τους τοπικούς βουλευτές που συμμετείχαν στη συνάντηση, ωστόσο δεν έκανε γνωστές τις προθέσεις του και επιφυλάχθηκε να απαντήσει. Έδειξε πάντως, να πείθεται από την εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία της συριανής αντιπροσωπείας, κατανοώντας τη σπουδαιότητα που διαδραματίζει η αναβάθμιση του Τμήματος για το Πανεπιστήμιο, για το νησί αλλά και ολόκληρο τον νομό.

Γ. Λεονταρίτης: «Τα επιχειρήματά μας ήταν αδιαμφισβήτητα»
«Μετά από αυτή τη συνάντηση, θεωρούμε πως το δίκαιο αίτημά μας σύντομα θα έχει θετική έκβαση. Το θέμα του καθορισμού της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής στη Σύρο, είναι για μας μείζονος σημασίας και πρώτο στην ατζέντα του ενδιαφέροντος» δήλωσε σχετικά ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης και συνέχισε: «ο καθορισμός της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής στη Σύρο δεν αποτελεί απλώς ένα δίκαιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, της πανεπιστημιακής κοινότητας και όνειρο δεκαετίας για όλους τους Συριανούς, αλλά είναι και μια τεκμηριωμένη πρόταση που θα ενδυναμώσει ουσιαστικά ένα από τα πιο παραγωγικά Πανεπιστημιακά Τμήματα της χώρας, συμβάλλοντας καταλυτικά στην ανάπτυξη και την τοπική οικονομία του τόπου μας».
«Πιστεύω ότι τα επιχειρήματά μας ήταν αδιαμφισβήτητα και θα πείσουν τον Υπουργό για την αναγκαιότητα καθορισμού της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής στη Σύρο και της αποδοχής των αποφάσεων της Ακαδημαϊκής και Πανεπιστημιακής Κοινότητας και του αιτήματος μιας ολόκληρης κοινωνίας. Τα επιχειρήματά μας υποστηρίχθηκαν και από τους συμμετέχοντες βουλευτές του νομού και είμαι αισιόδοξος ότι το θέμα θα έχει θετική έκβαση. Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου θα παρακολουθεί στενά την εξέλιξη του θέματος σε καθημερινή βάση και θα συνεχίσει τις προσπάθειες, μέχρι την τελική δικαίωση» κατέληξε ο κ. Λεονταρίτης.

(Visited 24 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*