Κατάληψη στο 1ο Γυμνάσιο Νάξου: Οι μαθητές ζητούν “ανθρώπινο” σχολείο (video+φώτος)

admin
11/03/2015 16:54
 
 
 
Με τη συντριπτική πλειοψηφία της Γενικής Συνέλευσης των μαθητών του 1ου Γυμνασίου Νάξου να λέει "ναι" (207 ψήφους υπέρ και 8 κατά), προχώρησαν το πρωί της Τετάρτης σε κατάληψη του σχολείου τους οι μαθητές διεκδικώντας λύσεις σε άλυτα εδώ και χρόνια, κυρίως, κτηριακά προβλήματα του σχολείου τους.

 
Αγανακτισμένοι οι μαθητές μετά από ένα δύσκολο χειμώνα είπαν "φτάνει πια, θέλουμε ένα αξιοπρεπές και ασφαλές σχολείο" αφού σε πολλές περιπτώσεις μέσα στις αίθουσες πέφτουν σοβάδες, ενώ σε συγκεκριμένη περίπτωση, όπως οι ίδιοι κατήγγειλαν, από θαύμα δεν προκλήθηκε ατύχημα αφού εν ώρα διαλείμματος σε αίθουσα του σχολείου έπεσαν ολόκληρα κομμάτια από το ταβάνι.  
 
 
Οι μαθητές μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του naxostimes περιέγραψαν την τραγική κατάσταση που βιώνουν στο σχολείο τους, καταγγέλλοντας ότι εν ώρα μαθήματος, όταν βρέχει… βρέχει και μέσα στις 2 προκάτ αίθουσες του σχολείου και το νερό πέφτει κυριολεκτικά επάνω τους, ενώ υπάρχει σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος αφού το νερό τρέχει κι επάνω στις πρίζες!
Δυο αίθουσες του σχολείου έχουν κριθεί ακατάλληλες ενώ προβλήματα υπάρχουν τόσο στο διάδρομο του σχολείου όσο και τις τουαλέτες.
Ωστόσο, κλιμάκιο από το δήμο Νάξου και Μικρών Κυκλάδων επισκέφτηκε την Τετάρτη το μεσημερι το σχολείο, προκειμένου να δρομολογήσει λύσεις στα προβλήματα. 
"Θα έπρεπε να κάνουμε κατάληψη για να έρθουν οι υπεύθυνοι να δουν τα προβλήματα του σχολείου μας" σημείωσαν αγανακτισμένοι οι μαθητές και δήλωσαν ότι δεν θα λήξουν την κατάληψη αν δεν δουν "εδώ και τώρα" να διορθώνονται όλα όσα αναφέρουν στα αιτήματα τους.
"Εμείς θα είμαστε εδώ και θα ανοίγουμε μόνο στους εργάτες που θα έρχονται να επιδιορθώνουν όλα όσα αναφέρουμε" σημείωσαν. 
 
 
Οι μαθητές δήλωσαν ακόμη ότι αυτό που συμφωνήθηκε στη σημερινή σύσκεψη που έγινε και συμμετείχε ο αντιδήμαρχος Τοτόμης Πρωτονοτάριος, εκπρόσωποι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, γονείς και ο πρόεδρος της β΄ βάθμιας σχολικής επιτροπής Γιάννης Κοντόπουλος, είναι να χρησιμοποιηθούν οι χώροι των γραφείων των καθηγητών αλλά και της βιβλιοθήκης του σχολείου ώστε να μεταφερθούν εκεί προσωρινά οι μαθητές που κάνουν μαθήματα στις αίθουσες προκάτ.
 
 
Άλλες "δεσμεύσεις" που απέσπασαν οι μαθητές είναι να προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες για να επιδιορθωθούν και τα άλλα κτηριακά προβλήματα του σχολείου όπως η κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες, επισκευή του διαδρόμου (που πέφτουν σοβάδες) αλλά και των αιθουσών των οποίων οι οροφές υπάρχει κίνδυνος να πέσουν… 
 
Δείτε στο video αποκλειστικές δηλώσεις των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Νάξου στην κάμερα του naxostimes:

 

 

 
 
Τα αιτήματα των μαθητών:
 
 
Κτηριακά προβλήματα
 
1. Δύο τάξεις έχουν καταστεί ακατάλληλες για χρήση, λόγω υποχώρησης της οροφής. Άμεση επισκευή αυτών των τάξεων.
2. Η κατάσταση που επικρατεί στις τουαλέτες είναι απαράδεκτη όπου η διάβρωση στον οπλισμό της πλάκας στην οροφή και όχι μόνο καθιστούν ακατάλληλη τη χρήση του χώρου κι απαιτείται άμεση επιδιόρθωση 
3. Επισκευή του διαδρόμου αφού σοβάδες πέφτουν στο χώρο του σχολείου
4. Συντήρηση των δυο προκάτ αιθουσών επειδή όταν βρέχει εισέρχονται νερά έτσι πάνε στις πρίζες και αυτές βραχυκυκλώνουν με πολύ σοβαρό κίνδυνο να προκληθεί ατύχημα.
5. Αλλαγή τοποθεσίας του κάδου συμπίεσης απορριμμάτων. Πολλές φορές η μυρωδιά μεταφέρεται στο χώρο του σχολείου
6. Αντικατάσταση των παλιών μπασκετών σε νέες και κατασκευή ενός ασφαλούς και ανθρώπινου γηπέδου
7. Σωστή εκμετάλλευση των χώρων – προαυλίων και όχι παραμελημενα σε μορφή "χωραφιού" 
8. Επισκευή προβλημάτων που υπάρχουν στις τάξεις'
9. Αλλαγή δαπέδου του γηπέδου σε κάτι κατάλληλο για σχολικό χώρο
 
Εσωτερικά προβλήματα του σχολείου
 
1. Χρειαζόμαστε ένα ψυχολόγο διότι εκείνος/η θα είναι ικανός και θα έχει τη γνώση να διαχειριστεί ιδιαίτερες καταστάσεις
2. Ζητάμε αμοιβαίο σεβασμό μαθητή και καθηγητή αφού δεν υπάρχει κάποιος ανώτερος, είναι ίσοι και δικαιούνται και οι δύο την ίδια συμπεριφορά κι αντιμετώπιση
 
 
 
(Visited 392 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*