Ανοιχτή διαβούλευση για “ανοιχτό” Γενικό Λύκειο Νάξου

admin
12/03/2015 19:41
 
 
 

Στη Νάξο βρίσκεται ο Σχολικός Σύμβουλος Παιδαγωγικής ευθύνης του Γενικού Λυκείου Νάξου Νίκος Ρούμελης, προκειμένου να κάνει προσπάθειες να λήξει η κατάληψη του σχολείου από τους μαθητές που συνεχίζεται για τρίτη εβδομάδα.

Ο κ. Ρούμελης σε ανακοίνωση που δημοσιοποίησε, καλεί μαθητές, γονείς εκπαιδευτικούς και τα ΜΜΕ της Νάξου σε μια "ανοιχτή διαβούλευση" σε "ανοιχτό σχολείο"  με θέμα την έναρξη της λειτουργίας της σχολικής μονάδας που όπως σημειώνει "δεν εκφράζει ούτε την πλειοψηφία της εκπαιδευτικής και σχολικής κοινότητας της Νάξου, ούτε και την κοινωνία του νησιού".

Στην παραπάνω "ανοιχτή διαβούλευση" που θα πραγματοποιηθεί στις 8:15 το πρωί, θα ακουστούν όλοι οι φορείς της εκπαιδευτικής – σχολικής κοινότητας για την κατάληψη, ενώ θα δοθεί και συνέντευξη τύπου για τη γνωστοποίηση των προβλημάτων των μαθητών, τις ενδεικνυόμενες λύσεις και την ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας του Γενικού Λυκείου Νάξου".  

 

Η ανακοίνωση – κάλεσμα του κ. Ρούμελη:

 

ΘΕΜΑ: «Κανονική λειτουργία ΓΕΛ Νάξου»

Στα πλαίσια,

–  της διαρκούς συνεργασίας μας με το Σύλλογο των καθηγητών του ΓΕΛ Νάξου και του Διευθυντή του ΓΕΛ Νάξου από τη θέση μου ως Σχολικού Συμβούλου Παιδαγωγικής Ευθύνης, 

– της  επικοινωνίας μας με τον πρόεδρο του 15μελούς του μαθητικού Συμβουλίου ΓΕΛ Νάξου

– της συνεχούς και γόνιμης επικοινωνίας με την πρόεδρο και τα μέλη του Συλλόγου Γονέων ΓΕΛ Νάξου

– της θέσης ότι τα υλικοτεχνικά αιτήματα των μαθητών της κατάληψης αφορούν τον Δήμο Νάξου

–  των συνεχών άρθρων στα τοπικά ΜΜΕ της Νάξου με θέμα τη συνεχιζόμενη για τρίτη εβδομάδα κατάληψη

– της πρότασης της ΔΔΕ Κυκλάδων (1920/12.3.2015)

 

Σας καλούμε όλους τους παραπάνω και κυρίως την μαθητιώσα νεολαία του ΓΕΛ, για ανοικτή διαβούλευση στο Ανοικτό ΓΕΛ Νάξου (ανοικτό για όλη την εκπαιδευτική και σχολική κοινότητα), την Παρασκευή 13-3-2015 και ώρα 8:15, που είναι η κανονική έναρξη λειτουργίας του ΓΕΛ Νάξου.

Θέμα είναι η έναρξη της λειτουργίας της σχολικής μονάδας και προφανώς η λύση μιας κατάληψης που δεν εκφράζει ούτε την πλειοψηφία της εκπαιδευτικής και σχολικής κοινότητας της Νάξου, ούτε και την κοινωνία της Νάξου.

Σας καλούμε όλους να συμμετέχετε ενεργά, ώστε με σύνεση να πραγματοποιηθεί η ανοικτή διαβούλευση για την ομαλή επανέναρξη της λειτουργίας της σχολικής μονάδας, η οποία καλό είναι να ξεκινήσει ακριβώς με την κανονική έναρξη λειτουργίας.  Αυτό θα καταδείξει τη θέληση όλων, ώστε το ΓΕΛ Νάξου να είναι ένα ανοικτό στην κοινωνία σχολείο, που προσφέρει μόρφωση, παιδεία και στοχεύει στην εκπαίδευση των υπεύθυνων αυριανών πολιτών της Νάξου που θα αναλάβουν τις τύχες του τόπου, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για τη Νάξο και για την Ελλάδα, απ' ότι ίσως εμείς τους παρέχουμε.   

 

(Visited 26 times, 1 visits today)
Latest Post

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*