Την επαναφορά της Ιταλικής Γλώσσας στη Β/θμια Εκπαίδευση ζητά η ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων

mathites
admin
13/03/2015 10:10
 
 
 

Να επανέλθει η διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας σε Γυμνάσια και Λύκεια ζητά η ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων.

Σύμφωνα με την ΕΛΜΕ, η αιφνιδιαστική και αδικαιολόγητη κατάργηση της ιταλικής γλώσσας το 2013 (ενώ συμπεριλαμβανόταν στο ωρολόγιο πρόγραμμα Γυμνασίων και Λυκείων από το 2008) αφαίρεσε το δικαίωμα από τους μαθητές να διδαχτούν τη δεύτερη ξένη γλώσσα προτίμησης τους, ενώ έθιξε ηθικά και επαγγελματικά τις εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ34.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων έχει ως εξής:

Το μάθημα της Ιταλικής γλώσσας που διδάσκεται στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση από το σχολικό έτος 2008 – 2009, από 31 μόνιμες εκπαιδευτικούς του κλάδου ΠΕ34, καταργήθηκε αιφνίδια και αδικαιολόγητα από το ωρολόγιο πρόγραμμα Γυμνασίων και Λυκείων με την Υπουργική απόφαση με αρ. πρωτοκόλλου 115475/Γ2 της 21-08-2013.

Με την άδικη αυτή απόφαση χιλιάδες μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων έχασαν το δικαίωμα να διδαχθούν τη β’ ξένη γλώσσα προτίμησής τους και οι συνάδελφοι του κλάδου ΠΕ34 έχουν θιγεί ηθικά και επαγγελματικά καθώς φέτος διδάσκουν το αντικείμενό τους μόνο στους μαθητές της Γ’ τάξης του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Επιβάλλεται η άμεση τροποποίηση της παραπάνω ισχύουσας Υπουργικής απόφασης, προκειμένου στις αρχές Μαΐου οι μαθητές της ΣΤ’ Δημοτικού που επιθυμούν να διδαχθούν την Ιταλική ως β’ ξένη γλώσσα στο Γυμνάσιο να έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν την προτίμησή τους και οι συνάδελφοι να διδάξουν το αντικείμενό τους και την επόμενη σχολική χρονιά.

Η ΕΛΜΕ Α’ Κυκλάδων ζητά:

*Άμεση επαναφορά της διδασκαλίας της Ιταλικής γλώσσας στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

*Δικαίωση του αγώνα των 31 μονίμων συναδέλφων του κλάδου ΠΕ34.

*Σεβασμό στην επιλογή των μαθητών.
 

(Visited 13 times, 1 visits today)

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*